Ürəyinizi bütün xəstəliklərdən qoruyan QİDA

Ürəyinizi bütün xəstəliklərdən qoruyan QİDAÜrək-damar xəstəliklərinin riskini azaltmaq üçün həkimlər qidalanma vərdişlərinə yenidən baxmağı tövsiyə edir. Bu məhsul ürək-damar sisteminin sağlamlığını qorumaq üçün əvəzsiz köməkçi ola bilər.
Milli.Azbu qidanı təqdim edir:
Söhbət tünd şokoladdan gedir. Tünd şokolad tərkibindəki flavonoidlər - güclü antioksidantlarla zəngindir. Bu maddələr "pis" xolesterin səviyyəsini azaltmağa, qan dövranını yaxşılaşdırmağa və damarları möhkəmləndirməyə kömək edir. Tünd şokoladı müntəzəm və qədərində qəbul etmək arterial təzyiqi normallaşdırır və ürək sağlamlığını dəstəkləyir.
Faydalı şokoladı necə seçmək olar?
Ən çox fayda verən şokoladın tərkibində 70 faiz və daha çox kakao olmalıdır. Unutmayın ki, bu məhsul yüksək kalorilidir, buna görə də optimal qəbul norması gündə 37 qram təşkil edir.
1. Çəkiyə nəzarət etməyə kömək edir
Amerikalı alimlərin araşdırmaları göstərir ki, yeməkdən 15 dəqiqə əvvəl kiçik bir parça tünd şokolad qəbul etmək aclıq hissini 50% azaldır. Bu, şokoladın toxluq hormonlarının istehsalına təsir göstərməsi ilə əlaqədardır və iştahı daha asan idarə etməyə imkan verir.
2. Beynin işini stimullaşdırır
Flavonoidlər sayəsində tünd şokolad beyin fəaliyyətini artırır, yaddaşı və koqnitiv funksiyaları yaxşılaşdırır. Alimlər bunu beynə qan axınının artması ilə əlaqələndirirlər ki, bu da onun daha yaxşı işləməsinə şərait yaradır.
3. Enerji verir
Əgər siz qəhvə içə bilmirsinizsə, tünd şokolad əla alternativdir. 100 qram məhsulda təxminən 43 mq kofein var ki, bu da bədənə enerji verir və oyanmağa kömək edir. Tünd şokolad təkcə ləzzətli desert deyil, həm də düzgün qəbul edildikdə ürək, beyin və ümumi sağlamlıq üçün faydalı olan əsl superqidadır. Əsas məsələ normanı gözləmək və yüksək kakao tərkibli şokolada üstünlük verməkdir. //Lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 932   Tarix: 14 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çay dəmləyəndə edilən ən böyük SƏHV

Çox insan çayı düzgün şəkildə dəmləmədiyi üçün içki həm dadını, həm də faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, ən yayılmış vərdişlərdən biri çayın keyfiyyətini tamamilə korlayır. xəbər verir ki, ça

.

Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida

Nevroloqlar beynə ən zərərli olan 6 qidanı açıqlayıb. xəbər verir ki, nevroloqlar beynin uzunmüddətli fəaliyyətini zəiflədən 6 gündəlik qidanı müəyyənləşdirib. Mütəxəssislər bu məhsulların həm geniş istifadə edildiyini, hə

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Üzərində E‑239 yazılan kürü almayın - Zəhər saçır

Üzərində urotropin əlavəsi barədə qeyd olan balıq kürülərini almaq məsləhət görülmür. xəbər verir ki, Rospotrebnadzor mütəxəssisləri rusiyalılara qırmızı ikranı E‑239 (urotropin) əlavəsi ilə almamağı tövsiyə edib. Bu konservan

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

turlar.az

geyim şəkilləri gelinlikler kosmetoloq aliment öhdəlikləri yuxu yozmalar kisi ve qadin intim munasibetleri qaymaqlı krem kosmetika englishdilində qulaq vətən haqqında bayatılar hakışta tapmacalar sağlamlığın sirleri