Ürəyin və sinirlərin sağlamlığı üçün BU YARMADAN yeyin

Ürəyin və sinirlərin sağlamlığı üçün BU YARMADAN yeyinBu yarma Şərq ölkələrində çox populyardır. Bulqur buğdadan hazırlanır və onun tərkibində buğdanın demək olan bütün faydaları saxlanılır.
Bulqur vitaminlərlə zəngindir. Bulqurda sinir sistemimiz üçün olduqca vacib olan B qrupu vitaminləri xüsusilə çoxdur. Bundan əlavə bulqurda cavanlığı və gözəlliyi qoruyan E vitamini, beta-karotin, müxtəlif minerallar (fosfor, mis, sülün, dəmir, sink, kalium, kalsium və s.), yağlı turşular, qidalı liflər var.
Bütün bu gözəl xüsusiyyətlərə görə bulqur çox faydalı, diyetik və müalicəvi məhsul sayılır. Bütün dünayada diyetoloqlar və həkimlər bulqurun qidalı və müalicəvi xüsusiyyətləri yüksək qiymətləndirir və yarmanı qidalanmaya tez-tez daxil etməyi tövsiyə edirlər.
Bulqur sinir sistemi üçün çox faydalıdır - sinir sistemini möhkəmləndirir, gərginliyi, əsəbilliyi azaldır. Bu səbəbdən mütəxəssislər daim streslərə, gərginliklərə məruz qalan insanlara bulqur yeməyi tövsiyə edirlər.
Bulqur qidalı liflərlə zəngindir və bu səbəbdən bağırsaqların sağlamlığına çox müsbət təsir edir - bağırsaqları təmizləyir, bağırsaqlarda xeyirli mikrofloranın artmasına kömək edir. Qəbizlikdən əziyyət çəkirsinizsə, mütləq bulqur yeyin. Həmçinin sübut olunub ki, qidalı liflərlə zəngin olan qidalar xərçəng xəstəliklərinin riskini azaldır.
Bulqur ürək-damar sisteminə də çox müsbət təsir edir - damarları və ürək əzələsini möhkəmləndirir, qanda "pis" xolesterinin səviyyəsini aşağı salır.
Bulqurun tərkibində fol turşusu, mis, dəmir var. Bu maddələr qanın tərkibini yaxşılaşdırır, anemiyanın (qanalığı) inkişafından qoruyur.
Bulqur tez toxluq hissi yaradır və insanı uzun müddət ərzində tox saxlayır. Bu isə, təbii ki, arıqlamağa kömək edir. Mütəxəssislər bulquru səhər yeməyinə daxil etməyi tövsiyə edirlər. Bulqur asan həzm olunur, həzm sistemində ağırlıq, köp və digər xoşagəlməz hisslərə səbəb olmur, insana əlavə enerji verir.

Saglamolun.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1367   Tarix: 09 fevral 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yazda ən çox yoluxduğumuz infeksiyalar: Necə qorunaq?

İsti havalar infeksiya xəstəliklərinin artmasına səbəb olub. Bu cür infeksiyalar özünü hərarət, boğaz ağrısı, gözdə qızartılar, ürəkbulanma, öskürək, ishalla özünü büruzə verir. -a istinadən xəbər verir ki, yazda ortaya çıxa

.

Gecələr kivi yesək, orqanizmdə nə baş verər?

Kivinin faydaları haqqında hər kəs eşidib, lakin az adam bunun yatmazdan əvvəl qəlyanaltı üçün əla seçim olduğunu bilir.   -a istinadən bildirir ki, yatmamışdan əvvəl kivi yemək yuxusuzluğu aradan qaldırmağa kömək edir. Səhərlə

.

Baş gicəllənməsinə bunlar səbəb olur

Baş gicəllənməsinə 83 müxtəlif vəziyyət səbəb ola bilər ki, bunların da əksəriyyəti qulaq xəstəlikləri ilə bağlıdır. Unikal-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı otonevropatoloq Viktor Voronov deyib. Həkimin sözlərin

.

Pişiyin xəstə olduğunu necə başa düşmək olar? - Burnuna toxunmayın

Bir çox pişik sahibləri ev heyvanlarının quru və isti burnundan narahatdırlar. Əslində, bu, şübhəli bir əlamətdir, çünki heyvanlar yuxuda olduqda, burunları tez-tez quruyur. Bundan əlavə, evdə rütubətin səviyyəsini nəzər

.

Bayramlarda salat hazırlayanların nəzərinə - Soyuducuda saxlamağın təhlükələri açıqlandı

"Yeni il tətilləri ərəfəsində xanımlar bayram süfrəsinin təmtəraqlı görünməsi üçün əlindən gələni edir. Nəticədə bir gündə yeyilə bilməyən çoxlu çeşiddə salatlar hazırlanır. Onları soyuducuya qoyarkən istifadə müddət

.

Yatmadan əvvəl 11 zeytun yeyin

Zeytunun insan sağlamlığına, o cümlədən toxumlarına və yarpaqlarına olan faydaları inanılmazdır.   -a istinadən bildirir ki, xüsusilə Aralıq dənizi bölgəsində yetişən və ləzzətli dadı olan zeytunu səhərlər deyil, yatmazda

.

Yuxusuzluğa səbəb olan QİDALAR

Araşdırmalara görə, yuxusuzluğun səbəbi pəhrizinizin nəzərə almadığınız digər aspektləri ola bilər. . -a istinadən bildirir ki, yatmazdan əvvəl bəzi qidalardan uzaq durmaq lazımdır. Ədviyyatlı ərzaq. Yatmamışdan qabaq ədviyyatl

.

Kartofu mükəmməl qızartmaq üçün bunları bilmək lazımdır

Kartof hər evdə bişirilən yemək növlərindən biridir. Bu yemək həm çox asan, həm də çox dadlıdır. Hər kəs kartofu fərqli üsullarla qızardır. Bəs, kartofu necə mükəmməl şəkildə qızartmaq olar? .   -a istinadən xəbər verir ki

.

Çay içərkən bu səhvə yol verməyin

Azərbaycanda ən çox istehlak edilən mayelər arasında yer alan çay tək başına istifadə edildikdə zərərli içki sayılmır. Lakin çay içərkən edilən bir səhv mədə və böyrəklərinizə ciddi zərər verə bilər. . -a istinadən xəbə

turlar.az

sonxeber.az kosmetika mehsullari geyim seçimi geyim şəkilləri maraqlı faktlar qalin saclara qulluq qaraqoyunlu dərəsi təmizlik kosmetika atalar sozleri dostluq meseller bayatılar kondom