Sosial medianın yeni trendi SAĞLAMLIĞA ZƏRƏRLİDİR - Mütəxəssisdən xəbərdarlıq
Son zamanlar sosial mediada trendə çevrilən, həvəslə istehlak edilən portağallıp qəhvə sağlamlıq üçün bəzi riskləri ola bilər.
İlk olaraq ABŞ-da viral olan yeni trend, getdikcə bütün dünyada məşhurlaşıb. Bu, əslində Tayland və Vyetnam kimi bəzi Asiya ölkələrində olduqca populyar bir təcrübədir.
Ancaq getdikcə dünyanın digər bölgələrinə yayılan bu içki növü əslində özü ilə bəzi naməlum sağlamlıq təhlükələrini də gətirir.
İçkinin hazırlanması prosesi olduqca sadədir; Buz üzərinə bir stəkan portağal suyu tökün və yuxarıda kiçik bir boşluq buraxın. Sonra bir qədər espresso əlavə edin.
Rənglər bir-birinə qarışdıqca içki gözəl görünür və bəlkə də şirənin şirinliyi espressonun bəzi acıları üçün xoş ətir verir. Ancaq bəzi ekspertlər bu reseptin təqib edilməməsi lazım olan bir tendensiya olduğunu bildirirlər.
Sağlamlıq nöqteyi-nəzərindən qəhvə və portağal suyunu qarışdırmaq mədənizdə zərərli ola bilər. Dietoloq Christina Manianın sözlərinə görə, hər iki içki yüksək dərəcədə turşudur və bu, ürək yanması, turşu reflü kimi problemlərə səbəb ola bilər.
Portağal suyu və qəhvəni qarışdırmaq, vücudunuzun qida maddələrini düzgün qəbul etməsini çətinləşdirə bilər. Qəhvədə təbii olaraq tapılan tanninlər portağal şirəsində vacib bir qida maddəsi olan Vitamin C udmaq qabiliyyətinizə maneə ola bilər.
Beləliklə, siz şirədən tam istifadə edə bilməyəcəksiniz və bu, mədənizin daha çox turşu istehsal etməsinə səbəb olacaq.
Sevinc Hüseynova
Saglamolun.Az