Ürəyə 1 nömrəli ziyan vuran TƏRƏVƏZ
Dietoloqlar populyar bir tərəvəzin ürək sağlamlığına mənfi təsir göstərə biləcəyi barədə xəbərdarlıq ediblər.
Milli.Az xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, kartofun həddindən artıq istehlakı ürək-damar sisteminin fəaliyyətinə zərər verə bilər.
Bunun əsas səbəbi kartofun tərkibindəki yüksək nişasta miqdarıdır. Nişasta orqanizmdə sürətlə qlükozaya çevrilir və qan şəkərinin kəskin artmasına səbəb olur. Bu isə öz növbəsində yüksək təzyiq, ateroskleroz və ürək xəstəlikləri riskini artırır. Xüsusilə kartof qızartması və çipslər kimi qızardılmış yeməklər təhlükəlidir, çünki onlar tərkibində çoxlu trans yağlar və duz saxlayır.
Həkimlər kartofun miqdarını nəzarətdə saxlamağı, onu daha çox sobada bişmiş və ya qaynadılmış formada istehlak etməyi tövsiyə edirlər. Bundan əlavə, kartofu lif baxımından zəngin tərəvəzlərlə birlikdə yemək daha sağlam seçimdir.
Düzgün qidalanma - sağlam ürəyin açarıdır! /baku.ws
Milli.Az









Xalq artisti 'Görüşək'in remiks variantını təqdim edib - AUDİO
Bunları yesəniz, şirniyyatı unudacaqsınız
Dünyada ilk dəfə hamilə qadın qarın boşluğu açılmadan əməliyyat olundu
Spirtli içki ürək sağlamlığına belə təsir edir
50 yaşdan yuxarı insanlar bu vitamini İÇSİN
Nə çovdar, nə də kəpəkli… Ən sağlam çörək bunlar imiş
Ülviyyənin öldüyünə hələ də inana bilmirəm' - Xalq artisti
Çinarə ilk konsertini verdi - FOTOLAR
Məşhur aktrisa anası ilə tərəf müqabili olacaq
"Mayalı məhsullar ürəyin "evini yıxır"
Duet ifa etməyə hər zaman hazıram, amma...' - İradə İbrahimova
Xəstəxanalara pul "tökməyə" ehtiyac yoxdur - Evdə də "sağalmaq" olurmuş
Məşhur rusiyalı bloger 21 yaşında vəfat etdi