Zibil kimi atdığımız qarpız tumlarının inanılmaz faydası

Zibil kimi atdığımız qarpız tumlarının inanılmaz faydasıYay fəslində ən çox istifadə edilən qida məhsullarından biri də qarpızdır. Yayda əksəriyyət bu bostan məhsulundan müntəzəm istifadə edir, amma onun tumundakı faydalardan xəbərsizik. Tumları təmizləməyə çalışırıq, halbuki onun tumları olduqca xeyirlidir.
Milli.Az teleqraf.com-a istinadən xəbər verir ki, qarpız tumları yüksək liflə zəngindir. Bu xüsusiyyəti sayəsində həzm prosesini asanlıqla yaxşılaşdırır. Qəbizlik probleminiz varsa, dərman əvəzinə qarpız tumları ilə problemi yoluna qoya bilərsiniz.
Qarpız tumları dərini də gözəlləşdirir. Tumlarda çoxlu antioksidanlar və omeqa-3 var. Bu xüsusiyyətlər dərinin yenilənməsini, nəfəs almasını və qocalma əlamətlərinin azaldılmasını təmin edir.
Sızanaq kimi dəri problemlərinin qarşısının alınmasında da qarpız tumlarının gərəkli rolu var. Qarpız toxumları diabet xəstələri üçün müalicəvi əhəmiyyətə malikdir. Qan şəkərini balanslaşdırır.
Mütəxəssislərin sözlərinə görə, qarpız tumlarının bir faydası da enerji verməsidir. Aşağı kalorili və yüksək enerji səviyyəsi sayəsində yorğunluğa qarşı yaxşı müqavimət rolu oynayır. Tərkibindəki minerallar və liflərlə bütün yorğunluğu bədəninizdən çıxarır. Həmçinin damar sağlamlığını qoruyur.
Qarpız toxumları omeqa-3 və omeqa-6 yağları ilə çox zəngindir. Damarların tıxanması və sərtləşməsinin qarşısını alır, qan dövranından qaynaqlanan xəstəliklərdən qoruyur.
Əgər təzyiq probleminiz varsa, qarpız tumlarından faydalana bilərsiniz. Tərkibindəki bol zülal və amin turşuları qan təzyiqini tənzimləməyə yardımçı olur.
Qarpız toxumlarında sümüklər üçün son dərəcə faydalı olan bol maqnezium var.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 930   Tarix: 02 iyul 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

.

Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir

Toyuq ətindəki rənglər həm ət yağlılığı, həm də təzəlik səviyyəsi barədə ipucu verir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə ağımtıl və açıq çəhrayı ənglər adətən yağlılıq və birləşdirici toxumaların paylanmasın

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Paltaryuyan maşınlardakı çoxsaylı rejimlər nə üçündür? – Bilmədikləriniz

Müasir paltaryuyan maşınlar artıq əvvəlki kimi sadə deyil. Yeni nəsil modellərdə onlarla fərqli yuma proqramı mövcuddur və hər biri konkret ehtiyaclara uyğunlaşdırılıb. Yuma prosesində yalnız rejim seçimi deyil, həm də suyu

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

.

Nazirlikdən əhaliyə çağırış - Uşaqlar risk altındadır, böyüklər isə

"Qrip infeksiyası ilə mübarizədə ən təsirli vasitə spesifik peyvəndin istifadə olunmasıdır. Peyvəndin tərkibində canlı virus olmadığından peyvənd olunmuş şəxs qriplə xəstələnə bilməz". xəbər verir ki, bunu canl

.

Dərmansız boğaz ağrısının qarşısını almağın 5 yolu

Mütəxəssislər bildirirlər ki, boğaz ağrısı hər zaman dərman istifadəsi tələb etmir. Xüsusilə mövsüm dəyişiklikləri zamanı sadə və təbii üsullarla boğazı qorumaq mümkündür. . həmin yolları sizə təqdim edir:. İlıq duzlu s

.

Virus daha geniş miqyasda yayılacaq - XƏBƏRDARLIQ

Pediatr Vaqif Qarayev bildirib ki, bəzi şəxslər guya iddia edir ki, uşaqlar arasında qəsdən xəstəlik yayırlar. xəbər verir ki, mütəxəssis virusların qəsdən yayılması ilə bağlı səsləndirilən fikirləri əsassız və  elmi əsasda

.

Bu meyvə-tərəvəzləri bir yerdə saxlamayın: Tez xarab olur

Bir çox insan meyvə və tərəvəzləri eyni qabda saxlayır, lakin bu vərdiş məhsulların daha tez xarab olmasına səbəb ola bilər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bunun əsas səbəbi bəzi meyvələrin yetişmə zamanı buraxdığı etile

turlar.az

qadın geyimi sade makiyaj sekilleri geyim və ayaqqabılar qadın doğuşu faydalı qidalar xina qoymaq qaydasi vaginal təmizlik kosmetika uzeyir novruz hakistalari babasil gözəllik sac duzumleri