Yarpaq xingalı

Yarpaq xingalı(4-5 nəfərlik)

Ərzaqlar: Yarpaq xingalı

Xəmir üçün:

3 st un
1 yumurta
1 ç.q dolu duz
4/5 st su
Xəmiri yaymaq üçün 2-3 x.q əlavə un götürürük.

Üstü üçün:

500 q hazır qiymə (Qiyməni hazırlayanda soğanı çox olsun)
1 böyük kasa qatıq
2 diş sarımsaq (zövqə görə)

Hazırlanması:

Qiyməni hazırlamaq üçün bax. Qiymənin hazırlanması

Unu yumurtanı və duzu bir qaba töküb ilıq su ilə normal xəmir yoğururuq.

Yarpaq xingalıYarpaq xingalıXəmirdən 4 ədəd kündə düzəldirik.

Yarpaq xingalıAdi yuxadan bir az qalın yuxa yayırıq. Yuxanı romb şəklində kəsirik. Bu şəkildə bütün yuxaları yayıb kəsirik.

Yarpaq xingalıQatıq ilə əzilmiş sarımsağı qarışdırırıq.

Yarpaq xingalı4 litrlik suya 1ç.q duz əlavə edib qaynadırıq. (İstəsəniz yuxalarınız heç bir–birinə yapışmasın suya 1-2 x.q  yağ  tökə bilərsiniz). Bu yuxaları 2 dəfəyə töküb, bişiririk. Yuxanı tökə-tökə suyu qarışdırırıq ki, bir-birinə yapışmasın. Yuxalar 5-10 dəqiqəyə bişir. (Bu da sizin yuxanızın qalınlığından asılıdır) Hazır olan kimi aşsüzəndən süzürük.

Birinci dəfə süzdüyümüz suyu yenidən qazana töküb qaynadıb ikinci dəfəki yuxaları töküb bişirib süzürük.

Yarpaq xingalıBoşqablara sarımsaqlı qatıq töküb yayırıq.

Yarpaq xingalıSüzdüyümüz xəngəldən tökürük. Yenə üstünə sarımsaqlı qatıq töküb qiyməni əlavə edirik. Zövqə görə əlavə əridilmiş yağ da tökə bilərsiniz.

Yarpaq xingalıQeyd: Bu xəngəli qatıq əvəzinə bəzi bölgələr qurut ilə yeyirlər.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3530   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Mandarin Bulgur Salat Resepti

Mandarin Bulgur Salat Resepti üçün Tərkibi. Salat üçün:. 2 -ci. su şüşəsi. bulgur başı. 4. nömrə. Mandarin. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. nömrə. yerkökü. 6. nömrə. quru pomidor. bir. bağlamaq. təzə nanə. Sos üçün:. 1 çay fincanı

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Çox şık, çox məmnun: Kremli toyuq resepti

Kremli toyuq resepti üçün maddələr. Toyuq üçün:. 3. nömrə. toyuq budu. 5. yemək qaşığı. zeytun yağı. 2 -ci. diş. sarımsaq. bir. çay qaşığı. quru kəklikotu. bir. desert qaşığı. limon qabığı. bir. desert qaşığı. duz. bir. ça

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

turlar.az

geymler 2025 qadin sayti maskalar hind geyimləri ciyer qovurmasi qrip xəstəliyi paxla cigirtmasi kosmetika sirniyatlar muellim seiri sirin qogal novruz bayramina aid hakisdalar turpun nağlı