Tavada ÇİYƏLƏKLİ TORT

Tavada ÇİYƏLƏKLİ TORTTərkib:
Xəmir üçün - 300 qr kərə yağı
- 4 x.q. bal
- 1 çimdik duz
- 1 yumurta
- 1 x.q. alma və ya üzüm sirkəsi
- 3-3,5 stəkan un
- 150 qr şəkər tozu
Krem üçün:
- 250 qr kərə yağı
- 1 banka qatılaşdırılmış süd ("squşonka")
- 800 qr çiyələk
- 1 paket vanilin
Hazırlanması:
1. Yumşaq kərə yağı şəkər tozu ilə çalınır.
2. Bal, yumurta, duz, sirkə əlavə olunur, yaxşı qarışdırılır.
3. Hissə-hissə ələnmiş un əlavə olunur, xəmir yoğrulur. Xəmir elastik olmalıdır və əllərə yapışmamalıdır.
4. Xəmiri 10 hissəyə bölürük, nazik yayırıq və quru tavada hər iki tərəfdən qızardırıq. Qabarcıqlar əmələ gəldikdə onları çəngəllə deşin.
5. Krem hazırlayırıq. Yumşaq kərə yağı qatılaşdırılmış südlə mikserlə yaxşı çalınır. Çiyələk təmizlənir, yuyulur, blenderdə əzilir. Kremə əlavə olunur, yenə mikserlə yaxşı çalınır.
6. Tortun qorjlarına krem çəkirik, üst-üstə yığırıq, böyürlərə krem çəkirik. Tortun üzərini zövqümüzə görə bəzəyirik və masaya verdikdən əvvəl soyuducuda 6 saat saxlayırıq.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az    

Mətbəx     Baxılıb: 2993   Tarix: 18 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az maskalar makiyaj etmek qaydalari hamilelikde qidalanma qripdə nə etməli saglamliq vetene aid bayatilar kəpək intim munasibetler novruza aid hakistalar gözellik sekisler masturbasiya nedir