"Xərçəng hallarının yarısının səbəbi qidalanmadır

Xərçəngin yaranmasına səbəb olan əsas amillərdən biri də qidalanmadır. Bu təhlükəli xəstəliyin bütün formalarının 80% -dən çoxu bu və ya digər kanserogenə məruz qalma ilə əlaqədardır.
Milli.Az oxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı onkoloq və cərrah İvan Karasev fevralın 14-də özünün "Telegram" kanalında danışıb.
O əlavə edib ki, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) hesablamalarına görə, kişilərdə xərçəngin təxminən 40%-i, qadınlarda isə 60%-i müəyyən qidalanma pozğunluqları ilə əlaqəlidir.
Karasevin sözlərinə görə, artıq qida maddələr mübadiləsini, mühüm daxili orqanların fəaliyyətini pozur və bədxassəli yenitörəmələrin inkişaf riskini artırır.
Onkoloq qeyd edib ki, son əsrlərdə böyük miqdarda zərərli qidalar peyda olub. Belə ki, şəkər, marqarin, sənaye konservləri, "fast food", geni dəyişdirilmiş məhsulları sağlamlığa ciddi mənfi təsir göstərir.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1057   Tarix: 27 fevral 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gündə 2 ədəd mandarinin sağlamlığa faydaları

Qış mövsümündə yetişən və meyvə bazarlarında yerini alan mandarin, tərkibindəki C vitamini və digər təbii maddələr sayəsində olduqca sağlam bir meyvədir. xəbər verir ki, mandarinin tərkibindəki sağlam maddələr və faydalar

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Alimlər ürəyin özünü sağalda biləcəyini göstərən inqilabi kəşf etdilər

Alimlər, ürək-damar xəstəliklərinin müalicəsində inqilabi dəyişikliklərə yol açacaq bir kəşf ediblər. xəbər verir ki, yeni araşdırmalar göstərir ki, doğuşdan sonra bərpa qabiliyyətini itirən yetkin insan ürəyi, əslində, özün

.

Saat 18:00-dan sonra yemək orqanizm üçün vacib imiş

Axşam saat 18:00-dan sonra yemək sağlamlığa zərər verir fikri elmi baxımdan əsaslı deyil. Mütəxəssislərin fikrincə, əsas diqqət yeməyin vaxtına deyil, yatmazdan təxminən üç saat əvvəl qidalanmağı başa çatdırmağa yönəlməlidir

.

Bu halda ölüm riski artır

"Son zamanlar idman zallarında qəfil ürək ölümü və infarkt hallarının artması ictimaiyyətin ciddi narahatlığına səbəb olub. Məsələnin kökündə bir neçə amil dayanır. Əvvəla, gizli ürək-damar xəstəlikləri bu halların əsa

.

Gündə nə qədər zeytun yemək lazımdır? – faydaları

Zeytun həm qədim dövrlərdən bəri "sağlamlığın simvolu" sayılır, həm də Azərbaycan süfrələrinin ayrılmaz hissəsidir. Lakin mütəxəssislər bildirirlər ki, bu məhsulun faydaları çox olsa da, gündəlik qəbul miqdarı düzgü

.

Hamam otağını belə təmizləmək xərçəng riskini artırır - Xəbərdarlıq

Evdə təmizlik zamanı istifadə olunan bəzi vasitələr sağlamlığa ciddi zərər verə bilər. xəbər verir ki, bəzi təmizlik vasitələrinin tərkibində olan formaldehid, ftalatlar və uçucu üzvi birləşmələr kimi maddələr havada toplanara

.

20 il beyinsiz yaşadı

ABŞ-də beynin böyük hissəsi olmadan doğulan qadın 20 il yaşayıb və həkimlərin proqnozlarını alt-üst edib. xəbər verir ki, "People" nəşrinin məlumatına görə Nebraska ştatının Omaha şəhərindən olan Aleks Simpson 2005-c

.

Bu yeməkləri folqaya bükmək olmaz - Tərkibinə alminium qarışır

"Folqada kələm və kartof bişirmək məsləhət görülmür, çünki bu zaman yemək içəridə buxarlanır və çiy qalır". xəbər verir ki, rusiyalı qida mütəxəssisi Dmitri Bıstrovun sözlərinə görə bəzi qidalar folqa ilə reaksiyay

turlar.az

adlarin menasi toy makiyaji sekilleri sac duzumleri günel facebook badimcan tursusu hazirlanmasi masaj edirem xorionik qonadotropin kosmetika burcler veten haqqinda bayatilar xocali hakışda pomidor