Yaz qabağı immunitetinizi indidən gücləndirin

Yaz qabağı immunitetinizi indidən gücləndirinİmmun sisteminin normal işləməsi insanın ümumi sağlamlığında çox böyük rol oynayır.
İmmun sistemi bizi tək xaricdən gələn mikrob və viruslardan deyil, daxildə əmələ gələn problemlərdən, o cümlədən xərçəng xəstəliklərdən qoruyur. Bu səbəbdən immun sistemi daim "döyüşə" hazır olmalıdır.
Qışda vitamin və mineralların çatışmazlığı, gün şüalarının az olması nəticəsində immun sistemi zəifləməyə başlayır. Bu səbəbdən yaz başlayanda bir çox xəstəliklər kəskinləşir, orqanizm infeksiya və mikroblara qarşı daha davamsız olur, insanlar tez-tez soyuqdəymə və virus xəstəliklərinə tutulur.
İmmun sisteminizi yaz qabağı indidən  gücləndirin. Bunun üçün çox sadə üsullar mövcuddur:
1. Fiziki aktivliyinizi artırın. Elmdə sübut olunub ki, fiziki aktivlik immun sistemini gücləndirir. Hər gün açıq havada gəzin, yüngül fizki hərəkətlər edin və s.
2. Daha çox yatmağa və dincəlməyə çalışın. Gecə yuxusu zamanı immun sistemi bərpa olunur.
3. Qidalanmanızda mütləq yerli mövsümi meyvə və tərəvəzlər, göyərtilər olmalıdır.
4. Süd məhsulları immun sistemi üçün çox faydalıdır.
5. Zülalllarla zəngin olan qidaların (ət, balıq, yumurta) qəbulunu artırın.  Zülallar immun sisteminin hüceyrələri olan immunoqlobulinlərin tərkibinə daxildir. Bu səbəbdən qidalanmada zülalların  azalması immun sisteminin zəifləməsinə səbəb olur.
6. Xalq təbabəti vasitələrdən istifadə edin:
- İtburnu dəmləməsi çox faydalı multivitamin içkidir. 3 x.q. itburnu yaxşı yuyulur, əzilir, termosa tökülür. Üzərinə yarım l qaynar su tökün, axşamdan səhərə qədər dəmləyin. Növbəti gün adi çay kimi için.
- 100 qr təzə zəncəfil, yarım stəkan bal, 200 qr badam, 1 limon, 200 qr qara kişmiş götürülür. Zəncəfil təmizlənir, badam, qabıqlı limon (çəyirdəkləri çıxardın) və kişmişlə blenderdən keçirilir, bal əlavə olunur. yaxşı qarışdırırlır. Qarışığı soyuducuda saxlayın və hər gün səhər acqarına 1 x.q. olmaqla qəbul edin.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 907   Tarix: 28 dekabr 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çayı belə içmək xərçəng yaradır

Səhər yuxudan oyanan kimi əlimizin uzandığı ilk şey adətən bir stəkan dəmli çay olur. Xüsusilə Azərbaycan mədəniyyətində çayın yeri ayrıdır; səhər yeməyində, qonaqlıqda, istirahətdə. Ancaq bir çoxumuz fərqinə varmadan sağlamlığımız

.

Faydasını bilən yaşıl soğanın qoxusunu unudar

Mətbəxlərimizin ayrılmaz hissəsi olan yaşıl soğan bəzən kəskin qoxusuna görə ikinci plana atılsa da, sağlamlığa verdiyi saysız faydalarla diqqət çəkir. xəbər verir ki, yaşıl soğanın müntəzəm istifadəsi orqanizmi gücləndirir

.

Solaxaylara pis xəbər - Bu xəstəliklərə daha çox meyllidirlər

Dünyadakı insanların təxminən 10 faizinin solaxay olduğu məlumdur. Lakin bu nadir xüsusiyyət əsrlər boyu təkcə fərqli əl üstünlüyü kimi deyil, eyni zamanda cəmiyyətlərdə sosial qərəzlərin hədəfi kimi də tanınıb. İndi is

.

Sirkə bu xəstəliklərin düşmənidir

Sirkə ənənəvi tibbdə uzun müddət istifadə edilən və sağlamlıq üçün bir çox faydaları olan təbii məhsuldur. xəbər verir ki, təbii üsullarla sağlam qalmaq istəyənlərin tez-tez istifadə etdiyi alternativlərdən biri olan sirk

.

1 qaşıq yeyənlər 10 il xəstələnmir - Bəhməz deyil

Tarix boyu sağlamlığın simvolu sayılan bəhməz bu gün özünə güclü bir alternativ qazanıb. Söhbət son dövlər daha çox istifadə edilən üzüm marmeladından gedir. . xəbər verir ki, dəmir, antioksidant və vitaminlərlə zəngin ola

.

Ən sağlıqlı çərəz: Nə fındıq, nə badamdır - bu, hamısından üstündür

Sağlam qidalanmanın əsas elementlərindən biri olan çərəzlər həm enerji vermə xüsusiyyətləri, həm də orqanizmə göstərdikləri saysız faydalarla diqqət çəkir. Adətən fındıq, badam və Antep fıstığı ən çox istifadə olunan çərəzlə

.

Qısa müddətdə necə arıqlamaq olar - AÇIQLAMA

Müasir cəmiyyətdə gözəllik standartlarının və sürətli nəticə gözləntilərinin artması insanların qısa müddətdə arıqlamağa çalışmasına səbəb olur. Xüsusilə bayram və xüsusi günlər ərəfəsində insanlar ideal bədən formasına çatma

.

Alçanı duzlayıb yeyənlərə vacib xəbərdarlıq

Alça yaz-yay aylarının əvəzolunmaz meyvələrindəndir. Bu meyvə daha çox duz ilə istehlak edilir. Bəs, alçanın duz ilə yeyilməsi orqanizmimizə necə təsir göstərir?. xəbər verir ki, bu meyvə duzla və həddindən artıq miqdard

.

Çiyələyə bənzəyir, dadı tam başqa - özü isə xəzinədir

Ağ rəngi və parlaq qırmızı toxumları ilə çiyələyi xatırladan ananaslı çiyələk, həm vizual cazibəsi, həm də tropik ananas ətirini daşıyan nadir dad təqdim edir. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, ev şəraitində d

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geyim şəkilləri makiyaj instagram qis geyimləri 2025 bulka reseptləri qadınlar maqazin quru yemekler bayatılar qoğalın nağlı rus dilini öyrənək 2 ci dərs haxisdalar suni mayalanma