sebet.az onlayn maqazin

Xəşil

XəşilƏrzaqlar:Xəşil

(2 nəfərlik)

1 st un

3 st qaynadılmış soyuq su

1/3 ç.q duz

Üstü üçün:

Bəhməz (doşab)

Əridilmiş kərə yağı

Şəkər tozu

Hazırlanması:

Suyu bir qazana töküb üstünə duz töküb qarışdırırıq.

XəşilƏlənmiş unu əlavə edib yaxşı çalırıq. Elə çalmaq lazımdır ki düyür qalmasın.

XəşilSonra qazın üstündə vam odda dayanmadan qarışdıra-qarışdıra bişiririk.

XəşilYemək getdikcə qatılaşacaq. Qatılaşanda 3-5 dəqiqə də dayanmadan qarışdırıb götürürük.Yemək hazır olan kimi tez boşqablara töküb ortasını qaşıqla çökək formada düzəldirik.

XəşilÜstünə qaynar əridilmiş yağ, bəhməz və şəkər tozu tökürük.  Bu yeməyi bəzən şəkər tozu əvəzinə bal ilə də yeyirlər.

XəşilNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 12861   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Yumurta ilə qozlu toyuq salatı

Ərzaqlar: . 200 q toyuğun döş əti . 3 ədəd yumurta . 1 ədəd qırmızı soğan . 1/2 st qoz ləpəsi . Mayonez . Duz . İstiot . Hazırlanması. Toyuğun döş ətini duz töküb suda bişiririk. Soyuduqdan sonra doğrayırıq. Qozu ya blenderdə

Qır-qır plov

(Azərbaycanın milli plov(aş) növlərindən biri). Ərzaqlar:. 500 q çəkilmiş qoyun əti. 2 ədəd baş soğan. 3 st uzun düyü. 4 x.q əridilmiş kərə yağı. 500 q təmizlənmiş şabalıd. 5-6 ədəd albuxara. 10-12 ədəd zoğal. 1 x.q zəfəran

Balqabaqlı aş

Ərzaqlar:. 3 st uzun düyü. 500 q qoyun əti. 500 q balqabaq. 3 ədəd baş soğan. 1 ədəd nar. 3-4 x.q əridilmiş kərə yağı. 1 x.q zəfəran. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Zəfəranın üstünə qaynar su töküb dəm almağa qoyuruq. Soğan

Kartof ilə tomatlı qazan kotleti

Ərzaqlar:. (6 nəfərlik). 450-500 q soğanla çəkilmiş qoyun ya da mal əti (əti 2 ədəd baş soğanla ət maşınından keçirdirik). 5-6 ədəd orta kartof. 2 ç.q tomat. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 2-3 x.q birki yağı. Duz. Istiot. Hazırlanması:

Gürzə

(3-4 nəfərlik). Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 2 st un. 1 ədəd yumurta. 1/2 ç.q duz. 1/4 st ilıq su(təxminən). Yuxaları yaymaq üçün əlavə un. İçlik üçün:. 300-400 q hazır bişmiş qoyun ətinin qiyməsi. (Ya da soğanla çəkilmiş bişməmi

Kiyev kotleti

Ərzaqlar:. Üstü üçün:. 4 ədəd toyuğun döş əti. Duz. İçlik üçün:. 200 q kərə yağı. 1 balaca dəstə cəfəri (ya da şüyüd). Qızartmaq üçün:. 3 yumurta. Suxarı. Bitki yağı. Hazırlanması:. Çəfərini təmizləyib yuyuruq və xırda doğrayırıq

Cəfərili xingal

Ərzaqlar:. (4 nəfərlik). Xəmir üçün:. 2 st un. 1/2 ç.q duz. 2/3 st ilıq su. İçlik: . 1 ədəd böyük dəstə cəfəri. Suyuna tökmək üçün:. 2 x.q bitki yağı. 2 ç.q duz. Üstü üçün:. Ərinmiş kərə yağı. Qatıq. Sarımsaq. Hazırlanması:

Zraza

Ərzaqlar:. 10 ədəd orta kartof. 2 yumurta. 2 x.q un. Duz. Istiot. 250-300 qr hazır qiymə. Qızartmaq üçün bitki yağı. Hazırlanması:. Qiyməni hazırlamaq üçün bax Qiymənin hazırlanması. Əvvəlcə kartofu suda bişiririk və qabıqların

Xingal

(Azərbaycanın milli xəmir xörəklərindən olan xingalın bir növü). (6 nəfərlik). Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 4 st un. 1 ç.q duz. 1 yumurta. 1/3 ç.q sarıkök. Təxminən 1 st ilıq su. Yuxaları yaymaq üçün 2-3 x.q un. Üstü üçün:.




sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

sonxeber.az sonxeberler.az kosmetika mehsullari gozel gorunmek toy makiyaji sekilleri endokrin sistem aciq zedelenmeler yaralar sepkilere qarsi yataqda kosmetika güc. iş. atalar sl nar lekesi