Südlü aş

Südlü aş(Azərbaycanın sütlü aş növlərindən biri)

Ərzaqlar:Südlü aş

1,5 l süd

3 st düyü

3 x.q əridilmiş kərə yağı

100-150 q xurma

100-150 q kişmiş

2 -3 x.q şəkər tozu

Zəfəran ya da sarıkök

Təxminən dolu 1 ç.q duz

Qazmaq üçün:

3 x.q qatıq

1 ədəd  yumurta

Hazırlanması:

Əvvəlcə düyünü 4-5 dəfə yuduqdan sonra suda 1-2 saatlıq islağa qoyuruq.

Südlü aşSüd qaynayanda duz əlavə edib düyünü tökürük. Adi qaydada bişməyə az qalmış şəkər tozunu əlavə edirik. (Əgər zəfəranı töksəniz zəfəran suyunu da əlavə edirsiniz.)

Südlü aşSüzüb düyünün üstünə sarıkök səpirik.

Südlü aşQazanın içinə az yağ töküb əridirik. Qazmağı hazırlayırıq. Qazanın dibinə az düyü töküb yumurta ilə qatığı qarışdırıb əlavə edib 1 sm qalınlıqda yayırıq.

Südlü aşQalan düyünü qazmağın üstünə töküb yağ əlavə edib dəm almağa qoyuruq. Aş 1 saata dəm alacaq.

Südlü aşKişmiş ilə xurmanı təmizləyib yuyuruq. Üstünə az yağ əlavə edib bişiririk.

Südlü aşSüdlü aşAşı qaba çəkib yağ töküb üstünü kişmiş və xurma ilə bəzəyirik.

Südlü aşBu aşı zövqə görə şəkər tozu, əncir mürəbbəsi, bal və s yeyirlər.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 7801   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

turlar.az

sonxeber.az adlarin menasi toy makiyaji sekilleri reseptler saç həkimi yagli saclar ucun meslehetler qrip zökəm kakoslu paxlava hazirlanmasi novruza aid hakista qizliq perdesi irem derici qogal rus dilin nece orenek