Xərçəngin ən yaxşı profilaktikası - Qızardılmış pomidor
Pomidor likopinlə zəngindir. Bu maddə güclü xərçəng əleyhinə təsirə malikdir. Həmçinin likopin ürək-damar sistemi xəstəliklərinin riskini azaldır.
Maraqlıdır ki, pomidorda olan likopinin miqdarı termik emaldan sonra xeyli artır. Eyni zamanda yağlarla birlikdə yedikdə likopin orqanizm tərəfindən daha yaxşı mənimsənilir.
Milli.Az saglamolun.com-a istinadən bildirir ki, bütün bunları nəzərə alaraq mütəxəssislər pomidoru yağda bir qədər qızardıb yeməyi tövsiyə edirlər.
Ən faydalı göyərtilərdən biri olan ispanaq da termik emaldan sonra daha faydalı olur, onun tərkibində olan kalsium, maqnezium və dəmir daha yaxşı mənimsənilir.
Milli.Az /news.milli.az









Hakışta
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Əməliyyat olunan Afaq Bəşirqızıdan səhhəti ilə bağlı AÇIQLAMA
32 yaşlı qadının qəhvə içdikdən sonra ürəyi dayandı
Gecə xoruldamaq ürək xəstəliyinin xəbərçisidir?
Heç bir müğənnini oğlunun toyuna çağırmadı
Covid keçirmiş insanlarda qan laxtalanır - Həkimdən xəbərdarlıq
Röya Qarabağda xalq konserti verəcək
Əməkdar artist plastik əməliyyat etdirəcək