Qida əlavələri təhlükəlidirmi?
Vitamin K əlavələri dolayı yolla qan laxtalanma riskini, beta-karoten isə siqaret çəkənlərdə ağciyər xərçəngi riskini artıra bilər. Bəzi digər birləşmələr və bitki komponentləri (vitamin C, E və dazı otu) xərçəng, depressiy
Gündə 50 qram püstə yeyin - FAYDALARI
Püstə zəngin qida mənbəyidir. Xüsusilə zülal, sağlam yağlar, lif, maqnezium, fosfor və B vitamini ilə zəngindir. Antioksidantlar, digər minerallar və vitaminlər baxımından da əhəmiyyətli bir tərkibə malikdir. -ə istinadə
Məşhur COVID peyvəndinin mənfi təsirləri TƏSDİQLƏNDİ
AstraZeneca şirkəti ilk dəfə məhkəmədə COVID peyvəndinin nadir yan təsirləri ola biləcəyini etiraf edib. . -a istinadən xəbər verir ki, məsələn, dərman trombositopeniya sindromu ilə tromboz (TTS) sindromunun inkişafın
Şəkər istehlakı xərçəngə yol açır?
Həddindən artıq şəkər istehlakı, xüsusən də çəki almağa səbəb olarsa, xərçəng riskini artıra bilər. Aktiv həyat tərzi zərərləri azalda bilər. -a istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı onkoloq-ginekoloq Yekaterina Timofeyev
Bu qəhvə növü ölümcül xəstəliyə səbəb olur
Bir çox insanlar üçün kofeinsiz qəhvə cəlbedici bir alternativ kimi görünür,. -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, kofeinsiz qəhvə ölümcül xəstəliyə səbəb ola bilər. Kofeinsiz qəhvə hazırlamaq üçün ümum
Orqanizmi xərçəngdən qoruyan VİTAMİN
D vitamini ilə zəngin qidalar bağırsaqlarda xüsusi bakteriya olan "Bacteroides fragilis"in böyüməsini təşviq edir. Onlar bədənin şiş (xərçəng) hüceyrələrinə qarşı immun reaksiyasını gücləndirə bilər. -a istinadən xəbə