Gül kələmli tərəvəz şorbası (1 yaş +) resepti

Gül kələmli tərəvəz şorbası (1 yaş +) reseptiGül kələmli tərəvəz şorbası (1 yaş +) resepti

Tərəvəz şorbalarının nə qədər faydalı olduğunu artıq bilirik.

Lakin, burada olan gül kələminin brokoli kimi nə qədər zəngin bir vitamin deposu olduğunu da unutmamalıyıq. Gülkələmi A vitamini, C vitamini və hətta kalsium ilə zəngin bir məhsuldur. Bu bitkini bişirərkən yaranan xoşagəlməz qoxu, onun tərkibində olan kükürdlü birləşmə ilə əlaqədardır. Gülkələminin faydalarına görə bu qoxuya bir az dözmək mümkündür. Əgər uşağınız bu məhsulu körpəlikdən yeyərsə, bu artıq onun sevimli bir qidasına çevrilə bilər. Gülkələmi infeksiyalara qarşı güclü bir qidadır. Tərkibində olan ferul turşusu, onu antibakterial bir qida halına gətirir. Ferul turşusu bədəndə olan ağır metalları özünə çəkərək, onların bədəndən xaric edilməsini təmin edir. Gülkələminin başqa bir faydalı maddəsi də kolindir. Kolin, beynin sağlam inkişafında vacib olan bir B vitaminidir.

Gülkələmini alarkən, ətrafındakı yaşıl yarpaqları olanlara üstünlük verin. Bu yarpaqlar gül kələmini daha uzun müddət təzə saxayacaqdır. Gülkələmini çox yedikdə, bədəndə yodun udulması azalır. Bütün qidalar kimi, bu güclü qidanı da qədərində yemək daha yaxşıdır. Bundan başqa onun qaz yaratma kimi xüsusiyyəti olduğu üçün, onu körpənizin qida rasionuna ən tez 9 ayından sonra elave etməniz məsləhət edilir.

Gül kələmli tərəvəz şorbası üçün inqrediyentlər:

· 1 çiçək gül kələmi,

· 1 ədəd kiçik yerkökü,

· Yarım dəstə ispanaq,

· 1 ədəd kiçik kartof,

· 1 ovuc düyü,

· 1 diş sarımsaq,

· Kiçik soğan,

· 1 yemək qaşığı "Zeytun Bağları" zeytun yağı,

· 1 çay qaşığı ucu duz,

· 1 fincan su.

Gül kələmli tərəvəz şorbasının hazırlanması:
Qazanda zeytun yağı ile xırda doğranmış soğan ve sarımsaq qovurulur. Rendenin kiçik gözünde rəndelenən kök, rendelendikdən sonra suyu sıxılmış kartof və su əlavə olunur. Yemək qaynağa düşdükdə düyü əlavə olunur. Düyü bişdikdən sonra xırda doğranan ıspanaq və gülkələmi da əlavə edin. İstəyə görə duz da tökə bilərsiz. 10 dəqiqə qaynadıqdan sonra əl blendirindən keçirib, soyudub körpənizə verə bilərsiniz.

Sağlam qida     Baxılıb: 2014   Tarix: 11 fevral 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Zeytun Yağı Nədir?

— Zeytun Yağı Nədir?. — İlk olaraq onu bildirmək istəyirəm ki, çox şanslı ölkələrdən biriyik ki, zeytun ağacı bizim ölkədə də yetişir. Zeytun yağı, zeytun ağacının yetişmiş məyvələrindən mexanik yolla əldə edilən, otaq temperaturund

.

Meyvə qurusu alarkən nələrə diqqət etməli?

Meyvə qurusunu necə seçməli?. Dietoloqlar həmişə quru meyvələrin faydalarından danışırlar. Birincisi, onun tərkibində sellüloz maddəsi var ki, bu da həzmi və maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırır. İkincisi, tərkibindəki vitami

.

Kökəlmək üçün nə etməli? MƏSLƏHƏTLƏR

Artıq çəkidən xilas olmağın yolu möhkəm iradə, düzgün qida rejimi və ciddi idman məşğələlərindən keçir. Nə qədər qəribə səslənsə də, bədən çəkisini əzələ kütləsi hesabına bircə kiloqram artırmaq arıqlamaqdan qat-qat çətindir

.

Qarabaşaq şorbası (1 yaş +)

Mütəxəssislərin fikrincə, qarabaşağın insan orqanizmi üçün saysız-hesabsız faydaları var. Qarabaşaq fosfor, dəmir, kalsium, maqnezium, mis, kükürd, yod, sink, nikel, ftor, natrium, titan, dəmir kimi mikroelementlərlə, A

.

Brokoli ilə toyuq kotleti (1+)

Brokoli ilə toyuq kotleti 1. Uşaq qidasında toyuq əti yüksək zülal dəyəri olan qidalardan biridir. Bir sözlə, toyuq əti uşağın sağlam böyüməsi, məktəb həyatında uğur qazanması və aktiv həyatında tez yorulmaması, fiziki v

.

"Zeytun Bağları" ilə hazırlanmış Feta pendirli qırmızı lobya salatı-RESEPT

"Zeytun Bağları" ilə hazırlanmış Feta pendirli qırmızı lobya salatı. Resept:. yarım hissə qırmızı kələm. -3-4 yarpaq ağ kələm. -2 ədəd kök. -1 ədəd yaşıl bibər. -50 qr doğranmış qara zeytun. -30 qr doğranmış qoz

.

Əriştəli toyuq şorbası (10 ay+)

Əriştəli toyuq şorbası 10 ay. Uşağınız qrip olubsa, bu şorbanı menyunuza əlavə etməyi məsləhət ederdik. Toyuq bulyonu, xəstəlik halında ağla gələn ilk yeməkdir. Həkimlər də qrip xəstələrinə toyuq bulyonunu tövsiyə edirlər

.

Zeytun yağlı Göbələk şorbası - VİDEO

Zeytun yağlı Göbələk şorbası. Resept: . -500 qr göbələk . -1 ədəd baş soğan . -200 ml qaymaq . -2 st qaynadılmış su . -2 st süd . -duz . -istiot . -Zeytun yağı . -bəzək üçün şüyüd. Nuş Olsun!

turlar.az

sade makiyaj sekilleri qis geyimləri 2025 gelinlikler pamidor maskasi sulu yeməklər maskaların hazırlanması aysel əlizadənin toyu kosmetika aybawi masturbasiya vicdan maraqli hakistalar baldiza aid