2 saniyəyə kartof qabıqlarını necə soymaq olar
Kartofun təmizlənməsi heç də hər evdar xanımın ürəyincə olmur. Bu monoton bir işdir. Xüsusən də qaynamış kartofun qabığını soymaq lap darıxdırıcıdır. Hətta bəzi xanımlar salat hazırlayarkən bu prosesi ən axıra saxlayırlar. Ancaq biz sizə kartofun sadə soyulmasına dair məsləhət vermək niyyətindəyik. Cəmi 2 saniyəyə kartofun qabığını soyacaqsınız.
1. Əvvəlcə bıçağı götürüb 1 kartofu qabığını ortadan astaca kəsirsiniz. Elə edin ki, bıçaq kartofu çox dərin kəsməsin.
2. Sonra kartofları qazana tökün.
3. Qazanı sobanın üzərinə qoyub içərisinə qaynar su tökün.
4. Kartofları qaynadın.
5. Qaynadıqdan sonra qazandakı suyu süzüb üzərinə soyuq su əlavə edin və bir neçə saniyə saxlayın.
6. Sonra kartofları bir-bir qazandan çıxarıb barmaqlarınızla onun qabığını kəsdiyiniz yerdən sürtün.
7. Əlinizin təmasından qabıqlar kartofun üzərindən çıxacaq.
Bu üsul həm sadə, həm də əyləncəlidir.
f Paylaş