Yemək bişirəndə duzu nə zaman əlavə etməliyik?

Yemək bişirəndə duzu nə zaman əlavə etməliyik?Duz yeməyin dadının dəyişməsinə kömək edir. Məhz bu səbəbdən duz olmadan yemək yemək son dərəcə çətindir. 
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, bəzi yeməkləri başlanğıcda duzlamaq lazımdır.
Söhbət istənilən növ dənli bitkilərdən hazırlanmış sıyıqlardan gedir. Həmçinin kartof pürəsi, köftə bişirərkən duz əlavə etmək daha məsləhətlidir.
Şorbalar isə sona doğru duzlanır. Əgər ət və ya balıq qızardırsınızsa, bu zaman onları da duzlamalısınız.
Omlet hazır olduqdan sonra duz əlavə edilməlidir. Bu halda, yeməyin dadı mümkün qədər parlaq olacaq. Kartof qızartması kartof hazırlayarkən də eyni şeyi etmək tövsiyə olunur.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 870   Tarix: 08 may 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

100 baldan 99-nu qazandı: Ən sağlam çay məlum oldu

Dünyada sağlam həyat tərzi sürətlə yayılır və bir çoxları hansı çayın daha faydalı olduğu ilə maraqlanır. İngiltərədə qidalanma elmi sahəsində aparılan son araşdırma isə çay dünyasında böyük diqqət çəkib. Sınaqdan keçirilə

.

Dikdaban geyinən qadınların nəzərinə! - Həkimdən xəbərdarlıq

Ayaqda yaranan "şiş" adətən zərərsiz görünsə də, zamanla ciddi ağrılar və hərəkət çətinliyi yarada bilər. xəbər verir ki, bunu travmatoloq-ortoped Elişer Zoxirov bildirib. Həkimin sözlərinə görə bu hal adətən ba

.

Bu qidalar səni xərçəng edə bilər - Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir

Son illər aparılan elmi araşdırmalar sübut edir ki, gündəlik qidalanmada yer alan bəzi məhsullar uzunmüddətli dövrdə xərçəng riskini artırır. xəbər verir ki, mütəxəssislər düzgün olmayan qidalanma təkcə artıq çəkiyə deyil

.

Bu hissin zəifləməsi qocalığın əsas əlamətidir

Yaşlı insanlarda qoxu hissinin zəifləməsi ürəyin işemik xəstəliyi riskini yüksəldə bilər. xəbər verir ki, bu nəticəyə ABŞ-ın Miçiqan Dövlət Universitetinin alimləri gəlib. Araşdırmanın nəticələri "JAMA Otolaryngology"

.

Beyin üçün risk yaradan qidalar AÇIQLANDI

ABŞ-da aparılan yeni bir araşdırma beyin sağlamlığı üçün ən zərərli qidaları müəyyən edib. xəbər verir ki, Virciniya Texnologiya Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, çox emal olunmuş ət məhsulları və şəkərli içkilə

.

Balkonda paltar qurudursansa iki dəfə düşün

Xüsusilə sıx nəqliyyatın olduğu ərazilərdə balkonda paltar qurutmaq ciddi sağlamlıq riski yaradır. Ekoloqların sözlərinə görə, şəhər mərkəzlərində və maşınların çox hərəkət etdiyi küçələrə baxan balkonlar fərqinə varmada

.

Gecə tualetə qalxmağın arxasında bu səbəb dayanır - Həkimdən maraqlı açıqlama

Gecə tez-tez oyanıb tualetə getməyinizin səbəbini yaşlanma ilə əlaqələndirirsinizsə, bu sizi təəccübləndirə bilər. ABŞ-lı həkim Dr. Mark Burhenne-yə görə, bu vəziyyət çox vaxt nəfəsalma problemləri ilə bağlıdır. xəbər veri

.

Bu ədviyyatı pəhrizinizə əlavə edin – Şəkəri azaldır və ürəyi qoruyur

Mütəxəssislər qeyd edir ki, darçın həm dadına, həm də sağlamlığa olan faydalarına görə ən dəyərli ədviyyatlardan biridir. xəbər verir ki, onun tərkibindəki təbii maddələr qan şəkərinin səviyyəsini tənzimləyir, xolesterin

.

"Vegetarian qadınların uşaqları əqli cəhətdən zəif ola bilər"

Hamiləlik dövründə Omega-3 çatışmazlığı uşağın zehni inkişafına təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı dietoloq Yuliya Moskviçeva deyib. "Xüsusilə vegetarian qidalanan qadınlar bu risklə daha çox üzləşirlər

turlar.az

geyim şəkilləri yay geyimləri 2025 aksessuarlar şorbalar böyrək problemi ideal toy biskvitli tort resepti kosmetika faydalı maskalar porno heyati buga burcu qaynana