İçi dolu əfsanəvi mannı deserti resepti
Tərkibi:
Şərbəri üçün:
3 stəkan şəkər
3 stəkan su
2-3 damla limon suyu
Xəmir üçün:
200 qr kərə yağı
1 yumurta
3 xörək qaşığı mannı
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
Yarım çay stəkanı yağı
Yarım çay stəkanı şəkər
4 stəkan un
Daxili xərc üçün:
1 fincan qoz
1 xörək qaşığı şəkər
1 xörək qaşığı darçın
Üzəri üçün:
Mannı
Toz Püstə
Hazırlanması:
Əvvəlcə desertimizin şərbətini hazırlayaq. Bunun üçün sobada aldığımız qazana şəkər və su əlavə edək. Şəkərin asanlıqla əriməsi və qaynaması üçün bir qaşıqla qarışdıraq.
15 dəqiqə sonra qaynar şərbətimizə limon suyu əlavə edək və sobanı söndürüb kənara qoyaq.
Xəmirə uyğun bir yoğurma qabına tədricən kərə yağı, yumurta, mannı, vanil, qabartma tozu, yağ, dənəvər şəkər və un əlavə edərək xəmir yoğurmağa başlayaq. Ələ yapışmayan yumşaq bir xəmir əldə etməliyik, bunun üçün unu idarəli bir şəkildə əlavə etmək faydalıdır.
Xəmirimiz hazır olduqdan sonra, masanın üzərinə bir parça streç sərək. Bir parça xəmirimizi götürüb yayaq.
Sonra xəmirimizi yenidən streç ilə örtək Xəmirimizi rulo köməyi ilə yavaş-yavaş açaq.
İstədiyiniz ölçüdə xəmirimizi açdıqdan sonra xəmir kəsici və ya bıçaq köməyi ilə kənarları düzəldin.
Qoz, şəkər və darçını içlik üçün uyğun bir qabda qarışdırırıq.Hazırladığımız içlikdən 2-3 qaşıq xəmirin ortasına qoyaq.
Dibdən tutaq və xəmiri bir rulonda düzəldək.
Çoxlu mannı səpdikdən sonra rulonu yenidən dartın və mannınn xəmirin bütün hissələrinə çatmasına icazə verək.
Bütün materiallarımız bitənə qədər bu əməliyyatları ardıcıl olaraq təkrarlayaq. Bu tədbirlərlə təxminən 30 desert əldə edə bilərsiniz.
Təxminən 30 dəqiqə qızdırdığımız 175 ° C sobada bişirmək üçün desertlərimizi buraxaq.
Sobadan götürdüyümüz şirniyyatları daha sıx olması üçün kiçik bir qaba köçürək.
Soyudulmuş şərbəti desertlərimizin üstünə tökək və bir neçə saat istirahətə qoyaq.
İstirahət edən və şərbətli şirniyyatlarımız xidmətə hazırdır. Toz püstə ilə bəzədin, istədiyiniz kimi bəzəyə bilərsiniz.
Nuş olsun!
XANIM.AZ
f Paylaş