2 saniyəyə kartof qabıqlarını necə soymaq olar

2 saniyəyə kartof qabıqlarını necə soymaq olarKartofun təmizlənməsi heç də hər evdar xanımın ürəyincə olmur. Bu monoton bir işdir. Xüsusən də qaynamış kartofun qabığını soymaq lap darıxdırıcıdır. Hətta bəzi xanımlar salat hazırlayarkən bu prosesi ən axıra saxlayırlar. Ancaq biz sizə kartofun sadə soyulmasına dair məsləhət vermək niyyətindəyik. Cəmi 2 saniyəyə kartofun qabığını soyacaqsınız.

1. Əvvəlcə bıçağı götürüb 1 kartofu qabığını ortadan astaca kəsirsiniz. Elə edin ki, bıçaq kartofu çox dərin kəsməsin.

2. Sonra kartofları qazana tökün.

3. Qazanı sobanın üzərinə qoyub içərisinə qaynar su tökün.

4. Kartofları qaynadın.

5. Qaynadıqdan sonra qazandakı suyu süzüb üzərinə soyuq su əlavə edin və bir neçə saniyə saxlayın.

6. Sonra kartofları bir-bir qazandan çıxarıb barmaqlarınızla onun qabığını kəsdiyiniz yerdən sürtün.

7. Əlinizin təmasından qabıqlar kartofun üzərindən çıxacaq.

Bu üsul həm sadə, həm də əyləncəlidir.

Mətbəx     Baxılıb: 3316   Tarix: 16 aprel 2015
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

turlar.az

sonxeber.az geyim necə seçməli toy gecesi sade makiyaj sekilleri paxlavalar sizanaga qarsi maskalar pizzalar xina ucun bayatilar kosmetika veten haqqinda bayati fitat oglaq sağlamlıq turpun nağlı