Tətildə zəhərlənməmək üçün nə etmək lazımdır? - 5 məsləhət
Tətilə hazırlaşarkən hər dəqiqədən həzz almaq və hər hansı bir problemdən, o cümlədən qida zəhərlənməsindən qaçmaq istəyirik.
Zəhərlənmə riskini azaldacaq, tətilinizi rahat və qayğısız edəcək bəzi əsas nüanslara diqqət etmək lazımdır.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, əvvəlcədən səyahət edəcəyiniz yerin mətbəxini araşdırın. Həmin yerin ənənəvi yeməklərini və onların necə hazırlanacağını öyrənin.
Hansı qidaların zərərli ola biləcəyini öyrənin.
Yaxşı rəylər və tövsiyələr olan etibarlı restoranları seçin.
Yerli əhalinin və ya turistlərin tövsiyə etdiyi müəssisələrə üstünlük verin.
Yalnız yüksək keyfiyyətli su istifadə edin.
Bəzi ölkələrdə kran suyunun keyfiyyəti arzuolunmazdır. İçmək, dişləri fırçalamaq və yemək bişirmək üçün şüşə suyu seçin.
Küçə yeməkləri alarkən diqqətli olun.
Küçə yeməkləri, əlbəttə ki, iştahaaçan görünür və hətta olduqca dadlı ola bilər. Ancaq eyni zamanda, bu cür yeməklər sağlamlıq üçün təhlükə yaradır. Əsl küçə yeməklərini dadmaq istəyirsinizsə, çoxlu ziyarətçilərin olduğu yerləri seçin.
Əl gigiyenasına əməl etməyi unutmayın.
Yeməkdən əvvəl əllərinizi yumaq qida yoluxucu xəstəliklərin qarşısını almaq üçün təsirli bir yoldur. Sabun və su olmadığı halda əl dezinfeksiyaedicisini yanınızda saxlayın.
Milli.Az









İnnabın faydası və zərərləri
Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?
Megadeth' İstanbulda konsert verəcək
Xərçəngdən əziyyət çəkən yazıçı vəfat etdi
Ülviyyə özünə yarım milyonluq ev aldı
Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır
Telefonu tualetə əsla aparmayın - 10 səbəb
Nadir xanımı və yeni doğulan nəvəsi ilə - Foto
Masterşef'in iştirakçısı qəza törətdi
ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI
Dünyada ölümcül qrip sürətlə yayılır: nə məlumdur?
Baş ağrısını tez aradan qaldırmaq üçün sadə ÜSUL
Ən faydalı ət
Kənan İmirzalıoğlu deputat olmaq istəyir - İDDİA