Yeməyin hansı saatda yeyilməsi psixikaya təsir edir

Yeməyin hansı saatda yeyilməsi psixikaya təsir edirYemək yeyilmə vaxtı insan psixikasına təsir edir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, Brigham Hospital kiçik elmi araşdırmada gecə saatlarında yemək yeyənlərin ciddi psixi problemlər yaşadığını sübut edib.
Qida qəbulunda heç bir yeniliyə ehtiyac yoxdur. Ənənəvi səhər, günorta, axşam yeməyi qrafikinə əməl etməlidir.
Lakin çox insanlar iş rejiminə görə buna əməl etmir.
Gecə yeyib yatanlarda təşviş pozuntusu və depressiya əmələ gəlir.
Bu insanlar psixi dözümsüz olur.
Yeməyin vaxtında yeyilməməsi orqanizmin sirkad ritmini pozur.
Burdan da psixi dözümsüzlük başlayır.
Alimlər təşviş pozuntusu və depressiyası olan insanların qidalanma vaxtını dəyişməyin onların əhvalına təsir edəcəyini bildirib.
Məsələn, xəstəxana, təcili yardım, fabriklərdə işləyənlərdə qida rejimi dəyişik olduğu üçün depressiyadan daha çox əziyyət çəkirlər.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 965   Tarix: 22 sentyabr 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Təzyiq dərmanının tərkibində təhlükəli maddə aşkarlandı

ABŞ-da yüksək qan təzyiqinin müalicəsində istifadə olunan "Ziac" adlı dərmanla bağlı geniş miqyaslı geri çağırma prosesi başlayıb. xəbər verir ki, Qida və Dərman Administrasiyası (FDA) bildirir ki, adi laboratoriy

.

"Məcburi maska taxmaq" dövrü geri qayıdır? - Məktəblər bağlandı, xəstəxanalarda yer yoxdur

Avropada sürətlə yayılan və H3N2 virusunun yeni mutasiyası ilə əlaqələndirilən "super qrip" hallarının artması ciddi narahatlıq yaradıb. Bir çox ölkədə xəstəxanalar yüksək hazırlıq vəziyyətinə gətirilib, hətta bəz

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

.

Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq

Son illər həm qadınlarda, həm də kişilərdə saç tökülməsi sürətlə artan problemlərdən birinə çevrilib. Dermatologiya üzrə mütəxəssis bildirir ki, saç tökülməsi təkcə genetik səbəblərlə deyil, həyat tərzi və ətraf mühit amillər

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

turlar.az

gözəllik məhsulları geyim şəkilləri kosmetoloq tənəffüs orqanları pizzalar sidik ifrazı sistemi dəriyə qulluq kosmetika hakışta əfsanələr aysel şebnem tovuzlu hamilelik