Verməşilli küftə şorbası (1 yaş +)

Verməşilli küftə şorbası (1 yaş +)Körpə qidası bütün digər yeməklərdən və onların hazırlanma texnologiyasından daha fərqlidir. Əlbətdə ki, uşaq qidası həmişə xüsusi olaraq, nəzərdən keçirilməlidir. Uşaq üçün ən uyğun qida məhsulları - asan həzm olunmalı, allergiya yaratmamalı və ən əsası uşağın dad zövgünə uyğun olmalıdır. İlk yemək - əlbəttə ki, yüngül bulyonlar və ya suda hazırlanan şorbalar olmalıdır. Axı körpənizə axşam yeməyi üçün ədviyyat ilə hazırlanan şorbanı təqdim etsəniz, körpə mədəsinin bu cür yeməyi problem yaratmadan mənimsəməsi ehtimalı çox azdır. Eləcə də, qril üzərində bişmiş və ya yağda qızardılmış, mütəlif ədviyyatlar əlavə olunmuş ət yeməkləri də arzuolunmazdır.
Küftə şorbası 1 yaş yuxarı uşaq üçün hazırlana bilər. Uşağınızın vəziyyətinə görə davranın, bəzi analar belə bir şorbanı bir yaşından əvvəl uşaqlara verməyə başlayır və uşaqlar da özlərini yaxşı hiss edirlər. Hər bir halda, şorba verməyə başladıqda, şorbada körpənin artıq tanış olduğu məhsullardan istifadə edin. Biz təzə ətdən verməşilli yüngül, dadlı və doyumlu bir şorba hazırlayacağıq. Verməşili, düyü və ya qarabaşaq yarması ilə də əvəz edə bilərsiniz. Şorbaya duz istisna olmaqla, hər hansı bir ədviyyat əlavə etməyi məsləhət görülmür.
Verməşilli küftə şorbasının hazırlanması üçün lazım inqrediyentlər;
300 qr qiymə dana əti (və ya toyuq əti),
1 ədəd kiçik soğan,
1 ədəd yerkökü,
1 ədəd kartof,
2 xörək qaşığı "Zeytun Bağları" zeytun yağı,
100 qr qısa vermeşil,
3 stəkan su,
10 qr şüyüd,
duz.
Verməşilli küftə şorbasının hazırlanması
Əvvəlcədən təmizlənib yuyulmuş soğan ət ilə birlikdə ət çəkən maşınından 2 dəfə keçirilməlidir. Qiyməyə istəyinizə görə duz elavə edib, yaxşı qarışdırın. Əllərinizi bir az soyuq suda isladıb, nəm əlləriniz ilə qoz ölçüsündə küftələr hazırlayın. Qazana təmiz su əlavə edib, qaynadın. Sonra hazır küftələri qaynayan suya əlavə edin. Pişirmə zamanı köpük meydana gəldikdə, köpüyü təmizləməyi unutmayın.

Şorbaya doğranmış soğan əlavə etməyin. Demək olar ki, bütün uşaqlar soğanı orada görəndə ilk yeməyi yemək istəmirlər. Soyulub, yuyulan yerkökünü dairələrə kəsin və zeytun yağı ilə bir tavaya qoyub, mümkün qida dəyərini saxlamaq üçün aşağı istilikdə 5-6 dəqiqə qarışdıraraq, bişirin və sonra qazana əlavə edin. Kartofu xırda kublara böldükdən sonra yenidən yuyun və şorbaya əlavə edin. Şorbanı bütün inqrediyentlər hazır olana qədər təxmini 20-25 dəqiqə bişirin və sonra nazik qısa verməşili əlavə edin. Şorbanı duzlayıb 7-8 dəqiqə bişirməyə davam edin. Hazır olan şorbaya incə doğranmış şüyüd əlavə edin. Şorbanız hazırdır. Nuş olsun!

Sağlam qida     Baxılıb: 31394   Tarix: 16 aprel 2020
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyərin sağlamlığını qoruyan meyvə

Tərkibində pektin - qaraciyərdən zərərli maddələri çıxarmağa qadir birləşmənin olduğu ərik bu orqanın formada qalmasını dəstəkləyir. Pektinlər polisaxaridlərə aid edilir. Praktik olaraq, insanın həzm sistemi tərəfindən mənimsənilməyə

.

Almalı pankeyk (10 ay+)

Ana namizədlərinin bilməsi olan ən vacib məsələlərdən biri odur ki, körpənizə verəcəyiniz hər bir ərzaq, onun sağlamlığına fayda verməlidir. Zərərli olan bir sıra ərzaqlardan uzaq olmaq vacibdir. Körpəyə vaxtaşırı təbii şəkild

.

Zeytun yağı ilə hazırlanmış Toyuqlu yunan qabağı - Video

Resept:. -500 qr toyuq filesi. -300 qr yunan qabağı. -1 ədəd soğan. -2 diş sarımsaq. -1 x.q. qarğıdalı nişastası. -2 saplaq göy soğan. -2 x.q. Zeytun yağı. -duz. -istiot. Nuş olsun !

.

Meyvə salatının faydaları

Hamıya məlumdur ki, orqanizmin sağlam olması üçün gün ərzində meyvə və tərəvəz yeməliyik. Ancaq bəzən tək bir meyvə yeyərək kifayətlənirik. Buna görə də, mütəxəssislər meyvələrin salat formasında yeyilməli olduğunu bildirirlər

.

"Zeytun Bağları" ilə hazırlanmış Humus- VIDEO

Resept:. -300 qr bişmiş təmizlənmiş noxud . -1 x.q. tahini . -1/4 fincan zeytun yağı. -2 x.q. limon şirəsi. -duz -istiot . -1/3 fincan soyuq su. Nuş olsun!

.

Balqabaq kotleti (9ay+)

Çoxumuza görə balqabaq tərəvəz ola bilər, ancaq araşdırmalara görə tumu olan hər şey meyvə hesab olunur. Hər halda, balqabaq şirin və duzlu yeməklərdə istifadə edilə bilinən bir qidadır. Dəmir, kalsium, maqnezium, kalium

.

Kartoflu omlet (8 ay +)

Yumurta ən dəyərli protein mənbələrindən biridir. İlk əvvəl körpələrə yalnız yumurta sarısı verilir. Səbəb, yumurta ağının tərkibində daha çox protein olduğu üçün allergiya potensialı daha yüksəkdir. Yumurta alergiyasi, yumurt

.

Zeytun yağlı lobya (1 yaş +)

Zeytun yağlı lobya 1 yaş və daha yuxarı yaşda körpələr üçün uda biləcəyi şəkildə yaxşıca doğranaraq, bişirilib rahatlıqla verə bilinən bir yeməkdir. Təzə lobya həm lif baxımından, həm də vitamin və mineral baxımından zəngindir

turlar.az

yaz geyimleri 2025 qadın geyimi reseptler saç kəsimləri spermanin qadina faydasi badimcan tursusu hazirlanmasi qrip xəstəliyi kosmetika faydalı maskalar şəkərbura novruz hakısdası yumurta qz eviyçun hakışta