Toyuq ətini yuyub bişirmək təhlükəlidir – Alimlərdən qərar

Toyuq ətini yuyub bişirmək təhlükəlidir – Alimlərdən qərarABŞ Kənd təsərrüfatı nazirliyi Şimali Karolina universiteti ilə birgə eksperiment aparıb.
Bakupost.az xəbər verir ki, onlar toyuq ətinin bişirilməzdən əvvək yuyulmasının riskli olduğu nəticəsinə gəlib.
Nəyə görə toyuğu yumaq olmaz?
Bu onunla elmi izah olunur ki, çiy quş ətində salmonella, kampilobakteri və klostridiya ola bilər.
Bu mikroblar yalnız qaynar suda müəyyən temperaturda bişdikdə məhv olur.
Çiy quş ətini qaynatmadan öncə kran altında, başqa qablarda, yalın əllə yumaq əksinə o bakteriyaları ətrafa sıçradır.
Beləliklə, ikincili qida çirklənməsi və zəhərlənməsi baş verə bilər.
Hətta toyuğu yuduqdan sonra ən ciddi təmizlik, dezinfeksiya belə o mikroorqanizmləri aradan aparmır.
Təcrübədə 300 könüllü toyuq budundan yemək hazırlayıb.
Onlar 2 qrupa bölünüb. Biri quş ətini təhlükəsiz şəkildə, qaydalara əməl etməklə hazırlayıb, digəri isə özləri bildikləri şəkildə, əti yuyaraq bişirib.
Nəticədə toyuğu yuyaraq hazırlayan iştirakçıların həmin mətbəxdə hazırladığı salatfa bakteriyalar aşkarlanıb.
Bakteriyalar həm mətbəx taxtasına, həm digər tərəvəzlərə sıçrayır.
Eləcə də toyuğu yuyarkən su ilə insan bədəninə hopur.
Qida təhlükəsizliyini qorumaq üçün istənilən quş ətini yumadan qazanda isti suda bir az bişirib, sonradan o suyu süzüb, yeməyi hazırlayın.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 859   Tarix: 20 yanvar 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kompüterdə saatlarla işləməyin FƏSADLARI

Alimlər kompüterdə saatlarla işləməyin fəsadlarını aşkar ediblər.   -a istinadən xəbər verir ki, insanlar adətən dəqiqədə 20 dəfə göz qırpırlar, lakin diqqəti ekrana cəmləyərkən bu nisbət bir və ya üç dəfə azalır. Daha a

.

Bu problemləri yaşamaq istəmirsinizsə, stressdən uzaq olun

Dərimiz gündəlik həyatımızın qaçılmaz hissəsi sayılan stressin ən ağır yükünü daşıyır. Buna görə də bir çox dəri xəstəlikləri yaranır. . -a istinadən xəbər verir ki, dərimiz bədənimizin ən böyük orqanıdır və ətraf mühit faktorların

.

Keyfiyyətli kolbasanı necə seçmək olar? – DİQQƏTLİ OLUN

Kolbasaları çoxlarının sevdiyi məşhur qidalardan biricif. Bəs, doğru kolbasaları necə seçmək olar? .   -a istinadən xəbər verir ki, hər zaman tərkibinə diqqət etməlisiniz. Buna görə də, tərkibindəki maddələri təhlil etməy

.

Pəhriz kekslərini necə hazırlamaq olar? - Unu bununla əvəz edin

Pəhrizdə olsanız belə, bu, özünüzü dadlı yeməkdən imtina etmək üçün bir səbəb deyil. Təqdim edəcəyimiz reseptə görə hazırlanmış pəhriz keksləri öz çəkilərinə baxanlar üçün əsl xilasedici olacaq. . Gecə yatmazdan öncə anana

.

Şaurma və dönərdən zəhərlənmənin əlamətləri – Nə etməli?

Dönərdən zəhərlənmə səbəbindən hər il onlarla insan həyatını itiririr. Ən ağır qida zəhərlənmələrindən hesab olunan bu patologyiyada vaxtında yardım göstərilməzsə xəstə ağırlaşır. "medicina"ya istinadən dönərdə

.

Qızılca ilə bağlı XƏBƏRDARLIQ - Yenidən

İnfeksionist: "Əgər bir həftədən yuxarı yüksək qızdırma müşahidə edilərsə. Uzun fasilədən sonra qızılca virusu yenidən özünü göstərməyə başlayıb. Bu dəfə Hacıqabulda virusa yoluxan 17 yaşlı yeniyetmə dünyasını dəyişib

.

Kompüterdə saatlarla işləməyin FƏSADLARI

Alimlər kompüterdə saatlarla işləməyin fəsadlarını aşkar ediblər.   -a istinadən bildirir ki, insanlar adətən dəqiqədə 20 dəfə göz qırpırlar, lakin diqqəti ekrana cəmləyərkən bu nisbət bir və ya üç dəfə azalır. Daha az qırpm

.

Təzyiqi olanlar bunları yesin

Yüksək təzyiq (hipertoniya) 40 yaşdan sonra bir çox insanlarda rast gəlinir. Təzyiqi dərmanla yanaşı bitki və quru meyvələrlə də salmaq mümkündür. -a istinadən təzyiq xəstələri üçün lazımlı olan quru meyvələri təqdim edir:

.

Yüksək təzyiqi salmaq üçün bunu yeyin

Kətan toxumunun mədə-bağırsağa müsbət təsiri çoxdan məlumdur. "Medicina"ya istinadən xəbər verir ki, dietoloq Maykl Mosli bu toxumlarla yüksək təzyiqi salmağın mümkünlüyünü bildirib. Moruq bu xəstəlikləri sağaldırmış 

turlar.az

sonxeber.az kosmetika mehsullari yaz geyimleri 2024 yay kolleksiyasi cizgi filmi magura geyim manikür və pedikür valideynlərə məsləhət kosmetika turpun nağlı kəlamlar anabaci yemek reseptleri hekaye janri