Tut sirkəsinin möcüzəvi faydaları - 1 qaşıqla

Tut sirkəsinin möcüzəvi faydaları - 1 qaşıqlaSağlamlığımıza fayda verən bir çox qidalar mövcuddur ki, onlardan biri də tut sirkəsidir. Bu, tut meyvəsinin qıcqırdılması ilə alınan sirkə növüdür. Əsrlər boyu Asiya mətbəxində istifadə edilən bu təbii içki sağlamlığımız üçün vacib qidalardandır.
Milli.Az teleqraf.com-a istinadən bildirir ki, tut sirkəsi probiotik bakteriyalar ehtiva edərək həzm sisteminin sağlamlığını dəstəkləyir.
Pobiotiklər bağırsaqlarda sağlam bakteriyaların balansını qoruyur və hərəkətini tənzimləyir.
1 çay qaşığı tut sirkəsi içməklə davamlı öskürəkdən xilas olmaq olar. Müxtəlif reseptlərə və ya salatlara tut sirkəsini əlavə etməklə öskürək əleyhinə dərmanlar hazırlamaq mümkündür.
Bu müalicəvi resept qan şəkərini balanslaşdırmağa kömək edərək qəfil artıb-azalmasının qarşısını alır. Buna görə də, tut sirkasinin müntəzəm istehlakı diabetin idarə olunması üçun əlverişli üsuldur.
Tut sirkəsi antioksidantlarla zəngindir. Onlar bədəni infeksiya və xəstəliklərdən qoruyur, immunitet sistemini dəstəkləyir və ümumi sağlamlığı yaxşılaşdırır.
Tut sirkəsi arıqlama prosesində köməkçi rol oynayır - maddələr mübadiləsini sürətləndirir, iştahı tənzimləyir və yağların yandırılmasına mühüm yardım edir.
Tut sirkəsinin möcüzəvi faydaları - 1 qaşıqlaSonsuz müalicəvi xüsusiyyətlərə malik olan tut sirkəsi dəri və saç sağlamlığını dəstəkləyən bir sıra vitamin və mineralları ehtiva edir. Sızanaqların əmələ gəlməsinin qarşısını alır, baş dərisini təmizləyir və saçın parlaqlığını artınır.
Tut sirkəsi kalsium, maqnezium və digər minerallarla zəngindir. Bu minerallar sümük sağlamlığını dəstəkləyir, sıxlığını artırır və osteoporoz kimi sümük xəstəlikləri riskini azaldır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 902   Tarix: 13 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Niyə gündə üç dəfə yemək vacibdir? - Diyetoloqdan xəbərdarlıq

Gündə üç dəfə qidalanmadan imtina orqanizmdə maddələr mübadiləsinin pozulmasına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, diyetoloq və qastroenteroloq Viktoriya bildirib ki, qida qəbulları arasındakı fasilə yuxu vaxtı istisna olmaqla

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

.

Yaşlandıqca niyə özünəinam zəifləyir?

Orta yaş dövründə özünə inamın azalması gələcəkdə demensiya riskinin artması ilə əlaqəlidir. Bu nəticəyə London Universitet Kollecinin alimləri gəlib. Araşdırmanın aparıcı müəllifi Filip Frank bu barədə Independent nəşrin

.

Güclü qrip dalğası gəlir - Təyyar Eyvazovdan XƏBƏRDARLIQ

"Havaların kəskin soyuduğu qış ayları epidemioloji cəhətdən əsasən hava-damcı üsulu ilə ötürülən qrip və digər kəskin respirator virus imfeksiyalarının yayılması üçün əlverişli şərait hesab olunur". . xəbər veri

.

Ayaqlarımız niyə üşüyür? - Əsas səbəb açıqlandı

Bir çox insan, xüsusilə soyuq havalarda və ya ev şəraitində belə ayaqlarının tez-tez üşüdüyündən şikayətlənir. xəbər verir ki, mütəxəssislər bu vəziyyətin əsas səbəblərini açıqlayıb. Həkimlərin sözlərinə görə, ayaqların üşüməsini

.

Niyə gündə mütləq 3 dəfə yemək yeməliyik?

Gündə üç dəfə yeməkdən imtina insanın maddələr mübadiləsini pozaraq hormon balansına mənfi təsir göstərə və qida maddələrinin çatışmazlığına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq və endokrinoloq Viktoriy

.

Bişmiş kələmə süd əlavə edin - Aşpazlar belə edir

Peşəkar aşpazların kələm bişirərkən tez-tez müraciət etdiyi bir üsul diqqət çəkib. xəbər verir ki, məlum olub ki, bişmiş kələmə süd əlavə edilməsinin həm dad, həm də sağlamlıq baxımından mühüm səbəbləri var. Mütəxəssisləri

.

Hərəkətsizlik xərçəng riskini artırırmı?

Son illər aparılan elmi araşdırmalar göstərir ki, fiziki aktivliyin azlığı bir sıra ciddi xəstəliklərin, o cümlədən xərçəngin yaranma riskini artıra bilər. Mütəxəssislərin fikrincə, hərəkətsiz həyat tərzi orqanizmdə maddələ

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

turlar.az

sade makiyaj sekilleri makiyaj instagram geyim və ayaqqabılar bəxtiyar vahabzadə ana şeiri usaq oyuncaqlari capiq ucun maz qadın və cəmiyyət kosmetika novruz hakışdaları gozellik azərbaycan məsəllər hakışda