Uşaqlar üçün ən sağlam qəlyənaltılar
Böyüməkdə olan uşaqlar tez-tez acırlar. Bununla belə, uşaqlar üçün qablaşdırılmış qəlyanaltıların çoxu son dərəcə zərərlidir. Qəlyanaltılar uşağınızın pəhrizinə bəzi əlavə qidalar daxil etmək üçün əla fürsətdir. Yüksək dərəcədə işlənmiş qəlyanaltı yeməklər əvəzinə, uşağınızın qarnını enerji və qidalanma təmin edəcək bütün qidalarla doldurun.
Milli.Az lent.az-a istinadən uşaqlar üçün sağlam qəlyanaltıları təqdim edir:
Yoqurt
Yoqurt uşaqlar üçün mükəmməl qəlyanaltıdır; Yaxşı bir kalsium və protein mənbəyidir. Kalsium xüsusilə uşaqların inkişaf edən sümükləri üçün vacibdir. Bəzi yoqurtlarda həzm sisteminə faydalı olan canlı bakteriyalar da daxildir. Uşağınıza yoqurt verərkən onun tərkibinə təzə meyvə və bal əlavə edə bilərsiniz.
Qeyd edək ki, bal 1 yaşından kiçik uşaqlara verilməməlidir.
Qarğıdalı
Qarğıdalı zərərli souslarda boğmadığınız müddətcə uşaqlar üçün sağlam qəlyanaltı ola bilər. Bununla belə, kiçik uşaqlara qarğıdalı verərkən diqqətli olun, çünki bu, boğulma təhlükəsi ola bilər.
Qoz-fındıq
Qoz-fındıq lif və antioksidantlarla yanaşı sağlam yağlarda yüksəkdir. Pəhriz yağları uşaqların böyüməsini dəstəkləmək üçün vacibdir.
Armud
Armud şirin bir meyvədir və dilimlərə kəsildikdə kiçiklər üçün asan yeməkdir. Armud lif və faydalı bitki birləşmələrində yüksəkdir.
Kəsmik
Kəsmik zülalla zəngindir və yaxşı selen, B12 vitamini və kalsium mənbəyidir. Vitamin B12 uşaqlarda düzgün böyümə və beyin inkişafı üçün vacibdir.
Pendir
Pendir uşaqlar üçün yaxşı protein və kalsium mənbəyidir. Tədqiqatlar göstərir ki, pendir və digər süd məhsulları yemək daha yaxşı ümumi pəhriz keyfiyyəti ilə əlaqələndirilir. Tam yağlı süd məhsulları uşağın kalsium, maqnezium və A və D vitaminləri üçün qida ehtiyaclarına əhəmiyyətli dərəcədə töhfə verir. Pendir uşaqları düzgün böyüməsi üçün vacib olan yüksək keyfiyyətli proteinlə təmin edir. Protein də onlara yeməklər arasında toxluq hiss etmələrinə kömək edəcək.
Enerji topları
Enerji topları peçenye xəmirinə bənzəyir, lakin qidalandırıcı bütöv inqrediyentlərdən hazırlanır. Bu qəlyanaltıları lif, zülal və antioksidant mənbəyi olan üyüdülmüş kətan və ya bütöv çia toxumu ilə hazırlaya bilərsiniz.
Milli.Az