Uzun ömür sürmək üçün ən yaxşı qida rejimi

Uzun ömür sürmək üçün ən yaxşı qida rejimiAlimlər ömür sürəyini artırmaq üçün ən yaxşı qida rejimini hesablayıblar. 
Milli.Az Sputnik Azərbaycan-a istinadən bildirir ki, bu barədə Science and Technology Daily portalı yazır.
Çinli mütəxəssislər Şimali və Cənubi Amerika, Avropa, Asiya, Afrika və Avstraliyanın 29 ölkəsindən 1.9 milyon insanın iştirak etdiyi qida vərdişləri barədə 26 müxtəlif tibbi araşdırmanın nəticələrini müqayisə ediblər.
Məlum olub ki, gündəlik beş porsiya meyvə-tərəvəzin istehlakı ən aşağı ölüm riskləri ilə mütənasib olub. Gün ərzində beş porsiya meyvə-tərəvəz yeyən iştirakçıların ömrü daha uzun olub, müxtəlif səbəblərdən ölüm riski 13, ürək-damar xəstəliklərindən ölüm riski 12, xərçəngdən - 10, respirator xəstəliklərdən ölüm riski isə 35% azalıb. 
Ancaq mütəxəssislər xəbərdarlıq ediblər ki, heç də bütün meyvə və tərəvəzlər orqanizmə eyni cür fayda vermir. Məsələn, nişastalı tərəvəzin - noxud, qarğıdalı, kartof - istehlakı müxtəlif səbəblərdən və ya müəyyən xroniki xəstəliklərdən ölüm riskini azaltmır. Yaşıl, yarpaqlı tərəvəzlər, eləcə də beta-karotin və C vitamini ilə zəngin olan (sitrus, giləmeyvə və kök) meyvələr daha faydalı hesab olunub.
Milli.Az  /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1257   Tarix: 11 aprel 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Vərəmin qarşısının alınmasında yeni era: İnnovativ peyvəndin sınaq tarixi AÇIQLANDI

"Vərəmə qarşı yeni peyvənd 2025-ci ildə könüllülər üzərində sınaqdan keçiriləcək". -a istinadən bildirir ki, bu barədə Qamaleya adına Milli Epidemiologiya və Mikrobiologiya Tədqiqat Mərkəzinin direktoru Aleksand

.

Saç və göz rənginin ən nadir birləşməsi hansıdır?

Saç və göz rəngi hər bir insanın xarici görünüşünü və şəxsiyyətini müəyyən edən unikal xüsusiyyətlər adlandırmaq olar. Bu iki parametrin birləşməsi müxtəlif ola bilər, lakin bəzi birləşmələr digərlərindən daha az yayılıb

.

Fərqində olmadan zəhər "yeyirsiniz" - DİQQƏT

Günəşdən qoruyucu vasitələr yay aylarının vazkeçilməz məhsullarıdır. Ancaq mütəxəssislər bu məhsulların təhlükəli ola biləcəkləri barədə xəbərdarlıq edirlər. -a istinadən xəbər verir ki, buna səbəb əksər günəşdən qoruyuc

.

Evdə dəfnə yarpaqları yandırın: Nəticə sizi təəccübləndirəcək

Dəfnə yarpağı təkcə yemək bişirən zaman istifadə ediləcək ədviyyat deyil. Belə ki, dəfnə yarpağı sayəsində mənzildə xoşagəlməz qoxulardan xilas ola bilərsiniz.   -a istinadən xəbər verir ki, bunun üçün yalnız yarpaqları qazı

.

Niyə yaşlı insanlar çörək yeməməlidirlər?

İnsan nə qədər yaşlıdırsa, məhsul seçimində bir o qədər diqqətli olmalıdır. Qidalanma mütəxəssisləri deyirlər ki, çörək və digər taxıl məhsulları yemək yaşlı insanlar üçün təhlükəli ola bilər. 60 yaşdan sonra ya bu qidalarda

.

Portağalı əvəz edən yay meyvəsi

Yayda şirin, şirəli şaftalıya kim yox deyə bilər?. Şaftalının faydalarını öyrəndikdən sonra onu gündəlik rasionunuza daxil edəcəksiniz.   -a istinadən şaftalının şəfalı xüsusiyyətlərini təqdim edir:. * Orta ölçülü bir şaftal

.

Axşamlar kartof yeməyin: sadə bir izahat

Qurmanlar arasında çoxlu kartof həvəskarları var. Və belə bir kulinariya seçimində səhv bir şey yoxdur.   -a istinadən xəbər verir ki, əksinə, məhsul təhlükəsiz şəkildə rasiona daxil edilə bilər, çünki kartof sağlam, qidal

.

Bəzi qidalar təhlükəlidir: Botulizmə yoluxa bilərsiniz

Botulizmin ən çox yayılmış infeksiya mənbəyi konservləşdirilmiş qidalardır, ancaq hisə verilmiş, duzlu və ya qurudulmuş balıq yeməklə də yoluxa bilərsiniz. -a istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı infeksionist və pediat

.

Diabet xəstələri üçün möcüzəvi "qızıl çay"

2-ci diabet bir çox insanın həyatını çətinləşdirən xəstəliklərdən biridir. Xüsusilə qan şəkərinin yüksəlməsi bu xəstələr üçün olduqca narahatedici haldır.   -a istinadən xəbər verir ki, elmi araşdırmalar yeməkdən sonra qa

turlar.az

sonxeber.az maskalar sac duzumleri donlar 2024 doğuş maraqli pecenyeler heyvanlarin cinsi elaqesi asan kosmetika sac modelleri mikayıl abdullayev aydin sani ginekoloq sağlamlıq