4 min il yaşı olan qara bibərin 12 faydası – Çox ağrıları kəsir

4 min il yaşı olan qara bibərin 12 faydası – Çox ağrıları kəsirQara istiot 4 min ildən artıqdır ki, mövcuddur. Qədim zamanlarda qara istiota çox dəyər verirdilər, hətta onu qızıla bərabər tuturdular.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, qara bibər antioksidant baxımından güclü ədviyyatdır. Sərbəst radikallar hüceyrələrinizə zərər verə bilən qeyri-sabit molekullardır. Bəzi sərbəst radikallar təbii olaraq əmələ gəlir. Bununla birlikdə, çirklənmə, siqaret tüstüsü və günəş işığı sərbəst radikallara səbəb ola bilər. Həddindən artıq sərbəst radikal böyük sağlamlıq problemlərinə yol açır.
Xroniki iltihab artrit, ürək xəstəliyi, diabet və xərçəng kimi bir çox problemlərdə əsas amil ola bilər.
Laboratoriya tədqiqatları göstərir ki, qara bibərin əsas aktiv birləşməsi olan piperin iltihabla effektiv mübarizə apara bilər.
• Həzmi yaxşılaşdırır, mədədə xlor turşusunun ifrazını artırır və həzmi asanlaşdırır.
• Bağırsaq, ishal, qəbizlik və kolik kimi problemlərin qarşısını almaq üçün düzgün həzm vacibdir.
• Qara bibər bağırsaq qazının meydana gəlməsinin qarşısını almağa kömək edir və diyeta menyusuna əlavə edildikdə, tərləmə və sidiyi təşviq edir.
• Yaxşı həzm arıqlamağa, bədənin daha yaxşı işləməsinə kömək edir və ciddi mədə-bağırsaq xəstəliklərinin qarşısını alır.
• Qara bibərdəki piperin iltihab əleyhinə təsir göstərir. Bu yaxınlarda tədqiqatçılar, piperinin ağrı qavrayışına təsirini, həmçinin antiinflamatuar və artrit.
təsirini araşdırdılar. Nəticələr piperinin artrit üçün cavabdeh bir zülalı blok etdiyini göstərdi. Bir sözlə, qara bibər təbii ağrıkəsicidir.
• Qara bibər cildin bəzi hissələrinin normal piqmentasiyasını və ağlığını itirməsinə səbəb olan bir dəri xəstəliyi olan vitiliqonun aradan qaldırılmasına kömək edə bilər. Bibərin piperin tərkibi melanosit piqmentinin istehsalına təkan verə bilər. Piperin həddindən artıq ultrabənövşəyi radiasiya səbəbindən dəri xərçəngi riskini də azaldır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 927   Tarix: 26 may 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

70 qəpiyə satılan "ölüm içkiləri"

Tibb elmləri doktoru Elvira Xaçirova enerji içkilərinin sağlamlığa mənfi təsirləri barədə xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə bu cür içkilər tərkibində yüksək dozada kofein, şəkər və sintetik maddələr ehtiv

.

İstidən yata bilməyənlərin nəzərinə - Həkim qeyri-adi üsul açıqladı

Britaniyalı terapevt Amir Xan isti havalarda daha tez yuxuya getmək üçün qeyri-adi üsullar təklif edib. bildirir ki, onun tövsiyələri "Daily Mirror" nəşrində dərc olunub. Həkimin sözlərinə görə insanın yuxuya getməs

.

Canınızı sevirsinizsə bu 3 qidadan uzaq durun

Nevroloq Baibing Çen beyin sağlamlığı üçün uzaq durulmalı olan 3 təhlükəli qidanı açıqlayıb. nypost-a istinadla xəbər verir ki, Çen ilk növbədə böyük tropik balıqlardan - barakuda, qrupper və amberjack kimi növlərdən uza

.

Ətri hara vuraq ki daha qalıcı olsun?

Ətirdən düzgün istifadə onun qalıcılığını xeyli artırır. Mütəxəssislərin fikrincə, bədənin müəyyən nahiyələrinə vurulan ətir daha uzunmüddətli təsir göstərir. -ın məlumatına görə dermatoloqlar bildirirlər ki, ətirin qalıc

.

Qarpız tumları təbii "viaqra"dır?

Qarpız tumlarının "təbii viaqra" təsiri göstərdiyi irəli sürülür. Lakin, mütəxəssislər bildirir ki, bu məlumatın elmi əsasları yoxdur. xəbər verir ki, qarpız tumları protein, sink, maqnezium və omeqa yağ turşular

.

Qarpızdan zəhərlənməmək üçün nələrə diqqət etmək lazımdır?

Yay aylarının sevilən meyvələrindən biri olan qarpız təkcə dadlı deyil, həm də bədən üçün faydalı vitamin və minerallarla zəngindir. xəbər verir ki, lakin düzgün seçilmədikdə və ya düzgün saxlanmadıqda, qarpızdan zəhərlənm

.

30-50 yaş aralağında günəş altında nə qədər qala bilərik?

Günəşlənmək təkcə dəriyə gözəl bir tündlük vermək deyil, həm də sağlamlıq məsələsidir. Günəş altında həddindən artıq qalmaq dəri yanıqlarına, vaxtından əvvəl qocalmaya və dəri xərçəngi riskinin artmasına səbəb ola bilər

.

Qocalmanı gecikdirir, yuxunu da yaxşılaşdırır

Yayın ən çox istehlak edilən meyvələrindən biri də gilasdır. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki,  gilas yüksək miqdarda C vitamini, A vitamini, B1 vitamini, B3 vitamini və B6 vitamini ehtiva edir. Bu meyvə həmçinin fosfor

.

Düyü ilə bu məhsulları yeməyin

Düyü ilə bəzi yeməklərin bir yerdə qəbulu mədə-bağırsaq problemlərinə səbəb ola bilər. Yağlı və qızardılmış yeməklərlə düyünün birlikdə istehlakı həzm prosesini çətinləşdirir. Süd və süd məhsulları ilə birlikdə yemək məd

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az gozel gorunmek qadin sayti makiyaj instagram usaq saclarinin yigilmasi sizanaqlara qarsi uz maskalari xalq təbabəti badimcan tursusu hazirlanmasi vicdan nizami gencevi novruz bayramı haxışta heyati zəhmət