Yaşıl çayın zərərləri

Yaşıl çayın zərərləriYaşıl çayın faydaları artıq dillər əzbəridir. Lakin çox az adama bəllidir ki, bu içki orqanizmə zərər də verə bilər. Yaşıl çayın mənfi təsiri əsasən içilmə qaydası ilə əlaqədardır. Bu çayı çox tünd dəmləyib, həddindən artıq çox içsəniz, zərərli olacaq.
Milli.Az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Nərgiz Nəzirova danışıb. Həkim bildirib ki, bu halda yaşıl çay qanı durulda bilər. Bundan əlavə, qan laxtalanması problemi varsa, o zaman həddindən artıq yaşıl çay qəbulu qanaxma riskinin artmasına səbəb olur:
"Yaşıl çay dəmirin təsirini öldürür. Buna görə onu yeməklə içməyi məsləhət görmürlər və onunla birlikdə dəmir tərkibli preparatlar qəbul edirlər. Bir insanın anemiyası varsa, yaşıl çayın həddindən artıq qəbulu vəziyyəti daha da ağırlaşdıracaq.
Hamilə və laktasiya dövründəki qadınlar üçün yaşıl çayın norması iki stəkandan çox olmamalıdır. Bu qayda qorunmazsa, doğuş təhlükəsi və doğuş qüsurları riski artır".
Həkimin yaşıl çayın zərərləri barədə fikirlərini təqdim edirik:
Ürək və təzyiq problemi
Yaşıl çayın tərkibində kofein var, buna görə bu maddənin normadan artıq dozası ürək döyüntüsünün ritmini pozur, qan təzyiqini yüksəldir.
Göz təzyiqinin artması
Yaşıl çay çeşidləri gözdaxili təzyiqi artıra bilər. Bu proses tədricən, 30 dəqiqə ərzində baş verir, 1,5 saata qədər müddətdə davam edir.
Həzm problemləri
Yaşıl çayı uzun müddət və qaynar suda dəmləsəniz, o zaman acqarına qəbul edin, əks təqdirdə bu, həzm problemlərinə - ürəkbulanma, qusma, həzmsizliyə səbəb ola bilər. Çayın çox qəbulu ishala səbəb olur, bağırsaq simptomlarını qıcıqlandırır.
Dərmanların mənfi təsiri
Çay kofeininin həddindən artıq olmasına görə orqanizm onu parçalamağa və çıxarmağa çalışır. Lakin bəzi dərmanlar (antibiotiklər, doğuş idarəsi, estrogenlər və s.) kofein parçalanma dərəcəsini azaldır, buna görə bədəndə daha uzun müddət qalır. Bu baxımdan yan təsirlərin - əsəbilik, baş ağrısı və ürək çırpıntılarının inkişaf riski artır.
Baş ağrısı, narahatlıq, yuxu problemi
Kofeinə həssas olan insanlarda çayın davamlı istifadəsi baş ağrısına səbəb ola, miqreni ağırlaşdıra bilər.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1568   Tarix: 02 may 2021
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Dərmansız boğaz ağrısının qarşısını almağın 5 yolu

Mütəxəssislər bildirirlər ki, boğaz ağrısı hər zaman dərman istifadəsi tələb etmir. Xüsusilə mövsüm dəyişiklikləri zamanı sadə və təbii üsullarla boğazı qorumaq mümkündür. . həmin yolları sizə təqdim edir:. İlıq duzlu s

.

Mövsümi qripdən qorunmağın 5 yolu - Mütəxəssisdən tövsiyə

Qış aylarının gəlişi ilə birlikdə tənəffüs yolları infeksiyalarında, xüsusilə mövsümi qrip hallarında ciddi artım müşahidə olunur. xəbər verir ki, qulaq, burun və boğaz mütəxəssisi, dosent İsmayıl Öndər Uysal bildirib ki

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

.

Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar

Siqaret istifadəsi, həddindən artıq çay və qəhvə istehlakı, həmçinin şəkərli qidalar dişlərin saralmasına və ləkələnməsinə səbəb olan əsas amillərdir. Hətta ağız gigiyenasına ciddi əməl edənlərdə belə zamanla rəng dəyişim

.

Yatmazdan əvvəl bu 5 qidanı əsla yeməyin - Reflüks, yuxusuzluq və həzm problemləri

Yuxu keyfiyyəti həyat keyfiyyətinə birbaşa təsir edir. Gecə saatlarında qəbul edilən bəzi qidalar mədə yanması, reflüks, gecə oyanmaları və səhər yorğunluğuna səbəb ola bilər. Doktor Portakalın araşdırmasına əsasən, yatmazda

.

Niyə səhərlər acqarına ilıq su içməliyik?

Son illər sağlam həyat tərzi ilə bağlı tövsiyələr arasında acqarına ilıq su içmək geniş yayılıb. xəbər verir ki, aparılan müşahidələr və elmi məlumatlar bu vərdişin həzm sistemi və ümumi orqanizm fəaliyyəti üçün müsbət təsirlə

.

Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida

Yeni il süfrəsində bol çeşidli yeməklər mədə-bağırsaq sistemi üçün ciddi risklər yarada bilər. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi qidalar bayram sevincini sağlamlıq problemləri ilə əvəz edə bilər. xəbər verir ki, EuroOnc

.

Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır

Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırma çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini yüksəltdiyini göstərib. xəbər verir ki, 12 il müddətində 328 mindən çox insanın sağlamlı

.

Paltaryuyan maşınlardakı çoxsaylı rejimlər nə üçündür? – Bilmədikləriniz

Müasir paltaryuyan maşınlar artıq əvvəlki kimi sadə deyil. Yeni nəsil modellərdə onlarla fərqli yuma proqramı mövcuddur və hər biri konkret ehtiyaclara uyğunlaşdırılıb. Yuma prosesində yalnız rejim seçimi deyil, həm də suyu

turlar.az

yemek reseptleri reseptler sac duzumleri tutmalar seks hekayəsi hamilə qadın geyim seçimi kosmetika qiz burcu aysel hakışda qiz evi ucun gozellik