Uşaqlar üçün ən sağlam qəlyənaltılar

Uşaqlar üçün ən sağlam qəlyənaltılarBöyüməkdə olan uşaqlar tez-tez acırlar. Bununla belə, uşaqlar üçün qablaşdırılmış qəlyanaltıların çoxu son dərəcə zərərlidir. Qəlyanaltılar uşağınızın pəhrizinə bəzi əlavə qidalar daxil etmək üçün əla fürsətdir. Yüksək dərəcədə işlənmiş qəlyanaltı yeməklər əvəzinə, uşağınızın qarnını enerji və qidalanma təmin edəcək bütün qidalarla doldurun. 
Milli.Az lent.az-a istinadən uşaqlar üçün sağlam qəlyanaltıları təqdim edir:
Yoqurt
Yoqurt uşaqlar üçün mükəmməl qəlyanaltıdır; Yaxşı bir kalsium və protein mənbəyidir. Kalsium xüsusilə uşaqların inkişaf edən sümükləri üçün vacibdir. Bəzi yoqurtlarda həzm sisteminə faydalı olan canlı bakteriyalar da daxildir. Uşağınıza yoqurt verərkən onun tərkibinə təzə meyvə və bal əlavə edə bilərsiniz.
Qeyd edək ki, bal 1 yaşından kiçik uşaqlara verilməməlidir.
Qarğıdalı 
Qarğıdalı zərərli souslarda boğmadığınız müddətcə uşaqlar üçün sağlam qəlyanaltı ola bilər. Bununla belə, kiçik uşaqlara qarğıdalı verərkən diqqətli olun, çünki bu, boğulma təhlükəsi ola bilər.
Qoz-fındıq
Qoz-fındıq lif və antioksidantlarla yanaşı sağlam yağlarda yüksəkdir. Pəhriz yağları uşaqların böyüməsini dəstəkləmək üçün vacibdir. 
Armud
Armud şirin bir meyvədir və dilimlərə kəsildikdə kiçiklər üçün asan yeməkdir. Armud lif və faydalı bitki birləşmələrində yüksəkdir.
Kəsmik
Kəsmik zülalla zəngindir və yaxşı selen, B12 vitamini və kalsium mənbəyidir. Vitamin B12 uşaqlarda düzgün böyümə və beyin inkişafı üçün vacibdir. 
Pendir
Pendir uşaqlar üçün yaxşı protein və kalsium mənbəyidir. Tədqiqatlar göstərir ki, pendir və digər süd məhsulları yemək daha yaxşı ümumi pəhriz keyfiyyəti ilə əlaqələndirilir. Tam yağlı süd məhsulları uşağın kalsium, maqnezium və A və D vitaminləri üçün qida ehtiyaclarına əhəmiyyətli dərəcədə töhfə verir. Pendir uşaqları düzgün böyüməsi üçün vacib olan yüksək keyfiyyətli proteinlə təmin edir. Protein də onlara yeməklər arasında toxluq hiss etmələrinə kömək edəcək.
Enerji topları
Enerji topları peçenye xəmirinə bənzəyir, lakin qidalandırıcı bütöv inqrediyentlərdən hazırlanır. Bu qəlyanaltıları lif, zülal və antioksidant mənbəyi olan üyüdülmüş kətan və ya bütöv çia toxumu ilə hazırlaya bilərsiniz. 
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 709   Tarix: 25 iyul 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Uşağa əti neçə aydan sonra vermək olar?

Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının tövsiyələrinə görə, həm təbii (ana südü), həm süni (adaptasiya olunmuş süd qarışıqları - "smes") şəkildə qidalandırılan uşağa yalnız 6 aydan sonra əlavə yeməklər (sıyıqlar, pürelə

.

Hər gün qoz yeməyin faydası

Qoz qida dəyəri, qidalandırıcı xüsusiyyətləri və ləzzətli dadı ilə insan sağlamlığına çox faydalıdır. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, bu çərəzin tərkibində sağlam yağlar, liflər, vitaminlər və minerallar var. Qo

.

Etdiyiniz bu səhvlər dişlərinizi saraldır - DİQQƏT

Stomatoloqlar dişlərin kəskin saralmasını onları fırçalayarkən yol verilən açıq-aşkar səhvlərdən yarandığını deyir. .   -a istinadən bildirir ki, diş minasının vəziyyətinə əhəmiyyətli dərəcədə təsir göstərə bilən və onu

.

Soyuqdəyməz zamanı bu dərmanları atmaq olmaz - Diqqət

Antibiotiklər bakterial infeksiyaların müalicəsi üçün istifadə olunan dərmanlardır. Onların təsir göstərmə prinsipi mikroorqanizmlərin böyüməsini dayandırmaq və ya onları öldürməkdir. Antibiotiklərin əsas məqsədi bakteria

.

Daha bir ölkədə meymunçiçəyinə yoluxma qeydə alındı

Zimbabvedə meymun çiçəyinə iki yoluxma faktı qeydə alınıb.   -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə yerli "Newsday" nəşri məlumat yayıb. Hökumətin bildirdiyinə görə, hər iki xəstə karantindədir və vəziyyət nəzarə

.

Ən zərərli makaron növü

Yüksək keyfiyyətli makaron sağlam pəhrizin bir hissəsi ola bilər, lakin bəzi növlər var ki, onlardan tamamilə imtina etmək daha yaxşıdır. Çünki onlar minimum qidalandırıcı maddələr ehtiva edir və yalnız bədənə zərər verir

.

Əzgil bu xəstəliklərə dərmandır

Əzgil çox faydalı meyvədir. Əzgilin tərkibi olduqca zəngindir. Bu meyvədə C,A, B1, B2, B3, B6, B9 vitaminləri, kalium, dəmir, maqnezium, yod, kalsium, fosfor, selen, sink, orqanik turşular, pektin və s. kimi faydalı maddələ

.

Dönər nə vaxt zəhərlənmə yaradır? - Son günlərin əsas bəlasından QORUNMAĞIN YOLLARI

Son günlər dönərdən zəhərlənmə halları artıb. Hətta ard-arda baş verən kütləvi dönər zəhərlənmələri artıq ciddi narahatlıq yaratmağa başlayıb. Dönər niyə zəhərlənməyə səbəb olur? Bu cür zəhərlənmələrin qarşısını almaq üçü

.

Saçlarda kəpək niyə yaranır?

"Saçlarda kəpəyin görünməsinin bir çox səbəbi var. Əksər hallarda bu, bir çox insanda mövcud olan Malassezia göbələkləri tərəfindən törədilir, lakin dərinin qoruyucu funksiyası pozulduqda çoxalır, daha dərinə nüfuz edir

turlar.az

sonxeber.az geyim necə seçməli gelinlikler yay kolleksiyasi dini qadin geyimleri gavalinin faydasi hakışdalar geyim qaydaları kosmetika novruz bayrami hakisda buga burcu vetene aid atalar sozleri nizami gencevi sanamalar