Almalı-kəsmikli piroq

Almalı-kəsmikli piroqBu piroq həm dadlı, həm də çox faydalıdır. Onun tərkibində çoxlu kəsmik və alma var.
Lazım olan məhsullar:
Xəmir üçün:
- 3 stəkan un
- 1/2 stəkan şəkər tozu
- 200 qr kərə yağı
- 10 qr qabartma tozu
İçlik üçün:
- 500 qr kəsmik
- 200 qr xama
- 4 dənə alma
- 4 dənə yumurta
- 2 xörək qaşığı manna yarması
Hazırlanma:
1. Unu ələyirin və qabatrma tozu ilə qarışdırın.

2. Una 1/2 stəkan şəkər tozu əlavə edin. (Qəhvəyi şəkər tozundan da istifadə etmək olar. Qəhvəyi şəkər tozu daha xeyirlidir).

3. Soyuq (dondurulmuş yox!) kərə yağını kublar şəklində doğrayın və una əlavə edin. Unu yağla yaxşı qarışdırın (blenderdə və ya mikserlə). Xəmir xırda ovuntu şəklində alınmalıdır.

4. Formaya perqament kağızını sərin və xəmirin 1/2 hissəsini bu formaya tökün və qaşıqla hamarlayın.

5. Kəsmiyi, manna yarmasını, xamanı və yumurtanı blenderdə yaxşı qarışdırın.

6. Almanı soyun və sürtgəcin iri gözündən keçirin.
7. Alma ilə şəkər tozunu kəsmiyə əlavə edin və yaxşı qarışdırın. İçlik kifayət qədər duru alınır. Buna görə narahat olmayın.

8. İçliyi formaya qoyulmuş xəmirin üzərinə tökün və üzərinə xəmirin qalan hissəsini əlavə edin (qaşıqla hamarlamaq lazım deyil!).

9. Piroqu 200 C kimi qızdırılmış sobada 35-40 dəqiqə ərzində bişirin.

Nuş olsun!
Mənbə: www.hozoboz.com

Mətbəx     Baxılıb: 5991   Tarix: 28 aprel 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

turlar.az

reseptler makiyaj etmek qaydalari yay geyimləri 2025 seks pozasi interyer dizayni maraqli pecenyeler qadın və cəmiyyət kosmetika arıqla prostat qadin saglamlig novruz bayrami sevgi