Üzümün dənəsini yemək orqanizmə necə təsir edir?

Üzümün dənəsini yemək orqanizmə necə təsir edir?Üzümün özləri kimi, toxumları da antioksidant təsirə malikdir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, üzüm çəyirdəyi yemək maddələr mübadiləsini və sinir sisteminin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, əsəb gərginliyini aradan qaldırır, apatiyaya qalib gəlir. Bundan əlavə, ürək-damar sistemini gücləndirir, pis xolesterini və tromboz riskini azaldır, qan təzyiqini normallaşdırır.
Niyə hər gün avokado yemək lazımdır? - Mütəxəssislər AÇIQLADI
Makaronla bağlı dəhşətli fakt - belə yedikdə...
Çay içərkən bu səhvə yol verməyin! 
Bununla belə, üzümün bir sıra əks göstərişlərə malik olduğunu xatırlamalıyıq.
Mədə xorası xəstəliyinin kəskinləşməsi, şişkinlik, ishal, kolit, qaraciyər sirozu, piylənmə, şəkərli diabet, hipertoniya, stomatit və kariyes zamanı üzüm istehlak edilməməlidir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 935   Tarix: 28 aprel 2024
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Koronavirusun yeni ştammı aşkarlandı - Sürətlə yayılır

Böyük Britaniyada unikal boğuq səs simptomu ilə müşahidə olunan yeni "Stratus" koronavirus ştammı yayılıb. xəbər verir ki, bu barədə "The Independent" qəzeti xəbər verib. Qeyd olunub ki, "Stratus"

.

Xərçəng hüceyrələrini 30 dəqiqəyə məhv edir

ABŞ-da aparılan araşdırma zeytun yağının təkcə ürək və beyin üçün deyil, həm də xərçənglə mübarizədə təsirli ola biləcəyini üzə çıxarıb. xəbər verir ki, Rutgers Universiteti və Hunter Kollecində aparılan tədqiqatda zeytu

.

Hər gün yeyirik, ancaq ömrü 10 il qısaldır

Gündəlik yeməklərimizdə çox vaxt fərqinə varmadan istifadə etdiyimiz duz, əslində bədənimiz üçün gizli və ciddi bir təhlükə ola bilər. xəbər verir ki, duz dad qatmaq üçün çox istifadə edilir, amma onun çox miqdarda qəbul

.

Qarpızdan zəhərlənməmək üçün nələrə diqqət etmək lazımdır?

Yay aylarının sevilən meyvələrindən biri olan qarpız təkcə dadlı deyil, həm də bədən üçün faydalı vitamin və minerallarla zəngindir. xəbər verir ki, lakin düzgün seçilmədikdə və ya düzgün saxlanmadıqda, qarpızdan zəhərlənm

.

Cavan dəriyə sahib olmağın sirri

Yaşlandıqca dərimiz qalınlığı və elastikliyini itirir, xarici təsirlərdən daha az qorunur. Bariyer funksiyasından məsul olan dərinin xarici təbəqəsi olan epidermis yaş artdıqca xüsusilə incələşir. . Bizim.Media-a istinadə

.

Alimlər qoxunun xoş və ya xoşagəlməz olmasına beynin necə qərar verdiyini kəşf ediblər

UF Health-in yeni araşdırması bəzi qoxuların niyə iyrənc olduğunu və beynin onlara necə emosional reaksiya verdiyini izah edir. Mikrodalğada sobada bişirilən balıq təkcə mətbəxdə qalıcı bir qoxu deyil, həm də xoşagəlməz xatirələ

.

Düyü ilə bu məhsulları qəti yemək olmaz

Dietoloqlar xəbərdarlıq edir ki, düyünün bəzi məhsullarla birlikdə qəbulu həzm problemlərinə səbəb ola bilər. bununla bağlı məlumatları təqdim edir:. Düyü ilə nəyi qarışdırmaq olmaz - sağlamlığınıza zərər verə bilərsini

.

Çinlilərin zəka artıran səhər YEMƏYİ - Sirri bu imiş

Tanınmış daxili xəstəliklər və kardiologiya mütəxəssisi Prof. Dr. Canan Karatay zəka inkişafını dəstəkləyən səhər yeməyi ilə bağlı yeni açıqlaması ilə gündəmə gəlib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, zəkanın açarı "yumurtadır"

.

Duyğusal yükdən necə azad olaq? - Psixoloqdan praktiki məsləhətlər

"Emosional tükənmə klinik psixologiyada və psixiatriyada emosional, eləcə də zehni resursların tədricən tükənməsi kimi qiymətləndirilir". . xəbər verir ki, bu sözləri klinik psixoloq Zəhra Zahidova -a açıqlamasınd

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az qadın geyimi geyim dəbləri aksessuarlar tük tökən mirzə ələkbər sabir satiraları moda süni qidalar nağıllar xanım az vusale elizade insan qaynana hakista