Sizi diabetdən qoruya biləcək QİDALAR

Sizi diabetdən qoruya biləcək QİDALARYüksək həll olunan lifli qidalar diabetin inkişafının qarşısını ala bilər.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, alimlər müəyyən ediblər ki, bağırsaq mikrobiomu diabetin qarşısının alınmasında mühüm rol oynayır və buna görə də sizin xəstəlikdən qorunmağınız onun "sağlamlığından" çox asılıdır.
Ekspertlər bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyəcək və sizi şəkərli diabetdən qoruyacaq qidaların siyahısını tərtib ediblər.
Həll olunan liflə zəngin qidalar bağırsaq sağlamlığını qorumaq üçün əla seçimdir. O, bağırsaq sağlamlığının üç mühüm aspektini yaxşılaşdırmağa kömək edir: nizamlılıq, şəkərin udulmasını yavaşlatmaq (bu, yeməkdən sonra qanda qlükoza səviyyəsinin aşağı düşməsinə səbəb olur) və bağırsaq mikrobiomunun əsas ştammı olan Akkermansia muciniphilia ilə qidalanma.
Alma
Yüksək lifli biokimyəvi cəhətdən zəngin qidalar arasında ilk yerdə bağırsaqlar üçün faydalı olan lif ehtiva edən almalar olub.
Arpa (un, sıyıq)
Taxıl məhsulları əla lif mənbəyidir. Bundan əlavə, bu cür məhsullar digər daxili orqanların işini yaxşılaşdıracaq və toksinlərin çıxarılmasına kömək edəcəkdir.
Yerkökü
Bir çox qiymətli vitamin və mineral ehtiva edən lif qəbulunu artırmaq üçün başqa bir etibarlı məhsul.
Yulaf
Liflə zəngin olan yulaf, bağırsaq sağlamlığını təşviq edən payız qida seçimlərində xüsusilə dəyərlidir.
Noxud
Bir stəkan noxudda 7 qram lif var və noxud da pis xolesterolu azalda bilər.
Psilium
Psilium (hind bağayarpağı toxumlarının qabığından toz halında) bağırsaq hərəkətliliyini yaxşılaşdırmaq üçün təsirli bir vasitədir və dietoloqların fikrincə, arıqlamaq üçün əla pəhriz əlavəsi hesab olunur.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 871   Tarix: 20 noyabr 2023
f Paylaş


Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Ağciyəriniz pambıq kimi yumşalacaq, öskürəyiniz dayanacaq

İmmunitet sistemini güclü saxlamaq ümumi sağlamlığınızı qorumaq üçün vacibdir. Qoxusu və dadı ilə ləzzətlə istehlak edilən mixək qış aylarında orqanizmi xəstəliklərdən qoruyur. . -a istinadən xəbər verir ki, mixəyin gücl

.

Arıqlamaq istəyənlərin nəzərinə

Hər bir fəsildə süfrələrin bəzəyi olan limon sağlamlıq baxımından çox faydalıdır. C vitamini deposu sayılan bu meyvə bədəndən sərbəst radikalları xaric edərək, antioksidan vəzifəsini yerinə yetirir. Eyni zamanda immunitet

.

Öd kisəsinin işləmədiyini necə bilmək olar?

Öd kisəsinin tam və ya qismən işləmədiyini müəyyən etmək üçün bir sıra əlamətlərə diqqət yetirmək lazımdır. Əsas göstəricilərdən biri həzm problemləri və xüsusilə yağlı yeməklərin həzmi ilə bağlı çətinliklərdir. bildiri

.

Yeyirəm, amma doymuram. Niyə?

Doyduğunu hiss etməmək, adətən, yemək yeyərkən toxluq hissinin yaranmaması və ya bu hissi dərk etməmək vəziyyətidir. xəbər verir ki, bu hal bir neçə səbəbdən baş verə bilər. Məsələn, sürətli yemək yeyən insanlar beynin toxlu

.

Bu çörəklərdən uzaq durun - Həzm sistemini məhv edir

Həzm sistemi üçün zərərli hesab edilən çörək növləri adətən emal edilmiş tərkibi və az qida dəyəri ilə seçilir. xəbər edir ki, bu növ çörəklər uzunmüddətli istehlakda həzm sisteminə mənfi təsir göstərə bilər:. Ağ çörək. Tərkibi

.

Şokoladın tərkibindən performans artırıcı, kərədən bitki yağı çıxdı

Türkiyənin təsərrüfat və meşə nazirliyi insan sağlamlığını təhlükəyə atan qidalarla bağlı yeni məlumatlar açıqlayıb. xəbər verir ki, nazirlik son dövrlərdə apardığı yoxlamalar nəticəsində şokolad və kakao məhsulları, alkoqolsuz içkilər

.

Yuxuda heyva görmək hansı mənaya gəlir?

Yuxuda heyva görmək yuxu görən şəxsin əgər xəstədirsə sağlamlıq və şəfaya qovuşacağına yozulur. Yuxuda heyva görmək, insanın müjdə alacağına, şad və hüzurlu olacağına işarədir. Yuxuda heyva və ya heyva mürəbbəsi görmək xeyirl

.

Cəmi 3 sualla Alsheymer xəstəliyini aşkar et

Yapon alimləri ən ciddi beyin xəstəliklərindən olan Alsheymerin aşkarlanması üçün diaqnostikada kömək olan 3 sualı təyin ediblər. "Medicina"ya istinadən xəbər verir ki, koqnitiv düşüyün başlandığını xəstəyə bu suallar

.

Bu qidalar xərçəng yaradır - SİYAHI

Qırmızı ət və bəzi işlənmiş qidalar xərçəng riskini artırmaq potensialına malikdir. xəbər verir ki, xüsusilə, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) məlumatlarına görə, işlənmiş ətlər (kolbasa, sosiska, pastırma kimi) "kanserogen"

turlar.az

sonxeber.az sac duzumleri sade makiyaj sekilleri qaşların formalari hamiləlik dövrü müxtəlif sudun terkibi balıq yeməkləri anabaci haxista birlik nağıllar kahfe falı