Yazda tez və çox arıqlamaq bunlara SƏBƏB OLA BİLƏR

Yazda tez və çox arıqlamaq bunlara SƏBƏB OLA BİLƏRTerapevt Georgi Sapeqo ani arıqlamanın təhlükəsi barədə xəbərdarlıq edib.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, o, orta sürətlə arıqlamağı üçün məsləhət görüb:
"Yazın yaxınlaşması ilə bir çox insan arıqlamaq haqqında düşünməyə başlayır. Bununla belə, bədən çəkisindəki kəskin dəyişiklik, yəni həftədə bir kiloqramdan çox arıqlama müxtəlif sağlamlıq pozğunluqlarına səbəb ola bilər".
Həkimin fikrincə, ani və ya həddindən artıq arıqlamanın yan təsirləri yorğunluq və performansın azalması, təkrar soyuqdəymə və infeksiyalarla göstərir:
"Ani arıqlama olduğu zaman soyuq havalara dözmək daha çətin olacaq. Çox arıqlamış insanlar evdə, küçədə və işdə nəbz azaldığı üçün donurlar".
Sapeqo oxşar simptomları olanlara pəhrizlərini mümkün qədər tez dəyişməyi - arıqlamağı dayandırmağı və pəhrizin kalorili məzmununu artırmağa başlamağı tövsiyə edib.
"Kəskin arıq insanı sağlam adlandırmaq olmaz. Vəziyyətinizi yaxşılaşdırmaq üçün çoxlu taxıl, kəsmik, soya və ya hinduşka əti kimi yüngül protein, daha çox bitki yağları, qoz-fındıq yeməlisiniz", -  mütəxəssis vurğulayıb.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1126   Tarix: 26 fevral 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI

ABŞ-də müəyyən növ daşlardan hazırlanmış mətbəx mebeli istehsalı ilə əlaqəli təhlükəli ağciyər xəstəliyi aşkar edilib. -a istinadən xəbər verir ki, xəstəlik mətbəx mebeli üçün iş masası istehsalında getdikcə daha çox populyarlaşa

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Dadlı "zəhərlər" - Hər gün iştahla yeyilir: Xərçəngə "dəvətnamə"dir

Xərçəng riskini artıran qidalar və vərdişlər açıqlanıb. xəbər verir ki, Rusiyanın sığorta şirkəti "Rosgosstrax"ın məlumatına görə onkoloji sığorta hadisələrinin təxminən 10%-i bağırsaq xərçəngi ilə bağlıdır. Skandinaviy

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Kondisioner yaşlılarda ölüm riskini azaldır – Yeni araşdırma

Kanadalı alimlərin araşdırmasına görə, kondisioner istifadə edən yaşlı insanlar isti havalarda daha uzun yaşayır. Tədqiqat 2010-2023-cü illər arasında qocalar evlərində 74.00 ölüm hadisəsini analiz edib. xəbər verir ki, nəticələ

.

Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?

Qulaqcıqla yatmaq bir çoxları üçün rahatlıq və yuxuya tez getməyin yolu kimi görünür. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu vərdiş həm eşitmə qabiliyyətiniz, həm də ümumi sağlamlığınız üçün ciddi təhlükələr yarada bilər

.

Ürək sağlamlığı üçün ideal şam yeməyi açıqlandı

Kardioloq ürək sağlamlığı üçün sobada bişmiş qızılbalıq, noxud və tərəvəzləri tövsiyə edib. xəbər verir ki, Kardioloq Kunal Lal bildirib ki, düzgün qidalanma ürək sağlamlığını möhkəmləndirə bilər. O, "Infobae" nəşrin

turlar.az

geyim necə seçməli hamilelikde qidalanma gozel gorunmek badimcandan qisa hazirliq maraqlıdır vetenperverlik kətə reseptləri kosmetika sevgi qiz adlari arxadan olmag zəhmət hakista