Ürəyin sağlam qalmasına xidmət edən 10 ən yaxşı bənövşəyi rəngli qida - SİYAHI

Ürəyin sağlam qalmasına xidmət edən 10 ən yaxşı bənövşəyi rəngli qida - SİYAHIÜrəyin sağlamlığına, yaddaş və idrak funksiyasına müsbət təsir edən 10 müxtəlif meyvə və tərəvəz var ki, onların hamısının ümumi bir rəngi var.
Milli.Az oxu.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər iddia edir ki, sağlamlığı yaxşılaşdırmaq üçün qida rasionuna bənövşəyi rəngli qidaları daxil etmək lazımdır.
Bənövşəyi rəngli tərəvəz və meyvələrdə spesifik xüsusiyyətlərə malik, immun sisteminin vəziyyətinə yaxşı təsir göstərən antosiyaninlər var.
Bu maddələr qan damarlarının divarlarını gücləndirir, həmçinin insultun inkişafına mane olurlar.
Bu maddələrlə zəngin qida yeyənlərin infarkt keçirmə ehtimalı, yeməyənlərlə nisbətən 32 faiz az olur.
Bu rəngdə olan qidaların başqa bir xüsusiyyəti idrak funksiyasına müsbət təsir göstərən polifenolların çox olmasıdır.
Bənövşəyi rəngli qidalar yaddaşı yaxşılaşdırmağa, insanı daha aydın və sakit düşünməyə kömək edə bilər.
Üstəlik, bu qida görmə qabiliyyətini yaxşılaşdıra və beyin fəaliyyətini artıra bilər.
Tövsiyə olunan bənövşəyi qidalar:
Tünd üzüm
Böyürtkən
Qaragilə
Qara qarağat
Əncir
Gavalı
Qırmızı soğan
Yemişanın giləmeyvələri
Qırmızı reyhan
Badımcan
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 979   Tarix: 19 dekabr 2021
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Yaşlı hüceyrələri yenidən cavanlaşdırmaq mümkün olacaq

Alimlər hüceyrələrin enerji mərkəzləri olan mitoxondriləri yeniləməyin yeni üsulunu tapıblar. "Nanoflower" adlı texnologiya sayəsində sağlam kök hüceyrələrin istehsal etdiyi əlavə enerjinin, zədələnmiş və yaşlanmı

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı

Alimlər şəkər diabetinin ağız və diş sağlamlığına birbaşa təsir etdiyini müəyyən ediblər. Araşdırmalara əsasən, diabetli şəxslərdə ağız quruluğu, diş çürüməsi, diş əti iltihabı, göbələk infeksiyaları və diş itkisi daha ço

.

101 yaşlı qadın uzunömürlülüyünün sirrini AÇIQLADI - FOTO

Böyük Britaniyada 101 yaşını qeyd edən Coys Linas uzunömürlülüyünün gizlinini bölüşüb. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, Linas gənclik illərində atasına fermada yardım edib, daha sonra ayaqqabı fabrikində çalışıb

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

turlar.az

yay geyimləri 2025 sade makiyaj sekilleri qis geyimləri 2025 cinsi problemlər babil baglari ailə məktəbi islamda qadın kosmetika yemek reseptleri hakisda uşaq şeirləri efsaneler səməd vurğun