Soğan, portağal və yemişi qabığı ilə yeyin - Mütəxəssislərdən məsləhət
Meyvə, tərəvəz və ya hər hansı bostan bitkisi yeyərkən və ya yemək, salat hazırlayarkən çox vaxt onun qabığını soyub atırıq.
Xanim.az bildirir ki, mütəxəsisslər bəzi meyvə və tərəvəzləri, bostan bitkilərini qabıqlı istifadə etməyin daha faydalı olduğunu deyirlər. Məsələn soğan.
Soğanın qabığında kverstin adlı maddə var və bu maddə təzyiqi aşağı salır, soyuqdəyməyə xeyirlidir və ürəyin işini tənzimləyir. Soğanın qabığı həm də allergiya əleyhinədir. Qabığının faydası saymaqla bitməyən digər meyvə isə portağaldır. Portağalın qabığı həzm prosessini yaxşılaşdırır, dərini gözəlləşdirir, immuniteti möhkəmləndirir. Yemiş qabığı da əsl vitamin deposudur. Yemişin tərkibindəki amin turşuları qan dövranını yaxşılaşdırır, anemiyanı aradan qaldırır.
f Paylaş