11 məhsulu soyuducuda saxlamaq olmaz

11 məhsulu soyuducuda saxlamaq olmazBəzi ərzaqları soyuduca saxlamaq olmaz. Heç də bütün məhsulları aşağı temperaturlu yerdə saxlamaq lazım deyil. Nəyə görə? Bəzi ərzaqlar soyuducuda saxlandıqda tez bir zamanda xarab olur, keyfiyyətini, dadını və faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Bu ərzaqların siyahısını yadda saxlayın və onları soyuducudan kənarda saxlayın.

1. Soğan

Soyuducudakı nəmlik soğanın tezliklə yumşalmasına, nəticədə dadının itirir, çürüməyə başlayır. Onu ən yaxşısı quru, sərin yerdə saxlayır.

2. Avakado

Avakadonu yumşaq olanda yemək yaxşıdır- yumşaq tərəvəz həqiqətən də çox dadlı olur, onu yağ kimi çörəyin üzərinə də çəkmək olar. Soyuducuda avakadonunu yaxşı yetişmək və yumşalmaq şansı olmur. O, otaq temperaturunda saxlanmalıdır.

3. Kartof

Kartof soyuducuda dadını dəyişir, sulanır. Kartofu qaranlıq, sərin yerdə kağız paketin və ya karton qutunun üzərinə sərin.

4. Pomidor

Soyuducuda saxlanılan pomidorlar da risk qrupunda daxildir, bu zaman onların konsistensiyası dəyişir və dadı tamamilə tanınmaz olur. Pomidorları günəş şüaları düşməyən yerdə, otaq temperaturunda saxlayın.

5. Kofe

Kofe istənilən qoxu və nəmişliyi asanlıqla özünə höpdurur. Kofeni soyuducuya qoyarkən siz onunla yanaşı olan digər qidaların dadının ona hopması ilə risk edirsiniz. Kofeni qapalı konteynerlərədə, quru və sərin yerdə saxlayın.

6. Sarımsaq

Sarımsaq çox sürətlə soyuducuda yüksək nəmlikdən xarab olur. Soyuducuda qalmadan sarımsağı təxminən 2 ay saxlamaq olar.

7. Souslar

Bütün sousları soyuducuda saxlamaq olmaz, onların bəziləri orada xarab ola bilər. Onun üzərindəki təlimatları diqqətlə oxuyun.

8. Çəyirdəkli meyvələr

Çəyirdəkli yaşıl meyvələri əvvəlcə otaq temperaturunda saxlamaq lazımdır ki, onlar yaxşı yetişsinlər. Bundan sonra onları soyuducuya yerləşdirmək olar.

9. Qarpız

Qarpızı soyuducuda saxlamayın. Yalnız onu kəsdikdən sonra ora yerləşdirmək olar.

10. Bal

Balı soyuducuda saxlamağa dəyməz. Bal orada kristallaşır, öz dadını və faydalı xüsusiyyətlərini itirir.

11. Çörək

Çörəyi soyuducuya qoymaq olmaz.Rütubət kiflənmənin inkişafına səbəb olacaq.

Mətbəx     Baxılıb: 4204   Tarix: 01 may 2015
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

turlar.az

sonxeber.az yaz geyimleri 2024 yay kolleksiyasi qadin dunyasi qadinda cinsi isteksizlik qadın geyimi zirinc faydalari hakista kosmetika englishdilində qulaq novruz bayrami bir arzum var qizlar intim