Yeyərək xoşbəxt olun - Bu qidalar əhvalınızı qaldıracaq

Yeyərək xoşbəxt olun - Bu qidalar əhvalınızı qaldıracaqHansı qidaların hər hansı bir antidepressantdan daha yaxşı olduğunu qismən hər kəs bilir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bu dəfə sizə təəccüblü gələ biləcək bəzi əhval-ruhiyyəni tez bir zamanda qaldıran qidaların siyahısını təqdim edir:
Qoz-fındıq
Bu məhsul ən gözəl seleniumu mənbələrindən biridir (istənilən növü). Selenium çatışmazlığı depresiyaya, əsəbiliyə, narahatlığa və yorğunluğa səbəb olur. Gün ərzində sadəcə üç qoz-fındıq yemək gündəlik selenium normasını artırmağa imkan verəcəkdir.
Yulaf kəpəyi
Aşağı glisemik indeks, yulafı gərgin ruh halında ən yaxşı məhsullardan biri adlandırmağa imkan verir. Bu taxıl bitkiləri sizi uzun müddət enerji ilə təmin edəcək və əhval-ruhiyyə dəyişikliyinin qarşısını alacaqdır. Səhər yeməyi üçün bal və qoz-fındıq ilə yarım fincan yulaf kəpəyi günə başlamaq üçün ən yaxşı vasitədir.
Banan
Bu meyvədə B6 vitamini ilə birlikdə serotonin səviyyəsini yüksəldən triptofan var. Bundan əlavə, bananlarda yüksək karbohidrat miqdarı enerjiyə təkan verir və əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırır. Beləliklə, bananlardan yuxusuzluq, narahatlıq və depresiyanın müalicəsində istifadə edilə bilər.
Mərci
Banan kimi, mərciməklər serotonin istehsalına kömək edən karbohidratlarla zəngindir. Nəticədə narahatlıq keçir. Bu məhsul, qan şəkərini də sabitləşdirir, əhval dəyişikliyinin qarşısını alır. Mərci içərisində olan dəmir vücudunuza enerji dadı verir. Yan yemək kimi yarım fincan mərcimək yeməyə və ya şorbaya əlavə etməyə dəyər. Bədənin bu məhsulu həzm etməsini asanlaşdırmaq üçün, yeməkdən əvvəl bir neçə saat ərzində mərci islatmaq məsləhətdir.
Dəniz məhsulları
Bu molyuskalar enerji saxlamaq və zehni sağlamlığı qorumaq üçün zəruri olan zəngin sink tərkiblidir. Həmçinin beyin fəaliyyətini yaxşılaşdıran və əhval-ruhiyyəni yüksəldən amin turşuları ilə zəngindir. Cəmi iki molyuska gündəlik sink qəbulunun 100 faizini ödəmək üçün kifayət edəcəkdir.
İspanaq
B vitaminləri çatışmazlığı depressiyaya və digər pozğunluqlara yol açır. İspanaq əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırmaq üçün əla məhsuldur. Bir stəkan bişmiş ispanaq B qrupu vitaminlərinin gündəlik qəbulunun 30% -ni təşkil edir, buna görə mütləq onu menunuza daxil etməlisiniz. İspanağı müxtəlif cür bişirmək olar. Salat, şorba və ya az yağla qovurmaqla yeyə bilərsiniz.
Tünd şokolad
Şokolad nəinki bizə bəzən ən yaxşı dərmandır, hətta bir qutu tünd şokolad endorfinin atılmasına və serotonin səviyyəsinin artmasına səbəb olur. Son tədqiqatlar göstərir ki, şokolad yeyənlərdə stress hormonlarının səviyyəsi digərlərinə nisbətən nəzərəçarpacaq dərəcədə aşağıdır. Gündə iki kvadrat hissə tünd şokolad yemək hər kəsə tövsiyə olunur (əsas odur ki, bütün barı, bütün qutunu bir dəfəyə yeməyin).
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1189   Tarix: 01 avqust 2020
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

.

Zərərli nə yeyirsinizsə yeyin - Bu meyvələr onların zəhərini bədəndən təmizləyir

Orqanizmdə toksinlərin təbii şəkildə xaric olunmasına yardım edən bir çox məhsul var. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı bioloq İrina Lyalina məlumat verib. Onun sözlərinə görə orqanizmi zərərli maddələrdən təmizləmək baxımında

.

Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü

Mütəxəssislər insan orqanizmində qocalma prosesinin bütün yaşlarda eyni templə getmədiyini bildirir. Son elmi araşdırmalar göstərir ki, bədənin qocalma sürəti iki müəyyən dövrdə kəskin şəkildə artır və bu mərhələlərdə sağlamlı

.

Hər gün zeytun yağı içdi, başına elə şeylər gəldi ki

Son vaxtlar sosial şəbəkələrdə gündəlik zeytun yağı içmək trendi geniş yayılıb. xarici mediaya istinadla xəbər verir ki, dietoloq Loren Manaker bu vərdişin sağlamlığa real təsirini görmək üçün bir həftə boyunca hər gün zeytu

.

Azərbaycanlıların ən sevimli içkisi qaynar qəbul ediləndə xərçəng yaradırmış

Dünyada ən çox içilən içkilərdən biri olan çay səhv formada qəbul edildikdə bağırsaq və qaraciyər sağlamlığına ciddi zərər verə bilər. xəbər verir ki, Harvard təhsilli qastroenteroloq Dr Saurabh Sethi milyonlarla insanı

.

COVID-19 keçirmiş şəxsləri qorxudacaq xəbər - qanda elə bir maddə tapıldı ki

Alimlər postkovid sindromu olan insanların qanında qeyri-adi mikrotromblar aşkar ediblər. Bu kiçik laxtaların xroniki yorğunluq, diqqət dağınıqlığı ("beyin dumanı") və nəfəs çatışmazlığı kimi şikayətlərin əsas səbəblərində

.

Evdə nəmlik və kifə qarşı 7 effektli bitki - Ekspert məsləhəti ilə

Ev şəraitində toplanan nəmlik zamanla küfün yaranmasına və xoşagəlməz qoxulara yol açır. Bu problemi yalnız dezinfeksiya və havalandırma ilə həll etmək çətin ola bilər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, düzgün seçilmiş ev bitkilər

.

Sonsuzluq yaradan qidalar

Son illərdə sonsuzluq hallarının artmasında tibbi problemlərlə yanaşı, gündəlik qidalanmanın da böyük rolu var. Araşdırmalar göstərir ki, bəzi qidalar hormon balansını pozaraq həm qadınlarda, həm də kişilərdə reprodukti

.

Qışda qadınlarda istəksizliyin səbəbi açıqlandı

Soyuq aylarda seksual istəkdə azalma bir neçə amillə bağlıdır. xəbər verir ki, bunu Florida Psixoanalitik Mərkəzinin seksoloqu Mindy DeSeta "Tyla" nəşrinə açıqlamasında bildirib. Gün işığının azalması, qalın v

turlar.az

reseptler qadin sayti yay kolleksiyasi limon maskasi 2025 yaz geyimleri nişan və evlilik eşq və məhəbbət kosmetika toyuq salati cinsi penis sac modelleri hakiwda