Xərçəng xəstəliyinin yaranmasının qarşısını alan içki açıqlandı
Zəncəfilli çay xolesterinin səviyyəsini aşağı salmağa, xərçəng xəstəliyinin yaranma riskini azaltmağa və oynaqlarda ağrını yüngülləşdirməyə kömək edən güclü müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir.
Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, bu barədə "Express" nəşri alimlərin çoxsaylı tədqiqatlarına istinadən bildirib.
Alimlərin araşdırması müəyyən edib ki, zəncəfil qinqerol maddəsi sayəsində xərçəng əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir. Mütəxəssislərin fikrincə, zəncəfil həmçinin yaşıl çaydan iki dəfə daha faydalıdır.
Sınaqlardan biri göstərib ki, gündə zəncəfilin iki qram cövhərindən istifadə edən 30 insanda bu bitkinin yaxşı təsirinə görə bağırsaq xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə azalıb.
Zəncəfil yüksək qan təzyiqinin nizamlanmasına kömək edir, onun tərkibindəki salisilat qanı durulaşdıran aspirin komponenti rolunu oynayır.
Bitki həmçinin ağrını yüngülləşdirməyə və immun sistemini gücləndirməyə kömək edən təbii vasitə kimi istifadə olunur. Bu, öz növbəsində orqanizmə infeksiyalardan başlayaraq, həzm pozuntularına qədər bir sıra xəstəliklərlə daha effektiv mübarizə aparmağa kömək edir.
Alimlər bildirirlər ki, zəncəfilli çay dişlərin sağlamlığını qorumağa və onları bakteriyalardan mühafizə etməyə kömək edəcək.
Milli.Az /news.milli.az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir
MadTeen-in səhhətində problem yarandı - Səhnədən gedir
Keçmiş xanımı Mustafanı məhkəməyə verdi - Aliment ödəmir
Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA
Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı
Orxan Lökbatanlı xanımına biznes qurdu
Sevgi ilə qurulan ailə də, dostluq da dağıla bilməz' - Fərda
Blok 3 konsertlərini ləğv etdi
Yalvar-yaxar edib efirimə gəlir, sonra da...' - Vüsalə onu tənqid etdi
Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida