Şokoladlı ponçiklər

Şokoladlı ponçiklərŞokoladlı-darçınlı ponçiklərin hazırlanma qaydasını təqdim edirik.
Tərkibi (8-10 pay):
- 250 ml qatıq
- 50 q şəkər pudrası
- 700 q un
- 1/4 st. isti su və ya süd
- 100 q əridilmiş kərə yağı
- 3 yumurta
- 7 q quru maya
- 1 çimdik duz
- 100 q südlü şokolad
- bitki yağı
- darçın
Hazırlanması:
1. Mayanı otaq temperaturunda olan qatıq, şəkər pudrası və su (süd) ilə qarışdırın. 10 dəqiqə saxlayın.
2. Yumurta, yağ, duz və unu əlavə edib xəmir yoğurun. Un daha az və ya çox tələb oluna bilər.
3. Xəmiri 1-1,5 saat isti  yerdə saxlayın.
4. Şokoladı xırdalayın.  
5. Gəlmiş xəmiri 5 mm qalınlıqda yayın. 5 sm diametrli dairələr kəsin. Hər birinin ortasına şokolad qoyub qıraqlarını yaxşıca bərkidin.  Ponçikləri şişməsi üçün 20-30 dəqiqə saxlayın.  
6. Bu müddətdən sonra tavada yağı qızdırın və ponçikləri qızardın.
7. Şəkər pudrasını darçınla qarışdırıb bir qədər soyumuş ponçiklərin üzərinə səpin.
Nuş olsun!
Milli.Az

Mətbəx     Baxılıb: 2080   Tarix: 19 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

turlar.az

yay kolleksiyasi qadın geyimi həkim məsləhəti xiyar tutmasi vetene aid bayatılar yumurta ile uz maskalari gündəlik bürclər kosmetika englishdilində qulaq seksler hakista vətən haqqında bayatı bir arzum var