Almalı, gilaslı və kəsmikli piroq

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqƏrzaqlar:Almalı, gilaslı və kəsmikli piroq

Piroqun altı üçün:

400 q kəsmik
2 yumurta
1/2 st şəkər tozu
1/2 st süd
3 x.q mannı
2 x.q nişasta
1/2 limonun qabığı
1 ç.q limon şirəsi
1 paket vanil çay qaşığının ucunda duz

Piroqun üstü üçün:

1 stəkan çərdəksiz gilas(təzə gilas ya da konserv olunmuş)
4 ədəd alma
4 x.q xama
3 x.q şəkər tozu
1 ç.q darçın (zövqə görə)

Hazırlanması:

Mannının üzərinə isti su töküb qarışdırıb 10-15 dəqiqə saxlayırıq.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqYumurtanın sarısını ağından ayırırıq.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqŞəkər tozunun yarısını yumurta sarısı ilə köpüklənənə qədər çalırıq.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqQalan şəkər tozunu mannı ilə qarışdırırıq.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqMannı qarışığı ilə yumurta sarısını qarışdırırıq.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqKəsmiyi süd ilə qarışdırırıq.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqKəsmik qarışığına yumurta sarısının qarışığını və vanili əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqLimonu sürtgəcdən keçirib şirəsi ilə birgə kütləyə töküb qarışdırırıq.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqYumurta ağına duz əlavə edib köpük olana qədər çalırıq.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqYumurta ağını yavaş-yavaş qarışığa qarışdırırıq.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqKütləyə nişastanı əlavə edib ehtiyatla yavaş-yavaş qarışdırırıq.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqQabı yağlayıb mannı səpirik və kütləni qaba tökürük

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqAlmalı, gilaslı və kəsmikli piroqAlmanın qabığını soyub nazik doğrayırıq.Doğranmış almaları kütlənin üzərinə tökürük.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqAlmalı, gilaslı və kəsmikli piroqAlmanın üstünə darçın səpirik.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqXama ilə şəkər tozunu qarışdırıb almanın üstünə tökürük.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqAlmalı, gilaslı və kəsmikli piroqXamanın üstünə gilasları düzürük.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroq180 dərəcə qızdırılmış sobada 40-50 dəqiqəyə bişiririk. Qabda soyuyub ilıq olanda çıxarıb başqa düz qaba qoyun. Tam soyuduqdan sonra doğrayıb süfrəyə verə  bilərsiniz.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqAlmalı, gilaslı və kəsmikli piroqAlmalı, gilaslı və kəsmikli piroqNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 5358   Tarix: 08 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

turlar.az

sonxeber.az qaşların formalari həkim məsləhəti sade makiyaj sekilleri sanamalar sümük və saç portagalin faydasi qozlu toyuq salati rus dili 2ci ders webnem tovuzlu sağlamlığa aid atalar sözləri rus dilini oyrenek 2ci ders baldiza aid hakisda