Zibil kimi atdığımız qarpız tumlarının inanılmaz faydası

Zibil kimi atdığımız qarpız tumlarının inanılmaz faydasıYay fəslində ən çox istifadə edilən qida məhsullarından biri də qarpızdır. Yayda əksəriyyət bu bostan məhsulundan müntəzəm istifadə edir, amma onun tumundakı faydalardan xəbərsizik. Tumları təmizləməyə çalışırıq, halbuki onun tumları olduqca xeyirlidir.
Milli.Az teleqraf.com-a istinadən xəbər verir ki, qarpız tumları yüksək liflə zəngindir. Bu xüsusiyyəti sayəsində həzm prosesini asanlıqla yaxşılaşdırır. Qəbizlik probleminiz varsa, dərman əvəzinə qarpız tumları ilə problemi yoluna qoya bilərsiniz.
Qarpız tumları dərini də gözəlləşdirir. Tumlarda çoxlu antioksidanlar və omeqa-3 var. Bu xüsusiyyətlər dərinin yenilənməsini, nəfəs almasını və qocalma əlamətlərinin azaldılmasını təmin edir.
Sızanaq kimi dəri problemlərinin qarşısının alınmasında da qarpız tumlarının gərəkli rolu var. Qarpız toxumları diabet xəstələri üçün müalicəvi əhəmiyyətə malikdir. Qan şəkərini balanslaşdırır.
Mütəxəssislərin sözlərinə görə, qarpız tumlarının bir faydası da enerji verməsidir. Aşağı kalorili və yüksək enerji səviyyəsi sayəsində yorğunluğa qarşı yaxşı müqavimət rolu oynayır. Tərkibindəki minerallar və liflərlə bütün yorğunluğu bədəninizdən çıxarır. Həmçinin damar sağlamlığını qoruyur.
Qarpız toxumları omeqa-3 və omeqa-6 yağları ilə çox zəngindir. Damarların tıxanması və sərtləşməsinin qarşısını alır, qan dövranından qaynaqlanan xəstəliklərdən qoruyur.
Əgər təzyiq probleminiz varsa, qarpız tumlarından faydalana bilərsiniz. Tərkibindəki bol zülal və amin turşuları qan təzyiqini tənzimləməyə yardımçı olur.
Qarpız toxumlarında sümüklər üçün son dərəcə faydalı olan bol maqnezium var.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 916   Tarix: 02 iyul 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Eyni ayaqqabını hər gün geyinməyin - Mikrobioloqdan xəbərdarlıq

Mikrobioloq ayaq qoxusundan qurtulmağın yollarını açıqlayıb. xəbər verir ki, mikrobioloq Primroz Friston ayaqlardan gələn xoşagəlməz qoxunun səbəblərini və ondan xilas olma üsullarını açıqlayıb. Mütəxəssisin tövsiyələri Independen

.

Azərbaycanda minlərlə insan istifadə edir: İnfarkt riskini 53 faiz artırır

Alimlər elektron siqaret istifadəsinin ürək-damar sağlamlığı üçün ciddi risklər yaratdığını müəyyən ediblər. Aparılan elmi araşdırmalara görə, elektron siqaret istifadə edən şəxslərin infarkt keçirmə ehtimalı istifadə etməyənlərl

.

Zibil qablarından gələn qoxuya SON

Evimizdə istifadə etdiyimiz zibil qabları zamanla içərisində bakteriyaların yaranması səbəbindən pis qoxu yaymağa başlaya bilər. Zibil qabları yuyulsa belə, bu qoxu çox vaxt tam aradan qalxmır. xəbər verir ki, qoxunun evi

.

İşə qaranlıqda gedib-gələnlərin daim depressiyada olma səbəbi açıqlandı

Alman alimlər səhər zəif işığın depressiyaya səbəb ola biləcəyini müəyyənləşdiriblər. xəbər verir ki, Alman tədqiqatçıların araşdırmasına görə səhər saatlarını zəif işıq altında keçirmək sağlam insanlarda depressiyaya xa

.

Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır

Gündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır.  xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında ola

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Evdəki "yolka" sizə problem yarada bilər - Həkimdən AÇIQLAMA

Yeni il ağacları bəzi hallarda allergik reaksiyalara səbəb ola bilər. xəbər verir ki, rusiyalı həkim Aleksandra Filyovanın sözlərinə görə, canlı ağaclar daşınma və saxlanma zamanı qabıq və gövdəsində mikroskopik kif toplay

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

turlar.az

kosmetik vasiteler aksessuarlar makiyaj instagram dil haqqında aforizmlər sərxan kərəmoğlu pizza reseptləri soyuqdəymədən necə qorunmalı kosmetika lakonizim hakiwda şəkərbura novruz bayramina aid hakistalar janrlar