Yapon uzunömürlülərinin İÇKİSİ: Qocaları bu xəstəliklərdən qoruyur

Yapon uzunömürlülərinin İÇKİSİ: Qocaları bu xəstəliklərdən qoruyurHəkimlər uzun illər sağlamlığı qorumaq üçün yaponların üsullarından yararlanmağı məsləhət görüblər. Onlar bunun üçün xüsusi bir içkidən istifadə edirlər.
Milli.Az bildirir ki, bu içki hər kəsin mətbəxində ola biləcək üç inqrediyentdən hazırlanır. Hazırlanması sadə olsa da, çox faydalı içkidir.
Tərkibi:
- 1/4 çay qaşığı sarıkök;
- 1 xörək qaşığı limon suyu;
- bir parça zəncəfil kökü.
Hazırlanma qaydası: 
Bir stəkan qaynar suya sarıkök, limon suyu və bir parça zəncəfil əlavə edin, bir neçə dəqiqə dəmləyin və hazırdır. 
İçkinin tərkibində ürəyin fəaliyyətinə müsbət təsir göstərən, immuniteti gücləndirən və bədən hüceyrələrini vaxtından əvvəl qocalmaqdan qoruyan maddələr var. Həkimlər həftədə ən azı üç dəfə bu müalicəvi içkini içməyi məsləhət görürlər.
- Zəncəfil antioksidantlarla zəngindir və bəzi xərçəng növlərinin riskini azaldır. Bu kök min illərdir müxtəlif ağrıları, soyuqdəymələri, ürəkbulanmaları, kolitləri və sinir sistemi xəstəliklərini müalicə etmək üçün istifadə olunur.
- Limonun tərkibində çoxlu antioksidant birləşmələr və C vitamini var ki, bu da orqanizmi ürək, qan damarları, sidik və həzm sistemləri, eləcə də onkoloji xəstəliklərdən qoruya bilir.
- Sarıkök bağırsaq funksiyasını yaxşılaşdırır, xroniki ishal, meteorizm, xoralı kolit və mədə-bağırsaq traktının digər xəstəliklərinin öhdəsindən gəlməyə kömək edir. Ədviyyat həm də immunitet sistemini gücləndirir və xərçənglə mübarizə aparır. /Lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 873   Tarix: 12 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır

Dəmir preparatlarını qəhvə, çay, şərab və süd məhsulları ilə qəbul etmək onların mənimsənilmə effektivliyini azaldır. xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Yelena Şafranskaya məlumat verib. Mütəxəssisin sözlərinə görə, qı

.

Niyə səhərlər acqarına ilıq su içməliyik?

Son illər sağlam həyat tərzi ilə bağlı tövsiyələr arasında acqarına ilıq su içmək geniş yayılıb. xəbər verir ki, aparılan müşahidələr və elmi məlumatlar bu vərdişin həzm sistemi və ümumi orqanizm fəaliyyəti üçün müsbət təsirlə

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Yatmazdan əvvəl bu 5 qidanı əsla yeməyin - Reflüks, yuxusuzluq və həzm problemləri

Yuxu keyfiyyəti həyat keyfiyyətinə birbaşa təsir edir. Gecə saatlarında qəbul edilən bəzi qidalar mədə yanması, reflüks, gecə oyanmaları və səhər yorğunluğuna səbəb ola bilər. Doktor Portakalın araşdırmasına əsasən, yatmazda

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

.

Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar

Siqaret istifadəsi, həddindən artıq çay və qəhvə istehlakı, həmçinin şəkərli qidalar dişlərin saralmasına və ləkələnməsinə səbəb olan əsas amillərdir. Hətta ağız gigiyenasına ciddi əməl edənlərdə belə zamanla rəng dəyişim

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Həkimlərdən valideynlərə xəbərdarlıq: Körpələri yelləməyin

Mütəxəssislər körpələrin güclü və ya uzun müddət yellənərək yatırılmasının sağlamlıq üçün ciddi risklər yarada biləcəyi barədə valideynləri xəbərdar edirlər. xəbər verir ki, xüsusilə ilk aylarda körpələrin beyin və boyu

.

Bişmiş kələmə süd əlavə edin - Aşpazlar belə edir

Peşəkar aşpazların kələm bişirərkən tez-tez müraciət etdiyi bir üsul diqqət çəkib. xəbər verir ki, məlum olub ki, bişmiş kələmə süd əlavə edilməsinin həm dad, həm də sağlamlıq baxımından mühüm səbəbləri var. Mütəxəssisləri

turlar.az

donlar 2025 qadin sayti aksessuarlar vannalar edebi janrlar dil haqqinda atalar sozleri veten haqqinda atalar sözü kosmetika dostluq dieta cinsi naz mila seksler