16 illik tədqiqatın nəticəsi - Bu qida insan ömrünü uzadır
Çin alimlərinin 16 ildir davam edən tədqiqatı başa çatıb.
Olke.az bildirir ki, alimlərin açıqlamasına əsasən, müntəzəm olaraq balıq yemək insan ömrünü uzadır. "Journal of İnternal Medicine" jurnalındakı məqaləyə əsasən, alimlər 16 il ərzində 240 min kişi və 180 min qadının qidalanmasına nəzarət edib. Sınaqda iştirak edənlər hər gün bir az balıq əti qəbul edib.
Müntəzəm olaraq balıq əti yeyən kişilərdə damar xəstəlikləri 10, qara ciyər xəstəliklərində isə 37% azalma müşahidə edilib. Eyni zamanda balıq əti yeyən qadınlarda "Alzheimer" xəstəliyinə yaxalanma riskinin də 38% azaldığı müşahidə edilib.
Alimlərin açıqlamasına əsasən, müntəzəm olaraq balıq və Omeqa-3 tərkibli qidaları qəbul etmək xərçəng və tənəffüs yolu xəstəliklərindən yaranan ölüm riskini azaldır.
Digər tərəfdən isə qızardılan balığın faydalı xüsusiyyətlərinin bir çoxunu itirdiyi qeyd edilib. Bundan başqa ispanaq, kartof və dəniz məhsullarının tərkibində də Omeqa-3 yağları var.
Milli.Az /news.milli.az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Keçmiş xanımı Mustafanı məhkəməyə verdi - Aliment ödəmir
Orxan Lökbatanlı xanımına biznes qurdu
Blok 3 konsertlərini ləğv etdi
Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida
Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var
Libido artıran qida əlavəsi ilə bağlı xəbərdarlıq - İlk dəfə qeydə alındı: Sağlam qadında belə
Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu
Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş
Mirasını dövlətə bağışlayacaq