Tavada ÇİYƏLƏKLİ TORT

Tavada ÇİYƏLƏKLİ TORTTərkib:
Xəmir üçün - 300 qr kərə yağı
- 4 x.q. bal
- 1 çimdik duz
- 1 yumurta
- 1 x.q. alma və ya üzüm sirkəsi
- 3-3,5 stəkan un
- 150 qr şəkər tozu
Krem üçün:
- 250 qr kərə yağı
- 1 banka qatılaşdırılmış süd ("squşonka")
- 800 qr çiyələk
- 1 paket vanilin
Hazırlanması:
1. Yumşaq kərə yağı şəkər tozu ilə çalınır.
2. Bal, yumurta, duz, sirkə əlavə olunur, yaxşı qarışdırılır.
3. Hissə-hissə ələnmiş un əlavə olunur, xəmir yoğrulur. Xəmir elastik olmalıdır və əllərə yapışmamalıdır.
4. Xəmiri 10 hissəyə bölürük, nazik yayırıq və quru tavada hər iki tərəfdən qızardırıq. Qabarcıqlar əmələ gəldikdə onları çəngəllə deşin.
5. Krem hazırlayırıq. Yumşaq kərə yağı qatılaşdırılmış südlə mikserlə yaxşı çalınır. Çiyələk təmizlənir, yuyulur, blenderdə əzilir. Kremə əlavə olunur, yenə mikserlə yaxşı çalınır.
6. Tortun qorjlarına krem çəkirik, üst-üstə yığırıq, böyürlərə krem çəkirik. Tortun üzərini zövqümüzə görə bəzəyirik və masaya verdikdən əvvəl soyuducuda 6 saat saxlayırıq.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az    

Mətbəx     Baxılıb: 3212   Tarix: 18 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

turlar.az

gelinlikler kosmetika mehsullari geyim və ayaqqabılar 2025 gəlinliklər bilik haqqinda atalar sozleri toy ucun qisa donlar yeni paltarlar 2025 kosmetika kondom ariqlamaq kurtlar vadisi veten seirleri oxatan