Zibil kimi atdığımız qarpız tumlarının inanılmaz faydası

Zibil kimi atdığımız qarpız tumlarının inanılmaz faydasıYay fəslində ən çox istifadə edilən qida məhsullarından biri də qarpızdır. Yayda əksəriyyət bu bostan məhsulundan müntəzəm istifadə edir, amma onun tumundakı faydalardan xəbərsizik. Tumları təmizləməyə çalışırıq, halbuki onun tumları olduqca xeyirlidir.
Milli.Az teleqraf.com-a istinadən xəbər verir ki, qarpız tumları yüksək liflə zəngindir. Bu xüsusiyyəti sayəsində həzm prosesini asanlıqla yaxşılaşdırır. Qəbizlik probleminiz varsa, dərman əvəzinə qarpız tumları ilə problemi yoluna qoya bilərsiniz.
Qarpız tumları dərini də gözəlləşdirir. Tumlarda çoxlu antioksidanlar və omeqa-3 var. Bu xüsusiyyətlər dərinin yenilənməsini, nəfəs almasını və qocalma əlamətlərinin azaldılmasını təmin edir.
Sızanaq kimi dəri problemlərinin qarşısının alınmasında da qarpız tumlarının gərəkli rolu var. Qarpız toxumları diabet xəstələri üçün müalicəvi əhəmiyyətə malikdir. Qan şəkərini balanslaşdırır.
Mütəxəssislərin sözlərinə görə, qarpız tumlarının bir faydası da enerji verməsidir. Aşağı kalorili və yüksək enerji səviyyəsi sayəsində yorğunluğa qarşı yaxşı müqavimət rolu oynayır. Tərkibindəki minerallar və liflərlə bütün yorğunluğu bədəninizdən çıxarır. Həmçinin damar sağlamlığını qoruyur.
Qarpız toxumları omeqa-3 və omeqa-6 yağları ilə çox zəngindir. Damarların tıxanması və sərtləşməsinin qarşısını alır, qan dövranından qaynaqlanan xəstəliklərdən qoruyur.
Əgər təzyiq probleminiz varsa, qarpız tumlarından faydalana bilərsiniz. Tərkibindəki bol zülal və amin turşuları qan təzyiqini tənzimləməyə yardımçı olur.
Qarpız toxumlarında sümüklər üçün son dərəcə faydalı olan bol maqnezium var.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 851   Tarix: 02 iyul 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Böyrəkləri gücləndirən təbii qida – Hər gün 1 ovuc yeyin

Böyrək sağlamlığını qorumaq həyat keyfiyyətini əhəmiyyətli dərəcədə artırır. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qidalar böyrəkləri gücləndirir və daş əmələ gəlməsinin qarşısını alır. Antioksidant zənginliyi

.

Az yeyirəm, ancaq arıqlamıram. Niyə? - Dietoloq sirri açıqladı

Təkcə porsiyaları kiçiltməklə arıqlamaq mümkün deyil. xəbər verir ki, bunu Dietoloq-endokrinoloq Alena Barredo bildirib. Bir çox insan porsiyalarını azaltsa və şirniyyatdan uzaq durmağa çalışsa da, çəkisi eyni qalır və y

.

Qəfil yemək istəyi xərçəngin əlaməti ola bilər - DİQQƏT

Britaniyalı alimlər qəfil yemək istəyinin bəzi xərçəng növləri ilə əlaqəli ola biləcəyini açıqlayıb. xəbər verir ki, "Daily Mail" qəzetinin yazdığına görə, şokolad, pizza və ya limon kimi qidalara ani həvəsin yaranmas

.

Ayaqda göbələk xəstəliyinin qarşısının alınması

Ayaqda göbələk xəstəliyinin qarşısının alınması. Ayaq göbələyi adətən ayaq barmaqları arasında, daban və pəncədə patogen göbələklər tərəfindən törədilən və mikoz adlanan xəstəlikdir. Adətən onixomikoz adlanan dırnaq göbələy

.

Kolbasa və sosiskalar xərçəng yaradır

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, emal olunmuş ət məhsulları, xüsusilə də kolbasa və sosiskalar müntəzəm şəkildə qəbul edildikdə sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalara görə, bu məhsulları

.

Gel dırnaqların bilinməyən fəsadları: Gözəllik yoxsa genetik zərər?

Son illərdə qadınlar arasında məşhurlaşan gel dırnaqları estetik görünüş təqdim etsə də, sağlamlıq üçün risklər daşıyır. xəbər verir ki, mütəxəssislər xüsusilə gel dırnaqlarında istifadə olunan TPO (Trimetilbenzoil Difenilfosfi

.

"Samaqon" korluğa səbəb ola bilər"

"Evdə hazırlanmış spirt korluq və ölümlə nəticələnə bilər". xəbər verir ki, həkim-qastroenteroloq Vladimir Neronov evdə hazırlanmış spirtli içkilərin, xüsusilə samaqonun metanol səbəbindən ciddi təhlükə yaratdığın

.

Kolbasa yeməyin, bu xəstəlikləri yaradır - Ekspertdən açıqlama

Daimi olaraq kolbasa və digər emal olunmuş ət məhsullarını yemək bir sıra ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər, çünki bu məhsulların tərkibində yüksək miqdarda duz, doymuş yağlar, konservantlar və kanserogen maddələ

.

"Şəkərsiz" şirin qida və içkilər xərçəng yaradır - Açıqlama

"Şəkərsiz" şirin qida və içkilər xərçəng yarada bilər. xəbər verir ki, bunu endokrinoloq Maria Matveeva bildirib. Onun dediyinə görə "şəkərsiz" məhsullar sağlamlıq üçün o qədər də faydalı deyil və uzu

turlar.az

gelinlikler toy makiyaji sekilleri qaşların formalari genc aile sufle hazirlanmasi arıqlamaq baliq qulagi el isleri kosmetika xanim.az hüzeyir hacibəyov ana haqqinda bayati novruz bayramına aid hakışta bayatilar