Ürək qripi nədir... Kimlər risk altındadır?

Ürək qripi nədir... Kimlər risk altındadır?Son zamanlar havaların soyuması nəticəsində qrip virusuna yoluxmaq halları artıb. Çoxlarının adi xəstəlik kimi gördüyü qrip əslində hər dəfəsində insanın bir orqanizminə mənfi təsir göstərir.
İmmunitet.az xəbər verir ki, türkiyəli mütəxəssis kardioloq Ahmet Karabulut, qripin ən çox ağciyər və ürəyə mənfi təsir götərərək iz buraxdığını bildirib.
Qrip virusunun növünə görə ürəkdə yaranan problemlər də fərqli olur. Mütəxəssis ən çox 20-50 yaş arası kişilərdə ürək qripinin müşahidə edildiyini qeyd edib. Səbəbi isə ürək-damar xəstəliklərinin kişilərdə daha çox meydana çıxması və kişi ürəyinin belə xəstəliklərə qarşı həssas olmasıdır.
Ürək qripi nə üçün təhlükəlidir?
Ürək qripi zamanı yaranan boğaz ağrısı, halsızlıq, qırıqlıq kimi əlamətlər bir müddətdən sonra sinə ağrısı, döyüntü, nəfəs darlığı ilə əvəzlənir. Kürək üstə yatan adamlarda bu daha da şiddətlənə bilər. Bu səbəbdən yaranan boğaz ağrısına adi baxılmamalıdır. Çünki diqqət edilməsə ürək əzələləri tutula bilər. Qrip virusu adətən ürəyə yerləşir. Bu da ürək ətrafında su toplanmasına səbəb yaradır. Şiddətli nəfəs darlığı, yüksək təzyiq, ağciyərdə su toplanması kimi problemlər meydana çıxır.
Qeyd edək ki, hər zaman ürəyə təsir edilən və nadir görülən virusların çoxu qriplə yoluxur. Və bu virusu öldürmək üçün qrip peyvəndi faydasızdır.
Bunun üçün həkimlər bu riskdən qorunmaq üçün qrip əleyhinə vasitələrdən istifadə etməyi məsləhət görürlər. Qoruyucu maskalardan istifadə etmək mümkündür. Qrip olan şəxslər də xəstəliyi sadə formada keçirmək üçün çalışmalıdırlar. Bəzi vitaminlər qripə qarşı immuniteti gücləndirdiyi üçün mütəxəssislər tərəfindən buna icazə verilir.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 769   Tarix: 19 yanvar 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Niyə kariyes tez-tez təkrarlanır? - SƏBƏBLƏR

Karies yəni diş çürüməsi dünyanın ən geniş yayılmış diş problemlərindən biri olaraq qalır. Hər nə qədər stomatoloq tərəfindən uğurla müalicə edilsə də, bəzi hallarda bu problem zamanla yenidən üzə çıxır. Bəs kariyesin təkrar-təkra

.

Faydasını bilən yaşıl soğanın qoxusunu unudar

Mətbəxlərimizin ayrılmaz hissəsi olan yaşıl soğan bəzən kəskin qoxusuna görə ikinci plana atılsa da, sağlamlığa verdiyi saysız faydalarla diqqət çəkir. xəbər verir ki, yaşıl soğanın müntəzəm istifadəsi orqanizmi gücləndirir

.

Bunu hərgün için - Bağırsaqları qoruyur

Kefir təkcə həzm sisteminə deyil, həm də bağırsaqlardakı iltihabı azaltmağa kömək edir və sağlamlıq üçün mühüm içkidir. bildirir ki, bu barədə dietoloq Beyaz Tağraf bildirib. O qeyd edib ki, kefir təkcə həzm sisteminə deyil

.

Çiyələyə bənzəyir, dadı tam başqa - özü isə xəzinədir

Ağ rəngi və parlaq qırmızı toxumları ilə çiyələyi xatırladan ananaslı çiyələk, həm vizual cazibəsi, həm də tropik ananas ətirini daşıyan nadir dad təqdim edir. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, ev şəraitində d

.

102 yaşlı Şarffenberqin uzun yaşamaq SİRRİ

ABŞ-da qidalanma sahəsində araşdırmaları ilə tanınan 102 yaşlı doktor Con Şarffenberq bir əsri geridə qoymağının sirrini açıqlayıb. xəbər verir ki, Şarffenberq bu barədə "Viva Longevity!" Yutub kanalına açıqlamasınd

.

Bu xəstəliyi qəti görməzdən gəlməyin: qadınlara daha çox təsir edir

Dünya üzrə 300 milyondan çox insana təsir edən astma xəstəliyi qadınlarda niyə daha çox müşahidə olunur?. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, genetik meyllilikdən tutmuş allerqik quruluşa qədər bir çox səbəbi Sin

.

Bu ət toyuqdan iki dəfə sağlamdır: Mütləq yeməlisiniz

Sağlam qidalanmaya gəldikdə, bir çox insanlar dərhal toyuq və ya hinduşka ağlına gəlir. xəbər verir ki, ördək ətində toyuq və hinduşka ətindən xeyli çox dəmir var. 100 qram ördəkdə təxminən 2,7 mq dəmir, hinduşka qaraciyərind

.

Makaron illərdir yanlış bişirilirmiş - ən sağlam və dadlı üsul

Makaron illərdir səhv üsulla bişirilir. bildirir ki, makaronun ən doğru bişirmə üsulu onu birbaşa sobada hazırlamaqdır. Mütəxəssislər bildiriblər ki, makaronu əvvəlcədən yarı bişirib sonra sobaya qoymaq əksinə, dadını azaldı

.

Limon sıxıb içəndə faydası 2 dəfə artır

Kofenin içinə limon sıxmaq sağlamlıq üçün faydalıdır. Bu praktik üsul qəhvənin enerjiverici təsirini artırır, immunitet sistemini gücləndirir, həzmi dəstəkləyir və dərinin sağlamlığını yaxşılaşdırır. Həm ləzzətli, həm d

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geymler 2025 maskalar geyim və ayaqqabılar peraski cudu gozlerin bezedilmesi gozlerin bezenmesi ayaq sismesi arxadan olmag yutube pomidor aslan toy gecesi