Üzümün dənəsini yemək orqanizmə necə təsir edir?
Üzümün özləri kimi, toxumları da antioksidant təsirə malikdir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, üzüm çəyirdəyi yemək maddələr mübadiləsini və sinir sisteminin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, əsəb gərginliyini aradan qaldırır, apatiyaya qalib gəlir. Bundan əlavə, ürək-damar sistemini gücləndirir, pis xolesterini və tromboz riskini azaldır, qan təzyiqini normallaşdırır.
Niyə hər gün avokado yemək lazımdır? - Mütəxəssislər AÇIQLADI
Makaronla bağlı dəhşətli fakt - belə yedikdə...
Çay içərkən bu səhvə yol verməyin!
Bununla belə, üzümün bir sıra əks göstərişlərə malik olduğunu xatırlamalıyıq.
Mədə xorası xəstəliyinin kəskinləşməsi, şişkinlik, ishal, kolit, qaraciyər sirozu, piylənmə, şəkərli diabet, hipertoniya, stomatit və kariyes zamanı üzüm istehlak edilməməlidir.
Milli.Az