Toyuğu antibiotiklər və hormonlardan təmizləmək üçün 3 ÜSUL

Toyuğu antibiotiklər və hormonlardan təmizləmək üçün 3 ÜSULTəəssüf ki, toyuqların bağın ətrafında gəzib taxıl və yaşıl ot yediyi dövrlər başa çatıb. İndi quş əti bizə toyuq və hinduşkaların yem və hormonlarla yetişdirilən nəhəng quşçuluq təsərrüfatlarından gəlir.
Quşlar xəstələnəndə insanlar kimi hər cür antibiotiklərlə müalicə olunur. Bu kimyəvi maddələr tətbiq edildikdən sonra 7-10 gün ərzində bədəndə qalır.
Publika.az oxucuları kimyəvi maddələrin təsirini minimuma endirən vasitələrlə tanış edib.
İstehsalçıların inyeksiyaları nə vaxt etdiyini müəyyən etmək mümkün deyil, odur ki, təbii şəkildə yetişdirilməyən toyuq ətindəki kimyəvi maddələrin orqanizmə zərərverici təsirini minimallaşdırmaq üçün özünü sığortalamaq və bacardığın hər şeyi etmək daha yaxşıdır. Əlbəttə ki, toyuq ətini hormonlardan və dərmanlardan 100% təmizləmək mümkün deyil, ancaq toksinlərin çoxundan qurtula bilərsiniz.
Toyuğu antibiotiklərdən necə təmizləmək olar?
1-ci üsul
Toyuğu qaynadın, bulyonu tullayın. Əmin olun ki, təbii şəraitdə bəslənməyən toyuqların bulyonundan nə sizə, nə də ki, ailənizə xeyri olacaq. Ən yaxşı halda, sadəcə bədənə zərər verməyəcək.
2-ci üsul
Toyuğu bütöv halda bişirməyin. Toksinlər böyrək və qaraciyərdə toplanır, odur ki, içalatı diqqətlə çıxarın. Toyuq dərisi və quyruğunu da atın, yalnız bundan sonra bişirməyə davam edə bilərsiniz.
3-cü üsul
1 litr təmiz suya 2 xörək qaşığı duz əlavə edib yarım limonunun suyunu sıxın. Bu maye içində toyuğu ən azı 2 saat isladın. Sonra köhnə suyu boşaldıb daha bir duzlu su hazırlayın və toyuğu yenidən 2 saat saxlayın.
Həmçinin əti mineral suda islatmaq olar. Bu üsul ətdəki antibiotiklərin və hormonların miqdarını minimuma endirməklə yanaşı, toyuq ətini də yumşaldır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1203   Tarix: 03 fevral 2022
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Yatmazdan əvvəl bu çayı için - möcüzəvi FAYDALARI

Çobanyastığı (çobanyastığı) çayı uzun illərdir sakitləşdirici və rahatlaşdırıcı təsiri ilə tanınır.  xəbər verir ki, xüsusilə yatmazdan əvvəl içildikdə bir sıra müsbət təsirləri ilə seçilir:. 1. Gərginliyi azaldır. Çobanyastığ

.

Çox az istifadə olunur amma ən faydalı tərəvəzdir

Qulançar (asparagus) yüksək qidalılıq dəyəri və sağlamlığa müsbət təsirləri ilə tanınan tərəvəzlərdən biridir. Vitamin A, C, K, fol turşusu və antioksidantlarla zəngin olan bu məhsul həm detoks təsiri göstərir, həm də immu

.

Yemək yeyərkən su içməyin- Qastroenteroloqdan xəbərdarlıq

Ürək yanması yaşayan insanların suyu necə içməli olduğu ilə bağlı qastroenteroloq xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, qastroenteroloq Lyudmila Suxorukova mədəyə əlavə yük düşməməsi üçün qida ilə eyni anda su içməyin məsləhə

.

Həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqladır

Mütəxəssislər bildirirlər ki, gündəlik qidalanmada soğanın istifadəsi həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqlama prosesinə dəstək olur. xəbər verir ki, tərkibindəki kversetin, antibakterial maddələr və lif sayəsində soğa

.

Bahalısı da, 2 manatlığı da eyni işi görür, aldanmayın - Həkim

Bahalı diş fırçaları düşündüyünüz qədər fərq yaratmır. xəbər verir ki, bunu hollandiyalı stomatoloq parodontoloq Tima Tomassenin deyib. Alim müxtəlif klinik tədqiqatları müqayisə edərək adi və elektrikli fırçaların təsirin

.

Kağız dəsmal alarkən diqqət - İçində olan bu 3 maddə xərçəng yaradır

Gündəlik istifadədə ən zərərsiz görünən məhsullardan biri hesab edilən kağız dəsmalların tərkibində bəzən gözə görünməyən kimyəvi maddələr ola bilər. xəbər verir ki, xlorlu ağardıcılar, dioxin və furan kimi qalıqlar uzu

.

32 yaşlı qadının qəhvə içdikdən sonra ürəyi dayandı

32 yaşlı qadın arıqladıcı qəhvə içdikdən sonra infarkt keçirərək intubasiya edilib. xəbər verir ki, Türkiyə Əczaçıları Dərnəyi sosial mediada "təbii" və "bitki mənşəli" adı altında satılan qəhvələrlə bağl

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

turlar.az

geyim və ayaqqabılar qadın geyimi toy makiyaji sekilleri qadın xəyanət boşanma səbəbləri keks reseptləri maraqli sitatlar kosmetika hamilelik pehriz sevgi 8 mart sağlıq