16 illik tədqiqatın nəticəsi - Bu qida insan ömrünü uzadır

16 illik tədqiqatın nəticəsi - Bu qida insan ömrünü uzadırÇin alimlərinin 16 ildir davam edən tədqiqatı başa çatıb.
Olke.az bildirir ki, alimlərin açıqlamasına əsasən, müntəzəm olaraq balıq yemək insan ömrünü uzadır. "Journal of İnternal Medicine" jurnalındakı məqaləyə əsasən, alimlər 16 il ərzində 240 min kişi və 180 min qadının qidalanmasına nəzarət edib. Sınaqda iştirak edənlər hər gün bir az balıq əti qəbul edib.
Müntəzəm olaraq balıq əti yeyən kişilərdə damar xəstəlikləri 10, qara ciyər xəstəliklərində isə 37% azalma müşahidə edilib. Eyni zamanda balıq əti yeyən qadınlarda "Alzheimer" xəstəliyinə yaxalanma riskinin də 38% azaldığı müşahidə edilib.
Alimlərin açıqlamasına əsasən, müntəzəm olaraq balıq və Omeqa-3 tərkibli qidaları qəbul etmək xərçəng və tənəffüs yolu xəstəliklərindən yaranan ölüm riskini azaldır.
Digər tərəfdən isə qızardılan balığın faydalı xüsusiyyətlərinin bir çoxunu itirdiyi qeyd edilib. Bundan başqa ispanaq, kartof və dəniz məhsullarının tərkibində də Omeqa-3 yağları var.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 931   Tarix: 18 yanvar 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çəki artımının yeni mümkün səbəbi tapıldı - Araşdırma

Alimlər son araşdırmalarında çəki artımının yeni bir mümkün səbəbini kəşf ediblər. xəbər verir ki, ənənəvi olaraq çəki artımı əsasən yüksək kalorili qidalar, fiziki aktivliyin azlığı və genetik meyillə əlaqələndirilsə də

.

Hansı qidaları və içkiləri acqarına qəbul etmək olmaz?

Qəhvə, çay, yoğurt, sitrus meyvələri və şirin qazlı içkiləri acqarına qəbul etmək həzmetmə və qanda şəkərə nəzarətlə bağlı problemlər yarada bilər. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə ABŞ-nin Corctaun Universitetinin Xəstəxanasında

.

Burun damcılarının təhlükəli əks təsirləri AÇIQLANDI

Vazokonstriktor burun damcılarına alışmaq təhlükəli nəticələrə səbəb ola bilər. . -a istinadən xəbər verir ki, bunu Rusiya Dövlət Təhsil Universitetinin tibb fakültəsinin terapiya kafedrasının dosenti, terapevt Natalya Kobelevskay

.

Banan niyə tez qaralır?

Bananın qaralması oksidləşmə və yetişmə prosesləri ilə izah olunur. xəbər verir ki, bananın qabığında və içərisində mövcud olan fermentlər, xüsusən də polifenol oksidaz adlanan bir ferment oksigenlə təmas etdikdə kimyəv

.

Gündə bir ovuc anakardiya yeməyin inanılmaz faydaları

Qida dəyəri yüksək olan anakardiyanın zehni inkişafdan əzələ inkişafına qədər sağlamlığa bir çox faydaları var. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, anakardiya B vitaminləri, maqnezium, kalium və sağlam yağlarla zəngindir

.

Xolesterin yağ deyil, bərkimiş öddür – Şişonin

Ürək-damarların bir nömrəli düşməni xolesterindir. Həkimlər damarları pis xolesterindən təmizləmək üçün dərmanlar yazır, dietalar təyin edir. Tibb iddia edir ki, xolesterin yağdır, damarları tıxayır. -a istinadən xəbər veri

.

Niyə daim çay və ya qəhvə içmək istəyirik? - SƏBƏB

Daim çay və ya qəhvə içmək istəyinin bir neçə səbəbi ola bilər. həmin səbəbləri təqdim edir:.  Kofeinə Asılılıq. Qəhvə və bəzi çay növləri (xüsusilə yaşıl çay və qara çay) kofein ehtiva edir, bu da beynimizi stimullaşdırır

.

Günəbaxan yağı haqqında bilmədiyimiz FAKTLAR: xəstəliklərdən qoruyur

Günəbaxan yağını "omega-6" yağ turşularının yüksək tərkibinə görə çox vaxt faydalı məhsul hesab etmirlər. Lakin norma çərçivəsində istifadə zamanı bu məhsul tamamilə zərərsiz və hətta sağlamlıq üçün faydalıdır

.

Bu vitaminlər xərçəng riskini ARTIRIR

Amerikalı həkimlər B6 və B12 vitaminlərinin yüksək qəbulu ilə xüsusilə siqaret çəkən kişilər arasında ağciyər xərçəngi riskinin artması arasında mümkün əlaqəni müəyyən ediblər. . -a istinadən bildirir ki, tez-tez enerji artırmaq

turlar.az

sonxeber.az hamilelikde qidalanma makiyaj instagram qadın geyimi dirnaq maskalari romantik pozalar sağlamlıq ləkə üçün maskalar xocali badambura yemekler sanama hakista sozler