Alimlər həyat tərzinin xərçəng riski ilə necə əlaqəli olduğunu müəyyənləşdirib

Alimlər həyat tərzinin xərçəng riski ilə necə əlaqəli olduğunu müəyyənləşdiribAlimər Hollandiya və ABŞ-ın klinikalarında apardıqları araşdırmalar zamanı, sağlam həyat tərzinin təkcə ürək-damar xəstəlikləri deyil, həm də xərçəng riskini azaltmağa kömək etdiyi qənaətinə gəlib. Massaçusetsin ümumi təmayüllü xəstəxanasında, ABŞ və Hollandiyadakı digər tibb mərkəzlərində tədqiqatçılar, 20.305 iştirakçısının məlumatlarını təhlil edib. Birincisi tədqiqat, 1948-ci ildən bu yana Böyük Bostondakı xəstəxana və universitetlərin səhiyyə işçiləri arasında keçirilmişdir və hazırda üçüncü nəsil iştirakçıları ilə davam edir. İkincisi tədqiqat, damar və böyrək xəstəliklərini əhatə edir.
Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, hər iki layihədə, tədqiqatda iştirak edən, piylənmədən, diabetdən, yüksək xolesterol və yüksək qan təzyiqindən, əziyyət çəkən insanların ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf etmə riski haqda məlumatlar var. Tədqiqatçılar yaş, cinsiyyət və siqaret çəkmə vərdişləri kimi ürək-damar risk faktorlarının da xərçəng nisbətləri ilə əlaqəli olduğunu qeyd edir.
Xərçəng riski, sağlam həyat tərzi keçirən iştirakçılar arasında ən aşağı səviyyədə idi, baxmayaraq ki, tədqiqatın əvvəlində bir çoxunun ürək-damar xəstəlikləri, o cümlədən infarkt, ürək çatışmazlığı kimi ciddi xəstəlikləri var idi. "Bİz ürək üçün əlverişli olan sağlam həyat tərzi ilə daha az xərçəng riski arasında bir əlaqə tapdıq. Lakin bu epidemioloji araşdırmada, göstəricilər arasında bir səbəb-nəticə əlaqəsinin olduğunu sübut edə bilmirik", - deyə tədqiqat rəhbəri Emili Ley bildirib.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1451   Tarix: 01 aprel 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Siqaretin bu öldürücü ziyanlarını çox adam bilmir

Siqaret çəkmək dünyada qarşısı alına bilən ölüm səbəblərinin başında gələn ən təhlükəli vərdişlərdən biridir. Tütünün tərkibindəki minlərlə kimyəvi maddə insan sağlamlığına həm qısa, həm də uzunmüddətli ziyan vurur. xəbə

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var

Bəzi ənənəvi səhər yeməyi məhsulu əslində səhər saatlarında orqanizmə zərər verə bilər. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Halit Furkan deyib. O bildirib ki, səhər yeməyi bədən üçün ən kritik vaxt hesab olunur. "B

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI

Əhali arasında hərarətin yüksəlməsi, ümumi halsızlıq, öskürək, boğaz ağrısı, burun axması və ya tutulması kimi əlamətlərlə müraciət edən şəxslərdən götürülmüş yaxmalarda fəsli qrip virusu və ara-sıra digər respirator virusla

.

Hamiləlik planlayan qadınlar lakdan uzaq dursun - Sonsuzluq yaradır

Son illərdə gel-laklı manikürün davamlılığı və rahatlığı səbəbindən geniş yayılsa da, onun müntəzəm istifadəsi qadınların reproduktiv sağlamlığına potensial təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, bu barədə məlumatı qadın xəstəliklər

.

Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq

Son illər həm qadınlarda, həm də kişilərdə saç tökülməsi sürətlə artan problemlərdən birinə çevrilib. Dermatologiya üzrə mütəxəssis bildirir ki, saç tökülməsi təkcə genetik səbəblərlə deyil, həyat tərzi və ətraf mühit amillər

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

turlar.az

aksessuarlar qadin sayti reseptler xatire islamin sekilleri yemək bişirmək pustenin faydalari goz altı qırışlar kosmetika ağır itki hakisdalar badambura brusell bakteriyası kahfe kali