Viruslardan qorunmağın yolu: Sodalı su ilə qarqara, D və C vitaminləri qəbul etmək...

Viruslardan qorunmağın yolu: Sodalı su ilə qarqara, D və C vitaminləri qəbul etmək...Virus və infeksiyalara, epidemik xəstəliklərə yoluxma halları qışda qapalı yerlərdə və sıx təmas səbəbindən artır. Pandemiya dövründə yoluxmaların qarşısını almaq üçün bədənin müqavimətinin artırılması vacibdir.
Milli.Az e-tibb.az-a istinadən bildirir ki, Türkiyədən olan məşhur həkim, daxili xəstəliklər və kardiologiya uzmanı, professor Canan Karatay Anadolu Agentliyinə (AA) açıqlamasında deyib ki, xəstəliklərdən qorunmaq üçün orqanizmin müqavimətini gücləndirmək lazımdır:
"D vitamini bədəni gücləndirən ən vacib vitaminlərdən biridir. D vitamini orqanizm üçün çox vacibdir. D vitamininin bədəndə səviyyəsi 100-dən artıq olmalıdır. Bu vitamininin immunitet sistemini gücləndirdiyi və xəstəliklərlə mübarizə apardığı sübut edilib. Günəşdən də qəbul edilə bilər. D vitamini yüksək olduqda insanlar virus və infeksiyalardan xəstələnmirlər, xəstələnsələr də, çox yüngül keçir. Bu, bir çox araşdırmalarla sübut olunub".
Vətəndaşları qaydalara daha çox riayət etməyə çağıran professor yüksək dozada C vitamininin də çox vacib olduğunu deyib: "2012-ci ildə aparılan bir araşdırma C vitamininin əslində ciyərlərdə yığılmış mayeni təmizlədiyini göstərdi. Hər zaman bütün həkimlərimizə, səhiyyə işçilərimizə və ictimaiyyətimizə qoruyucu kimi orqanizmdə D və C vitaminlərinin yüksək olmasını məsləhət görürəm. Heç bir virus qələvi deyilən bir mühitdə yaşamır, bu, elmi sübutdur. Bütün dostlara, səhiyyə müəssisələrində çalışan hər kəsə və vətəndaşlara səhər və axşam sodalı su ilə qarqara etməyi tövsiyə edirəm. Əlləri yuymaq, normal yuxu və maye qəbul etmək çox vacibdir. C vitaminini ağızdan qəbul etmək çox önəmlidir".
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1221   Tarix: 17 oktyabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Sinə xərçənginin də dərmanı tapıldı

Təhlükəli növ döş xərçənginin təkrarlanma riskini azaltmaq üsulu tapılıb. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin (Los-Anceles) alimləri erkən mərhələdə hormonlara həssas döş xərçənginin təkrarlanma ehtimalını əhəmiyyətl

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Dünyanın ən sağlam qidası şüyüd imiş... - SİYAHI

Minlərlə qida məhsulunun qlobal analizindən sonra mütəxəssislər dünyanın ən sağlam qidası kimi şüyüdü seçiblər. xəbər verir ki, vitamin, mineral və güclü antioksidant tərkibi ilə şüyüd bir çox meyvə və tərəvəzləri gerid

.

Xəstəliyi olanlar Masazırdan ev almasınlar - Həkim riskləri AÇIQLADI

Son zamanlar xroniki xəstəliyi və ya yüksək qan təzyiqi olan şəxslərin Masazır kimi ərazilərdən ev almaması ilə bağlı fikirlər səsləndirilir. Bildirilir ki, bu cür yaşayış məntəqələri onların səhhətinə mənfi təsir göstər

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Siqaretin bu öldürücü ziyanlarını çox adam bilmir

Siqaret çəkmək dünyada qarşısı alına bilən ölüm səbəblərinin başında gələn ən təhlükəli vərdişlərdən biridir. Tütünün tərkibindəki minlərlə kimyəvi maddə insan sağlamlığına həm qısa, həm də uzunmüddətli ziyan vurur. xəbə

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

turlar.az

toy makiyajlari kosmetika mehsullari toy gecesi qutab xemiri hakista xina moda xəbərləri zirincin faydalari kosmetika qu quşu sekis novruz hakıştası bedii edebiyyat pizza