Toyuğu antibiotiklər və hormonlardan təmizləmək üçün 3 ÜSUL

Toyuğu antibiotiklər və hormonlardan təmizləmək üçün 3 ÜSULTəəssüf ki, toyuqların bağın ətrafında gəzib taxıl və yaşıl ot yediyi dövrlər başa çatıb. İndi quş əti bizə toyuq və hinduşkaların yem və hormonlarla yetişdirilən nəhəng quşçuluq təsərrüfatlarından gəlir.
Quşlar xəstələnəndə insanlar kimi hər cür antibiotiklərlə müalicə olunur. Bu kimyəvi maddələr tətbiq edildikdən sonra 7-10 gün ərzində bədəndə qalır.
Publika.az oxucuları kimyəvi maddələrin təsirini minimuma endirən vasitələrlə tanış edib.
İstehsalçıların inyeksiyaları nə vaxt etdiyini müəyyən etmək mümkün deyil, odur ki, təbii şəkildə yetişdirilməyən toyuq ətindəki kimyəvi maddələrin orqanizmə zərərverici təsirini minimallaşdırmaq üçün özünü sığortalamaq və bacardığın hər şeyi etmək daha yaxşıdır. Əlbəttə ki, toyuq ətini hormonlardan və dərmanlardan 100% təmizləmək mümkün deyil, ancaq toksinlərin çoxundan qurtula bilərsiniz.
Toyuğu antibiotiklərdən necə təmizləmək olar?
1-ci üsul
Toyuğu qaynadın, bulyonu tullayın. Əmin olun ki, təbii şəraitdə bəslənməyən toyuqların bulyonundan nə sizə, nə də ki, ailənizə xeyri olacaq. Ən yaxşı halda, sadəcə bədənə zərər verməyəcək.
2-ci üsul
Toyuğu bütöv halda bişirməyin. Toksinlər böyrək və qaraciyərdə toplanır, odur ki, içalatı diqqətlə çıxarın. Toyuq dərisi və quyruğunu da atın, yalnız bundan sonra bişirməyə davam edə bilərsiniz.
3-cü üsul
1 litr təmiz suya 2 xörək qaşığı duz əlavə edib yarım limonunun suyunu sıxın. Bu maye içində toyuğu ən azı 2 saat isladın. Sonra köhnə suyu boşaldıb daha bir duzlu su hazırlayın və toyuğu yenidən 2 saat saxlayın.
Həmçinin əti mineral suda islatmaq olar. Bu üsul ətdəki antibiotiklərin və hormonların miqdarını minimuma endirməklə yanaşı, toyuq ətini də yumşaldır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1209   Tarix: 03 fevral 2022
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Miqren ağrılarını yüngülləşdirə biləcək üsullar AÇIQLANDI

Miqren dünya üzrə milyonlarla insanın həyat keyfiyyətinə təsir edən, kəskin və dözülməz baş ağrıları ilə müşayiət olunan nevroloji problem sayılır. -ın məlumatına görə, mütəxəssislər bildirirlər ki, bəzi sadə üsullar miqre

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Yeni il "yolka"ları barədə ciddi xəbərdarlıq - Evə gətirdiyimiz təhlükə

Pulmonoloq Yelena Pyatikova süni Yeni il ağaclarının düşündüyümüz qədər zərərsiz olmadığını bildirib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, bir çox evlərdə istifadə olunan bu ağaclar plastik materiallardan hazırlandığı üçü

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Yaşlı hüceyrələri yenidən cavanlaşdırmaq mümkün olacaq

Alimlər hüceyrələrin enerji mərkəzləri olan mitoxondriləri yeniləməyin yeni üsulunu tapıblar. "Nanoflower" adlı texnologiya sayəsində sağlam kök hüceyrələrin istehsal etdiyi əlavə enerjinin, zədələnmiş və yaşlanmı

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari geyim seçimi sac duzumleri cinsi isteksizlik razyana çayı üz maskaları şirniyyatların hazırlanması kosmetika cinsi elaqe heyati veten haqqinda atalar sozleri qiz evi naz mila