Yazda tez və çox arıqlamaq bunlara SƏBƏB OLA BİLƏR

Yazda tez və çox arıqlamaq bunlara SƏBƏB OLA BİLƏRTerapevt Georgi Sapeqo ani arıqlamanın təhlükəsi barədə xəbərdarlıq edib.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, o, orta sürətlə arıqlamağı üçün məsləhət görüb:
"Yazın yaxınlaşması ilə bir çox insan arıqlamaq haqqında düşünməyə başlayır. Bununla belə, bədən çəkisindəki kəskin dəyişiklik, yəni həftədə bir kiloqramdan çox arıqlama müxtəlif sağlamlıq pozğunluqlarına səbəb ola bilər".
Həkimin fikrincə, ani və ya həddindən artıq arıqlamanın yan təsirləri yorğunluq və performansın azalması, təkrar soyuqdəymə və infeksiyalarla göstərir:
"Ani arıqlama olduğu zaman soyuq havalara dözmək daha çətin olacaq. Çox arıqlamış insanlar evdə, küçədə və işdə nəbz azaldığı üçün donurlar".
Sapeqo oxşar simptomları olanlara pəhrizlərini mümkün qədər tez dəyişməyi - arıqlamağı dayandırmağı və pəhrizin kalorili məzmununu artırmağa başlamağı tövsiyə edib.
"Kəskin arıq insanı sağlam adlandırmaq olmaz. Vəziyyətinizi yaxşılaşdırmaq üçün çoxlu taxıl, kəsmik, soya və ya hinduşka əti kimi yüngül protein, daha çox bitki yağları, qoz-fındıq yeməlisiniz", -  mütəxəssis vurğulayıb.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1116   Tarix: 26 fevral 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Orqanlara bənzəyən qidalar

Təbiətdə elə qidalar var ki, həm forması ilə müəyyən orqanı xatırladır həm də həmin orqan üçün faydalı təsirə malikdir. xəbər verir ki, bu oxşarlıq təsadüfi sayıla bilər amma bir çox araşdırmalar bu uyğunluğun sağlamlığ

.

Nə üçün əsnəyirik və niyə yoluxucudur?

Əsnəmək sadəcə yuxu əlaməti deyil, mürəkkəb bioloji prosesləri işə salır. xəbər verir ki, alimlər bildirir ki, əsnəmək beynin soyumasından, əzələlərin rahatlamasına, stresin azalmasına və diqqətin artmasına qədər bir sır

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

.

Üzərində E‑239 yazılan kürü almayın - Zəhər saçır

Üzərində urotropin əlavəsi barədə qeyd olan balıq kürülərini almaq məsləhət görülmür. xəbər verir ki, Rospotrebnadzor mütəxəssisləri rusiyalılara qırmızı ikranı E‑239 (urotropin) əlavəsi ilə almamağı tövsiyə edib. Bu konservan

.

Soyuq havada çay əvəzinə su içmək daha faydalıdır

Havaların soyuması ilə insanlar bədəni isidən içkilərə xüsusilə çaya daha çox üstünlük verirlər. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, soyuq günlərdə çay əvəzinə su içmək orqanizm üçün daha faydalıdır. xəbər verir ki

turlar.az

gelinlikler geyim və ayaqqabılar geymler 2025 balaca qablarda keks ayaqqabi ve cantalar biznes qurmagin yollari tut aragi haqqinda kosmetika hakista sozler qoğalın nağlı ana haqqinda bayati rus dili 2ci ders opusme