Xərçəngdən qoruyan B17 vitamini hansı qidalarda var?
Kəşfindən günümüzə qədər gələn müddət ərzində edilən bəzi elmi araşdırmalar, B17 (laetril, amiqdalin) vitamininin xərçəng hüceyrələrin meydana gəlməsini əngəllədiyi və mövcud xərçəngli hüceyrələri öldürdüyü istiqamətində nəticələr əldə edilib.
Təbii ki, B17 vitamini xərçəngin müalicəsində panaseya kimi qiymətləndirmək olmaz. Lakin bu vitamin xərçəngin profilkatikası üçün və ya xərçəngin əsas müalicəsi zamanı köməkçi vasitə kimi uğurla istifadə oluna bilər.
Həmçinin B17 vitamininin immun sistemini möhkəmləndirmək xüsusiyyətləri də var.
Deyerler.org bildirir ki, xalq arasında anti-xərçəng vitamini kimi tanınan B17 vitamini ən çox ərik çəyirdəyində tapılır, ancaq digər bir çox meyvə çəyirdəklərində də mövcuddur.
B17 vitamini ehtiva edən meyvələr: böyürtkən, albalı, zoğal, üzüm, tut, çiyələk, heyva, moruq.
B17 vitamini ehtiva edən çəyirdəklər: alma, ərik, albalı çəyirdəyi, kətan toxumu, şaftalı, armud, balqabaq çəyirdəyi.
B17 vitamini olan digər məhsullar: acı badam, evkalipt yarpağı, ispanaq, çuğundur, bambuk yarpağı.









Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida
Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?
"Mərhəmətdən danışmağa ixtiyarımız yoxdur
Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir
İspanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsul: 1 qaşıq bəs edir
Bayramda bunları yeməyin
Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır
"Mobil telefonlarda olan bakteriyalar unitazdan 18 dəfə çoxdur"
"Dünyanın ən gözəl şəhəri Bakı" - Xəyyam Nisanov
Meyxanaçı Samirə: "Həyat yoldaşım məndən 22 yaş böyük idi
Elektron siqaret məni xərçəng xəstəsi etdi' - Pekkan
Tacir Şahmalıoğlu ilə Vüqar Əbdülov arasında qalmaqal
Virus daha geniş miqyasda yayılacaq - XƏBƏRDARLIQ
Üçüncü dəfə ata olan aktyor qızını göstərdi - FOTOLAR
"Bəzi qızlar oxumaq yox, ərə getmək istəyirlər" - İlhamə