sebet.az onlayn maqazin

Ağ pendirli gül börək

Ağ pendirli gül börəkƏrzaqlar: Ağ pendirli gül börək

2 ədəd hazır yuxa

1/2 st süd

1/4 st bitki yağı (İstəsəniz əlavə olaraq 1-2 x.q ərinmiş kərə yağı da tökə bilərsiniz.)

1 yumurta (sarısı üzünə)

Küncüt
İç üçün:
300 q ağ pendir

Cəfəri

Hazırlanması:

Əvvəl içliyi hazırlıyırıq. Pendiri çəngəl ilə əzirik və üstünə cəfərini xırda doğrayırıq

Ağ pendirli gül börəkSüdü, yağı və yumurta ağını çalırıq.

Ağ pendirli gül börəkYuxanın birini sərib südlü qarışıqdan isladırıq.

Ağ pendirli gül börəkİkinci yuxanı qoyuruq. Onu da südlü qarışıqla isladırıq.

Ağ pendirli gül börəkİslanmış yuxanı dörd hissəyə bölürük.

Ağ pendirli gül börəkPendiri yuxanın enli tərəfinə tökürük.

Ağ pendirli gül börəkEnli tərəfdən başlayaraq yuxanı rulon kimi bükürük.

Ağ pendirli gül börəkAğ pendirli gül börəkBükülmüş rulonu bir tərəfdən başlayaraq fırlada-fırlada gül formasında bükürük.

Ağ pendirli gül börəkQaba kağız sərib börəkləri yığırıq.

Ağ pendirli gül börəkÜstünə yumurta çəkib küncüt səpirik.

Ağ pendirli gül börək220 dərəcədə qızdırılmış sobada üzü qızaranadək bişiririk.

Ağ pendirli gül börəkNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2606   Tarix: 01 noyabr 2013
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Yumurta ilə qozlu toyuq salatı

Ərzaqlar: . 200 q toyuğun döş əti . 3 ədəd yumurta . 1 ədəd qırmızı soğan . 1/2 st qoz ləpəsi . Mayonez . Duz . İstiot . Hazırlanması. Toyuğun döş ətini duz töküb suda bişiririk. Soyuduqdan sonra doğrayırıq. Qozu ya blenderdə

Qramların stəkan və ya qaşıqla ölçüsü

110 qram badam -1 çay stəkanı. 150qram buğda -1 su stəkanı. 180 qr yarma -1 su stəkanı. 100qr qoz ləpəsi -1 su stəkanı. 110qr fındıq ləpəsi -1 çay stəkanı. 25 qr kakos -4 yemək qaşığı. 150qr mannı -1 su stəkanı. 70qr mann

Toyuqlu,göbələkli blinçik

Blinçikin hazırlanması. kəsmik - 200 q. yumurta - 2 ədəd. qatıq (və ya süd) - 500 ml. kraxmal- 2,5 x.q (vacib deyil atılmağı). şəkər tozu - 2 ç.q. duz - 0,5 ç.q. soda - 1 ç.q. un - 300 q. qızartmaq üçün bitki yağı. İçli

Göyərti ilə kəsmik qutabı (kətə)

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 4 st un. 1/3 ç.q sarıkök (zövqə görə). 1 yumurta. 1 ç.q duz. 1 st + 1/4 st ilıq su. Yuxaları yaymaq üçün: 4-5 x.q un. İç üçün:. 400 q quru pəhriz kəsmiyi. 2 x.q duru alça turşusu(turşu əvəzinə 1 ədə

İspanaqlı gül börək

Ərzaqlar:. 4 ədəd börək yuxası. 4 orta dəstə ispanaq. 2 ədəd baş soğan. 1 st süd. 1/2 st zeytun yağı. 150-200 q pendir. 1x.q çörəkotu. 1 ədəd yumurta. Duz. Istiot. Hazırlanması:. İspanağı təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayırıq

Buğlama

Ərzaqlar:. 3 kq sümüklü qoyun əti. 3 st su. 3 ədəd pomidor. 2 ədəd baş soğan. 1 ədəd şirin bibər. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Əti yuyub təmizlədikdən sonra qazana töküb üzünə suyu töküb bişməy

Sobada pomidorlu ət qızartması

Ərzaqlar:. 1 kq xırda doğranmış qoyun əti. 4 ədəd pomidor. 2 baş soğan. 4-5 diş sarımsaq. 1 balaca dəstə cəfəri. 2 x.q q əridilmiş kərə yağı. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Xırda doğranmış əti yuyub təmizləyirik. Soğan ilə sarımsağı

Qarabaşaq

(3-4 nəfərlik). Qarabaşağın əhəmiyyəti. Ərzaqlar:. 1 st qarabaşaq. 2 st su. 30q kərə yağı (ya da 2 x.q zeytun yağı). Zövqə görə duz. Hazırlanması:. Qarabaşağı təmizləyib yuduqdan sonra qazana töküb üstünə suyu tökürük. Ocaqd




sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

sonxeber.az sonxeberler.az kosmetika mehsullari yay kolleksiyasi sade makiyaj sekilleri milli mətbəx oxu zalı sizanaqlara qarsi bürclər gündəlik kosmetika yaşlı insana münasibət whatsapp plus