Sosiska yeyənlər bunu MÜTLƏQ oxuyun
Sosiskadan çoxlarının xoşu gəlir. Bu səbəbdən də gün ərzində Yer kürəsində bir gündə 7 milyard sosis yeyilir. Amma, onun nə dəqər zərərli olduğundan çoxları xəbərsizdir.
Xanim.az immunitet.az-a istinadən bildirir ki, ənəməyə əsasən sosislər toyuq, mal və ya donuz ətindən hazırlanır. Hazırlanan sosislərin tərkibindən ətin miqdarının çox olması üçün isə ətə heyvanın əlləri, ayaqları, üyüdülmış sümükləri də qatılır. Bu isə güclü ətçəkən maşlnlar təfəfindən üyüdülür. Dadlandırmaq məqsədilə sosiskaya vurulan nişasta, soya, natri qlütamat, duz və digər dadlandırıcılar sosisləri dadlı edir. Bu səbəbdən də yediyiniz sosislər dadlı olur,çünki, dadlandırıcılar çox əlavə edilir.
Siz sosiska yeyərkən qlütamat natri də qəbuı etmiş olursunuz.
Yediyiniz kolbasada istifadə edilən ət də həmin üsullarla alınır,amma, kolbasanın rənginin qırmızı olması üçün ona rəngli dadlandırıcılar, soda və ya ammonyakda həll edilmiş maddələr əlavə edilir.