11 məhsulu soyuducuda saxlamaq olmaz

11 məhsulu soyuducuda saxlamaq olmazBəzi ərzaqları soyuduca saxlamaq olmaz. Heç də bütün məhsulları aşağı temperaturlu yerdə saxlamaq lazım deyil. Nəyə görə? Bəzi ərzaqlar soyuducuda saxlandıqda tez bir zamanda xarab olur, keyfiyyətini, dadını və faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Bu ərzaqların siyahısını yadda saxlayın və onları soyuducudan kənarda saxlayın.

1. Soğan

Soyuducudakı nəmlik soğanın tezliklə yumşalmasına, nəticədə dadının itirir, çürüməyə başlayır. Onu ən yaxşısı quru, sərin yerdə saxlayır.

2. Avakado

Avakadonu yumşaq olanda yemək yaxşıdır- yumşaq tərəvəz həqiqətən də çox dadlı olur, onu yağ kimi çörəyin üzərinə də çəkmək olar. Soyuducuda avakadonunu yaxşı yetişmək və yumşalmaq şansı olmur. O, otaq temperaturunda saxlanmalıdır.

3. Kartof

Kartof soyuducuda dadını dəyişir, sulanır. Kartofu qaranlıq, sərin yerdə kağız paketin və ya karton qutunun üzərinə sərin.

4. Pomidor

Soyuducuda saxlanılan pomidorlar da risk qrupunda daxildir, bu zaman onların konsistensiyası dəyişir və dadı tamamilə tanınmaz olur. Pomidorları günəş şüaları düşməyən yerdə, otaq temperaturunda saxlayın.

5. Kofe

Kofe istənilən qoxu və nəmişliyi asanlıqla özünə höpdurur. Kofeni soyuducuya qoyarkən siz onunla yanaşı olan digər qidaların dadının ona hopması ilə risk edirsiniz. Kofeni qapalı konteynerlərədə, quru və sərin yerdə saxlayın.

6. Sarımsaq

Sarımsaq çox sürətlə soyuducuda yüksək nəmlikdən xarab olur. Soyuducuda qalmadan sarımsağı təxminən 2 ay saxlamaq olar.

7. Souslar

Bütün sousları soyuducuda saxlamaq olmaz, onların bəziləri orada xarab ola bilər. Onun üzərindəki təlimatları diqqətlə oxuyun.

8. Çəyirdəkli meyvələr

Çəyirdəkli yaşıl meyvələri əvvəlcə otaq temperaturunda saxlamaq lazımdır ki, onlar yaxşı yetişsinlər. Bundan sonra onları soyuducuya yerləşdirmək olar.

9. Qarpız

Qarpızı soyuducuda saxlamayın. Yalnız onu kəsdikdən sonra ora yerləşdirmək olar.

10. Bal

Balı soyuducuda saxlamağa dəyməz. Bal orada kristallaşır, öz dadını və faydalı xüsusiyyətlərini itirir.

11. Çörək

Çörəyi soyuducuya qoymaq olmaz.Rütubət kiflənmənin inkişafına səbəb olacaq.

Mətbəx     Baxılıb: 4420   Tarix: 01 may 2015
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Mandarin Bulgur Salat Resepti

Mandarin Bulgur Salat Resepti üçün Tərkibi. Salat üçün:. 2 -ci. su şüşəsi. bulgur başı. 4. nömrə. Mandarin. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. nömrə. yerkökü. 6. nömrə. quru pomidor. bir. bağlamaq. təzə nanə. Sos üçün:. 1 çay fincanı

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az hamilelikde qidalanma sade makiyaj sekilleri reseptler babil baglari kesəriyyə xinayaxdi ucun sozler nişan və evlilik seksual hakışta novruz bayramina aid hakisdalar google toyuq salati