Alma sirkəsinin faydaları

Alma sirkəsinin faydalarıAlma sirkəsindən əsrlər boyu müalicə məqsədilə istifadə edilmişdir. Çünki alma sirkəsi tərkibində alma turşusu olan bir şəfa qaynağıdır. Alma sirkəsinin şəfa qaynağı olmasının səbəbi tərkibində çoxlu C vitaminin, kalsiumun, kaliumun və müxtəlif faydalı kimyəvi birləşmələrin olmasıdır. Tərkibində olan maddələr alma sirkəsinin aşağıdakı xüsusiyyətlərə malik olmasına səbəb olur:
* qanı duruldur
* qızdırmanı aşağı salır
* sinir sistemini sakitləşdirir.
Alma sirkəsinin maddələr mübadiləsini sürətləndirmək və bir çox xəstəliklərin baş vermə riskinin azltmaq qabiliyyəti vardır. Alma sirkəsi tərkibində olan vitaminlər sayəsində orqanizmin müqavimətini artırır, tərkibində olan kalsium sayəsində sümükləri möhkəmləndirir.
Alma sikəsi bağırsaq sisteminin də fəaliyyətini yaxşılaşdırır. Tərkibində olan petkin maddəsi kimi tanınan liflər bağırsaqlarda olan spazmları aradan qaldırmaqla, həzmi sürətləndirir, ishalı müalicə edir. Həzmi sürətləndirmək məqsədilə sirkə qatılmış suyu gün ərzində bir-neçə dəfə içmək lazımdır. Sirkə meyvə suyuna qarışdırılaraq qəbul edildikdə daha effektli olur. Alma sirkəsini bala qarışdırıb içmək qastrit ağrılarının aradan qaldırır. Suya qatılmış alma sirkəsini içmək və iyləmək burun boşluqlarında yığılıb qalmış iltihabı axıdır və burun boşluqlarına antiseptik təsir göstərir. Tərkibində olan maddələr sayəsində dərinin pH balansının ödəyir və bədənin iylənməsinin qarşısını alır. Alma sirkəsi qatılmış su ilə ayaqları vanna etdikdə ayaq iylərindən xilas olmaq olur. Bu məqsədlə ayaq vannası edilən suya 2 stəkan alma sirkəsi əlavə edilir və ayaqlar ən azı 15 dəqiqə vanna edilir.
Alma sirkəsi qatılmış su içmək soyuqlama əlamətlərini də aradan qaldırır, boğaz iltihabına faydalı gəlir, bala qatılıb içildikdə öskürəyi kəsir.
Alma sirkəsi yorğunluğu aradan qaldırır. Bunun üçün 1 stəkan meyvə suyuna 1 çay qaşığı alma sirkəsi qatılıb içilir.
Alma sirkəsi qatılmış su ilə ağız boşluğunu yaxaladıqda ağız qoxusu aradan qalxır, diş dibi iltihabları sağalır. Bunun üçün sirkə qatılmış su ilə ağız 10 saniyə qarqara edilir. Bu vasitə ilə dişlərdə olan sarı ləkələr təmizlənir və dişlər ağarır. Alma sirkəsi qatılmış su içmək bağırsaq bakteriyalarını da öldürür. Bağırsaqlarda olan göbələkləri təmizləməklə saçlarda və dırnaqlarda olan göbələk xəstəliklərinin kökünü kəsir. Bunun baş verməsi üçün 1-2 ay müddətində hər gün acqarına 1 çay qaşığı alma sirkəsi qatılmış su içmək lazımdır.
Alma sirkəsi qatılmış su qəbul etmək qanda şəkərin miqdarının da normallaşmasına səbəb olur.
Alma sirkəsi qarışdırılmı isti su içməklə artıq piylərdən tez bir zamanda xilas olmaq olur. Bu məqsədlə hər səhər acqarına 1 stəkan isti suya 1 çay qaşığı alma sirkəsi tökülüb içilir. Tez bir zamanda arıqlamaq istədikdə gün ərzində bir neçə dəfə bu qarışımdam içməklə artıq çəkidən azad olmaq olur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 923   Tarix: 15 mart 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

İnsan hər gün ağlasa nə olar?

