İçi dolu əfsanəvi mannı deserti resepti

İçi dolu əfsanəvi mannı deserti reseptiTərkibi:
Şərbəri üçün:
3 stəkan şəkər
3 stəkan su
2-3 damla limon suyu

Xəmir üçün:
200 qr kərə yağı
1 yumurta
3 xörək qaşığı mannı
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
Yarım çay stəkanı yağı
Yarım çay stəkanı şəkər
4 stəkan un

Daxili xərc üçün:
1 fincan qoz
1 xörək qaşığı şəkər
1 xörək qaşığı darçın

Üzəri üçün:
Mannı
Toz Püstə

Hazırlanması:
Əvvəlcə desertimizin şərbətini hazırlayaq. Bunun üçün sobada aldığımız qazana şəkər və su əlavə edək. Şəkərin asanlıqla əriməsi və qaynaması üçün bir qaşıqla qarışdıraq.
15 dəqiqə sonra qaynar şərbətimizə limon suyu əlavə edək və sobanı söndürüb kənara qoyaq.
Xəmirə uyğun bir yoğurma qabına tədricən kərə yağı, yumurta, mannı, vanil, qabartma tozu, yağ, dənəvər şəkər və un əlavə edərək xəmir yoğurmağa başlayaq. Ələ yapışmayan yumşaq bir xəmir əldə etməliyik, bunun üçün unu idarəli bir şəkildə əlavə etmək faydalıdır.
Xəmirimiz hazır olduqdan sonra, masanın üzərinə bir parça streç sərək. Bir parça xəmirimizi götürüb yayaq.
Sonra xəmirimizi yenidən streç ilə örtək Xəmirimizi rulo köməyi ilə yavaş-yavaş açaq.
İstədiyiniz ölçüdə xəmirimizi açdıqdan sonra xəmir kəsici və ya bıçaq köməyi ilə kənarları düzəldin.
Qoz, şəkər və darçını içlik üçün uyğun bir qabda qarışdırırıq.Hazırladığımız içlikdən 2-3 qaşıq xəmirin ortasına qoyaq.
Dibdən tutaq və xəmiri bir rulonda düzəldək.
Çoxlu mannı səpdikdən sonra rulonu yenidən dartın və mannınn xəmirin bütün hissələrinə çatmasına icazə verək.
Bütün materiallarımız bitənə qədər bu əməliyyatları ardıcıl olaraq təkrarlayaq. Bu tədbirlərlə təxminən 30 desert əldə edə bilərsiniz.
Təxminən 30 dəqiqə qızdırdığımız 175 ° C sobada bişirmək üçün desertlərimizi buraxaq.
Sobadan götürdüyümüz şirniyyatları daha sıx olması üçün kiçik bir qaba köçürək.
Soyudulmuş şərbəti desertlərimizin üstünə tökək və bir neçə saat istirahətə qoyaq.
İstirahət edən və şərbətli şirniyyatlarımız xidmətə hazırdır. Toz püstə ilə bəzədin, istədiyiniz kimi bəzəyə bilərsiniz.

Nuş olsun!

XANIM.AZ

Mətbəx     Baxılıb: 1495   Tarix: 01 iyul 2021
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

turlar.az

sonxeber.az sac duzumleri geyim dəbləri qadin sayti erroziya nədir uşağın cinsiyyəti kakoslu paxlava hazirlanmasi qonaq otağı üçün pərdələr hüzeyir hacibəyov vətən həsrəti turpun nağlı novruz bayramına aid bakışta burclerin uyumu