Almaniyalı professor: Bu 4 amil damarları sıradan çıxardır

Almaniyalı professor: Bu 4 amil damarları sıradan çıxardırDamarlarımız çox vacib funksiyanı yerinə yetirir - oksigen və qidalı maddələri orqanizmin bütün hüceyrələrinə çatdırır. Bu səbəbdən damarlar açıq və elastikdirsə orqanlar yaxşı qidalanır.
Əks halda isə orqanlar onlara lazım olan oksigen və maddələri almır və bu da müxtəlif xəstəlik və pozulmaların inkişafına səbəb ola bilər.
Milli.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, Münxen Texniki Universitetinin professoru Martin Halle damarlara ən çox ziyan vuran amilləri sadalayıb.
Siqaret çəkmək
Nikotin damarı daraldır. Bunu hamı bilir. Lakin siqaretlərin damarlara digər daha da ciddi mənfi təsiri var. Siqaretlərin tərkibində olan ziyanlı maddələr damarların daxili qatını sanki əridir, "çapıq" və "dəlik"lərin əmələ gəlməsinə səbəb olur.
Yüksək şəkər
Qanda şəkərin daim yüksək səviyyədə olması damarları iltihablaşdırır, damarların daxili divarını ciddi zədələyir. İltihablaşmış damarlarda xolesterin daha tez yığılır ki, bu da arterosklerozun inkişafına və ya daha da artmasına səbəb olur.
Yüksək xolesterin
Xolesterinin damarlarda yığılması onları daraldır, zəif və kövrək edir. Belə damarların partlaması riski yüksək olur. Bu isə infarkt, insult və digər ağır pozulmalara səbəb ola bilər.
Yüksək təzyiq
Damarlar zədələnibsə təzyiqin yüksəlməsi çox təhlükəli olur. Zəif, kövrək damarlar qanın təzyiqinə tab gətirməyib asanlıqla partlaya bilər.
Damarları sağlam saxlamaq üçün nə etməliyik?
Professor daha çox tərəvəz və polidoymamış yağlı turşularla zəngin olan məhsulları (balıq, çərəzlər, soya) yeməyi, hər gün açıq havada gəzməyi, daim bədən çəkisini normada saxlamağı tövsiyə edir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1462   Tarix: 03 dekabr 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Siqaretin bu öldürücü ziyanlarını çox adam bilmir

Siqaret çəkmək dünyada qarşısı alına bilən ölüm səbəblərinin başında gələn ən təhlükəli vərdişlərdən biridir. Tütünün tərkibindəki minlərlə kimyəvi maddə insan sağlamlığına həm qısa, həm də uzunmüddətli ziyan vurur. xəbə

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var

Bəzi ənənəvi səhər yeməyi məhsulu əslində səhər saatlarında orqanizmə zərər verə bilər. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Halit Furkan deyib. O bildirib ki, səhər yeməyi bədən üçün ən kritik vaxt hesab olunur. "B

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI

Əhali arasında hərarətin yüksəlməsi, ümumi halsızlıq, öskürək, boğaz ağrısı, burun axması və ya tutulması kimi əlamətlərlə müraciət edən şəxslərdən götürülmüş yaxmalarda fəsli qrip virusu və ara-sıra digər respirator virusla

.

Hamiləlik planlayan qadınlar lakdan uzaq dursun - Sonsuzluq yaradır

Son illərdə gel-laklı manikürün davamlılığı və rahatlığı səbəbindən geniş yayılsa da, onun müntəzəm istifadəsi qadınların reproduktiv sağlamlığına potensial təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, bu barədə məlumatı qadın xəstəliklər

.

Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq

Son illər həm qadınlarda, həm də kişilərdə saç tökülməsi sürətlə artan problemlərdən birinə çevrilib. Dermatologiya üzrə mütəxəssis bildirir ki, saç tökülməsi təkcə genetik səbəblərlə deyil, həyat tərzi və ətraf mühit amillər

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

turlar.az

aksessuarlar qadin sayti reseptler xatire islamin sekilleri yemək bişirmək pustenin faydalari goz altı qırışlar kosmetika ağır itki hakisdalar badambura brusell bakteriyası kahfe kali