sebet.az onlayn maqazin

Ağ gilas mürəbbəsini belə bişirin – HAZIRLANMA QAYDASI

Ağ gilas mürəbbəsini belə bişirin – HAZIRLANMA QAYDASIAğ gilas bir meyvə kimi demək olar ki, hər kəsin xoşuna gəlir. Hamı çalışır ki, gilas mövsümü sovuşmamış bu ləzzətli meyvədən doyunca dadsın. Həmçinin ağ gilas mürəbbəsini də xüsusi sevənlər var. Amma hər kəs də ağ gilasın mürəbbəsini yaxşı bişirə bilmir. Əksər hallarda ya gilaslar əzilir, ya da suyu bal kimi şəffaf süzülmək əvəzinə, bəhməz kimi tünd və qatı olur. Buna görə də Xanim.az sizə ağ gilasın asan bişirilmə qaydasını təqdim edir.

Tərkibi:

1 kilo ağ gilas
700 qr şəkər tozu (üstünü örtəcək qədər)

Hazırlanma qaydası:

Yuduğunuz gilasların dənəsini çıxarıb ləyənə tökün. Üzərinə şəkər tozunu əlavə edin. Bir gecə soyuducuda saxlayandan sonra səhərisi gün vam odda şəkər tozu əriyib gilaslar yumşalana qədər bişirin. Yumşalan gilasları çox dağılmaması üçün iri kəfkirlə başqa bir qaba yığın. Şərbətini isə 10 dəqiqə qaynadın. Sonra gilasları əlavə edib 3-4 dəqiqə bişirərək ocağı söndürün. İsti-isti bankalara yığıb ağzını möhkəm bağlayın.

Tövsiyə: Mürəbbəni bişirərkən içinə portağal, limon qabığı da rəndələyə bilərsiniz.

Nuş olsun
Lunar.az

Mətbəx     Baxılıb: 3072   Tarix: 28 iyul 2017
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Çipsinin hazırlanması üsulu - Çox maraqlıdır.../VİDEO

Hər kəsin sevdiyi çərəzlərdən biri də çipsidir. çipsinin hazırlanma üsulunu təqdim edir:

DİQQƏT! Çiy əti yuyursunuzsa, MÜTLƏQ OXUYUN!

Çiy ət yuyulmalıdır? Xarab süd xəstəlik yaradır?. Qida standartları agenti mütəxəssis Adam Hargrave qida təhlükəsizliyi ilə bağlı sualları cavablandırıb. mütəxəssisin cavablarını təqdim edir. Bir neçə gün saxlanmış suyu içmə

Ətin xarab olduğunu bildirən ƏLAMƏTLƏR

Xüsusilə ət kimi məhsulları təzə-təzə alıb bişirmək olduqca vacibdir. Saxlanılan ət xarab olur və bilinmədən yeyildikdə zəhərlənmələrə yol açır. Bəs xarab əti necə tanımaq olar? bunun bir neçə yolunu açıqlayır. Ətin rəngin

DİQQƏT! "Qarpız soyuducuda saxlanılmamalıdır"

"Ağlasığmaz zəhərlənmələr də olur. İnsanlar kiflənmiş qatıq, kiflənmiş lavaş və pendirdən də zəhərlənir". APA-ya istinadən xəbər verir ki, bunu Kliniki Tibbi Mərkəzin (KTM) Mədə-bağırsaq şöbəsinin müdiri, Bakı şəhərini

Çox zərif alma piroqu

Alma piroqlarının reseptləri olduqca çoxdur. Lakin bu piroq xüsusilə zərif və yüngül alınır. Lazım olan məhsullar:. Xəmir üçün:. - Alma - 3-4 dənə (orta ölçüdə). - Un - 1,5 stəkan. - Xama - 1/2 stəkan. - Kərə yağı - 150 qr

İsti havada DÜZGÜN QİDALANMA belə olmalıdır

Çox isti hava insan sağlamlığı üçün müəyyən təhlükələr yaradır. İstidə bütün orqan və sistemlərə (xüsusilə ürək-damar, nəfəsalma, endokrin, sidik ifrazı və s.) olan yükləmələr artır ki, bu da onlarda pozulmaların inkişaf

Ətin xarab olduğunu göstərən ƏLAMƏTLƏR

Xüsusilə ət kimi məhsulları təzə-təzə alıb bişirmək olduqca vacibdir. Saxlanılan ət xarab olur və bilinmədən yeyildikdə zəhərlənmələrə yol açır. Bəs xarab əti necə tanımaq olar? bunun bir neçə yolunu açıqlayır. Ətin rəngin

Bu salatı dadandan sonra "stoliçni", "mimoza" yaddan çıxacaq!

Pekin kələmi ilə toyuq salatı. Ərzaqlar:. Toyuq filesi – 1 ədəd. Pekin kələmi – 300 qr. Duzlu və ya təzə xiyar – 1 ədəd. Yaşıl soğan – yarım dəstə. Yumurta – 4 ədəd. Duz – istiot. Mayonez və ya xama. Hazırlanması:. Toyu

Pomidorun qabığını soymağın asan üsulu

Pomidorun qabığını asanlıqla soymaq xanımların kabusuna çevrilib. xəbər verir ki, yemək və tomatların hazırlanmasında istifadə etdiyiniz pomidorun qabığını soymaq üçün bəzən çətinlik çəkirsiniz, ancaq təqdim edəcəyimiz bi




sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

sonxeber.az sonxeberler.az qadin dunyasi toy makiyaji sekilleri qaşların formalari qonaq otagi dizayni azerbaycan xalq mahnilari adlari veten haqda atalar sözləri hamileliyin elametleri kosmetika ginekoloq açiqladi kəlamlar