Almalı, gilaslı və kəsmikli piroq

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqƏrzaqlar:Almalı, gilaslı və kəsmikli piroq

Piroqun altı üçün:

400 q kəsmik
2 yumurta
1/2 st şəkər tozu
1/2 st süd
3 x.q mannı
2 x.q nişasta
1/2 limonun qabığı
1 ç.q limon şirəsi
1 paket vanil çay qaşığının ucunda duz

Piroqun üstü üçün:

1 stəkan çərdəksiz gilas(təzə gilas ya da konserv olunmuş)
4 ədəd alma
4 x.q xama
3 x.q şəkər tozu
1 ç.q darçın (zövqə görə)

Hazırlanması:

Mannının üzərinə isti su töküb qarışdırıb 10-15 dəqiqə saxlayırıq.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqYumurtanın sarısını ağından ayırırıq.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqŞəkər tozunun yarısını yumurta sarısı ilə köpüklənənə qədər çalırıq.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqQalan şəkər tozunu mannı ilə qarışdırırıq.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqMannı qarışığı ilə yumurta sarısını qarışdırırıq.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqKəsmiyi süd ilə qarışdırırıq.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqKəsmik qarışığına yumurta sarısının qarışığını və vanili əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqLimonu sürtgəcdən keçirib şirəsi ilə birgə kütləyə töküb qarışdırırıq.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqYumurta ağına duz əlavə edib köpük olana qədər çalırıq.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqYumurta ağını yavaş-yavaş qarışığa qarışdırırıq.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqKütləyə nişastanı əlavə edib ehtiyatla yavaş-yavaş qarışdırırıq.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqQabı yağlayıb mannı səpirik və kütləni qaba tökürük

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqAlmalı, gilaslı və kəsmikli piroqAlmanın qabığını soyub nazik doğrayırıq.Doğranmış almaları kütlənin üzərinə tökürük.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqAlmalı, gilaslı və kəsmikli piroqAlmanın üstünə darçın səpirik.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqXama ilə şəkər tozunu qarışdırıb almanın üstünə tökürük.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqAlmalı, gilaslı və kəsmikli piroqXamanın üstünə gilasları düzürük.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroq180 dərəcə qızdırılmış sobada 40-50 dəqiqəyə bişiririk. Qabda soyuyub ilıq olanda çıxarıb başqa düz qaba qoyun. Tam soyuduqdan sonra doğrayıb süfrəyə verə  bilərsiniz.

Almalı, gilaslı və kəsmikli piroqAlmalı, gilaslı və kəsmikli piroqAlmalı, gilaslı və kəsmikli piroqNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 5306   Tarix: 08 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

turlar.az

sonxeber.az geyim necə seçməli aksessuarlar makiyaj etmek qaydalari kakao dəridə səpkilər blincik hazirlanma qaydasi meshurlar haqqinda kosmetika uşaq şeirləri kurtlar vadisi layla aysel qu quşu