Yeni ilə qədər təzə və xırtıldayan xiyarı belə saxlayın - Az adam bilir
Xiyarları bir ay belə təzə saxlamaq çətin işdir. Çünki tərəvəzlər elastikliyini və şirəliliyini itirirlər.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, bunun səbəbi onun tərkibində suyun çox olmasıdır.
Bununla belə, təxminən altı ay ərzində xiyarı təzə və xırtıldayan saxlayacaq üsul var. Bu üsulla tərəvəz sanki bağdan yığmış kimi təzə olacaq.
Əslində bu üsul kifayət qədər köhnədir, ona görə də onu çox az adam bilir. Bunun üçün çox az inqrediyent lazımdır. Təxminən yarım kilo gicitkən götürün və bir kiloqram duz lazım olacaq. Bu miqdar on kiloqram xiyar üçün nəzərdə tutulub. Əvvəlcə xiyarları yuyun, qurudun, gövdələrini çıxarın. Gicitkənləri yuyub doğramaq məsləhətdir.
Daha sonra hər hansı bir saxlama qabını götürün. Bu, maye səthi olan bir barel və ya böyük bir qab ola bilər. Bir santimetr qat duz tökün. Sonra, xiyarları əlavə edin, yenidən duz əlavə edin və gicitkən qatı ilə örtün.
Sonra xiyar yox olana qədər proseduru təkrar edin. Gicitkən və duzun üzərinə cuna qoyun, üzərindən təzyiq göstərməyə çalışın və 72 saat sərin yerdə saxlayın.
Duzlu suyu boşaldın, xiyarları bankalara yerləşdirin və maye tökün. 4 stəkan su üçün iki böyük qaşıq duz götürün.
Budur, yeni ilə təzə və xırtıldayan xiyarlarınız hazırdır. Nuş olsun!
Milli.Az









Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida
Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?
"Mərhəmətdən danışmağa ixtiyarımız yoxdur
Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir
İspanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsul: 1 qaşıq bəs edir
Bayramda bunları yeməyin
Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır