11 məhsulu soyuducuda saxlamaq olmaz

11 məhsulu soyuducuda saxlamaq olmazBəzi ərzaqları soyuduca saxlamaq olmaz. Heç də bütün məhsulları aşağı temperaturlu yerdə saxlamaq lazım deyil. Nəyə görə? Bəzi ərzaqlar soyuducuda saxlandıqda tez bir zamanda xarab olur, keyfiyyətini, dadını və faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Bu ərzaqların siyahısını yadda saxlayın və onları soyuducudan kənarda saxlayın.

1. Soğan

Soyuducudakı nəmlik soğanın tezliklə yumşalmasına, nəticədə dadının itirir, çürüməyə başlayır. Onu ən yaxşısı quru, sərin yerdə saxlayır.

2. Avakado

Avakadonu yumşaq olanda yemək yaxşıdır- yumşaq tərəvəz həqiqətən də çox dadlı olur, onu yağ kimi çörəyin üzərinə də çəkmək olar. Soyuducuda avakadonunu yaxşı yetişmək və yumşalmaq şansı olmur. O, otaq temperaturunda saxlanmalıdır.

3. Kartof

Kartof soyuducuda dadını dəyişir, sulanır. Kartofu qaranlıq, sərin yerdə kağız paketin və ya karton qutunun üzərinə sərin.

4. Pomidor

Soyuducuda saxlanılan pomidorlar da risk qrupunda daxildir, bu zaman onların konsistensiyası dəyişir və dadı tamamilə tanınmaz olur. Pomidorları günəş şüaları düşməyən yerdə, otaq temperaturunda saxlayın.

5. Kofe

Kofe istənilən qoxu və nəmişliyi asanlıqla özünə höpdurur. Kofeni soyuducuya qoyarkən siz onunla yanaşı olan digər qidaların dadının ona hopması ilə risk edirsiniz. Kofeni qapalı konteynerlərədə, quru və sərin yerdə saxlayın.

6. Sarımsaq

Sarımsaq çox sürətlə soyuducuda yüksək nəmlikdən xarab olur. Soyuducuda qalmadan sarımsağı təxminən 2 ay saxlamaq olar.

7. Souslar

Bütün sousları soyuducuda saxlamaq olmaz, onların bəziləri orada xarab ola bilər. Onun üzərindəki təlimatları diqqətlə oxuyun.

8. Çəyirdəkli meyvələr

Çəyirdəkli yaşıl meyvələri əvvəlcə otaq temperaturunda saxlamaq lazımdır ki, onlar yaxşı yetişsinlər. Bundan sonra onları soyuducuya yerləşdirmək olar.

9. Qarpız

Qarpızı soyuducuda saxlamayın. Yalnız onu kəsdikdən sonra ora yerləşdirmək olar.

10. Bal

Balı soyuducuda saxlamağa dəyməz. Bal orada kristallaşır, öz dadını və faydalı xüsusiyyətlərini itirir.

11. Çörək

Çörəyi soyuducuya qoymaq olmaz.Rütubət kiflənmənin inkişafına səbəb olacaq.

Mətbəx     Baxılıb: 4499   Tarix: 01 may 2015
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Çox şık, çox məmnun: Kremli toyuq resepti

Kremli toyuq resepti üçün maddələr. Toyuq üçün:. 3. nömrə. toyuq budu. 5. yemək qaşığı. zeytun yağı. 2 -ci. diş. sarımsaq. bir. çay qaşığı. quru kəklikotu. bir. desert qaşığı. limon qabığı. bir. desert qaşığı. duz. bir. ça

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

turlar.az

geymler 2025 geyim və ayaqqabılar kosmetik vasiteler piroq reseptləri normal yuxu sağlamlığa aid atalar sözləri asan ariqlamagin yollari kosmetika oxu az əqrəb rus dilini öyrənək haxisdalar bayraq