Duyğularınızı daim nəzarətdə saxlamaq və ağlamağa imkan verməmək son dərəcə zərərlidir. Ancaq hər gün uzun müddət ağlamaq sağlamlığa zərər verə bilər. İnsan hər gün ağlasa nə olar?. -a istinadla xəbər verir ki, tez-tez ağlama

.

Kolbasanı qızartmaq olmaz – Xərçəngə səbəb olur

Termal üsulla işlənmiş kolbasaları yemək sağlamlığa son dərəcə zərərlidir. Amma bununla yanaşı, insanlar üstəlik kolbasını qızardıb yeyir. .   -a istinadən bildirir ki, kolbasaları qızartmaq və ya qaynatmaq olmaz. Bəs, bun

.

Ən təhlükəli xərçəng növlərindən birinin ilk əlamətləri

Britaniyalı həkimlər dörd narahatedici əlamət açıqlayıblar. Bəzi xərçəng növləri əlamətlərinə görə erkən mərhələdə tanınır. .   -a istinadən bildirir ki, bu barədə Böyük Britaniya Milli Səhiyyə Xidmətinin ekspertləri bildiriblər

.

İmsakda bunları yemək ziyanlıdır

Ramazan ayında istehlak edilən qidalara diqqət etmək lazımdır. Qida qəbulu gün ərzində baş vermədiyi üçün imsak vaxtı yediyimiz qidaların müəyyən tarazlıqda olması lazımdır. Bəzi qidaların qəbulu toxluq hissinin azalmasın

.

Müxtəlif yemək çeşidlərinin verdiyi fəsadlardan necə qorunaq? - AÇIQLAMA

"50 yaşdan yuxarı insanlar balıq yeməlidirlər, çünki bu yaşda bədənin əzələ kütləsini və gücünü saxlamaq üçün daha çox proteinə ehtiyacı var". Bu barədə -a Tibet təbabəti üzrə menecer Günay Seyfullayeva Novruz Bayram

.

Çaytikanı çayını necə hazırlamaq olar?

Tələb olunan maddələrin siyahısı. - 150 qram giləmeyvə;. - 2,5 stəkan su;. - üç qaşıq istənilən çay;. - lazımi miqdarda bal. xarici KİV-ə istinadla hazırlanma üsulunu təqdim edir:. Əvvəlcə çayı klassik şəkildə dəmləmək lazımdır

.

Beyin sağlamlığı üçün ən yaxşı 5 balıq növü

Beyin insan bədəninin ən mürəkkəb və sirli orqanlarından biridir. Optimal qidalanma ilə qocalığa qədər tam gücü ilə işləyir. Ancaq təəssüf ki, bir çox yemək vərdişlərimiz onun sağlamlığına xələl gətirə bilər.   -a istinadən xəbə

.

Qatığı daha faydalı etməyin yolu

Şəfa mənbəyi olan qatığın içinə 1 qaşıq kətan toxumu əlavə etdikdə, verdiyi güclü təsirlərə inanmayacaqsınız. Toxumlar sağlamlığımız üçün vacib vitamin və minerallar təmin edən qidalardır. Omeqa-3 yağ turşuları, lif, zülal

.

Orqanizmi zamanla dağıdıb məhv edən qidalar

Yeməyə vərdiş etdiyimiz, süfrəmizdən əskik etmədiyimiz qidalar birdən yox, zamanla, asta-asta orqanizmi daxildən dağıdır. -a istinadən xəbər verir ki, adı açıqlanmayan diyetoloq bu qidalar barədə xəbərdarlıq edib:. "Yediyimi

turlar.az

sonxeber.az qis geyimləri 2024 makiyaj instagram qaşların formalari soz ehtiyati artirmaq xiyar tutmasi tənəffüs orqanları avto qadın kosmetika saglam qidalanma xərçəng bürcü xocali pomidor novruz haqistalari